Watkykjy se last minute Xmas present idees vir luigatte, dose en laatkommers

In Snotstories deur griffin

Ek het my goose vanoggend gevra wat sy vir Krismis wil hê en sy kon my nie antwoord nie, want sy weet self nie. Ons het nog nie eers ‘n kersboom opgestel en ge-decorate nie en ek is nogal trots daarop. Die rede hiervoor is moontlik omdat ons as ‘n reel vir die afgelope min of meer 4 jaar probeer om uit shopping te malls bly en nie aan al die glitter en kak blootgestel te word nie. Online shopping is ‘n fokken seëning. my bru. Dit het ons ook effens lui gemaak vir die Krismis spirit, maar dis ook fine want die vreet-jouself-faktap saam met familie -gedeelte sal nooit verdwyn nie en I guess dis die nuwe Krismis-spirit wat die ou een vervang. It is all good.

Om die hele geskenke-vir-almal gedoente te omseil, het ons al vir die afgelope twee jaar lank ‘n nuwe tradisie om die tafel na ete – die Krimis Grinch. Elke vriend of familielid daag op met drie presente wat elk R30 kos – iets totally cool en bruikbaar, iets eetbaar en iets totally faktap en fokken useless. Crazy Store en chinese markets is gewoonlik lekker plekke om die tipe van stuff aan te skaf. Soms even Checkers of Spar. Woolies is te poes fancy, so skip hulle. Tensy jy poes fancy is, dan mag jy maar.

Jy draai dan die geskenkies toe met jou free community newspaper se papier om nog meer van ‘n grinch te wees en meer zak te bespaar. Al die geskenke gaan na die middel van die tafel en julle rol dice om te sien wie die game begin. Hoogste dice is eerste en tweede plek bepaal of julle kloksgewys of anti-kloksgewys jol. Julle besluit vir hoe lank die game gespeel gaan word. Twintig minute is gewoonlik ‘n lekker lengte.
Die game self – almal kry ‘n beurt om dice te rol. Die persoon wat die hoogste rol, mag ‘n present kies uit die middel van die tafel. Jy mag dit nog nie oopmaak nie. As twee of meer persone ewe hoog rol, hou hulle aan dice rol teen mekaar tot ‘n wenner ‘n present mag kies. So hou julle aan rol tot al die presente uit die middel (onoopgemaak) ge-claim is.

Met die volgende gedeelte van die game, mag die persoon wat die hoogste rol, enige ander persoon se gift steel en dan oopmaak. So hou julle aan rol tot al onoopgemaakte presente oopgemaak is. Met die derde rondte is dit absolute chaos, want dan fokken steel almal net by mekaar tot die tyd uithardloop. Eers as die game klaar is, mag jy vreet en drink of speel met wat jy gewen het. Kinders speel ook lekker saam, so moenie ‘n doos met hulle wees nie. Tensy hulle dit verdien. Dit maak vir vet familiepret en natuurlik die gebruiklike family fights wat altyd so kenmerkend is van Kersfees – die actual true spirit.

Right, nou dat ons met die luigatte ge-deal het, kom ons deal met die laatkommers. Dis nou die mense wat die dag voor Kersfees die winkels binnestorm en net goed gryp (dit sluit my in) of die mense wat heeltemal te laat besef dat hulle online bestellings eers in fokken Januarie gaan surface (weereens ook fokken ek).

Vir dié van julle wat dit nog in shops wil waag, het ons twee voorstelle en beide is music-related – die eerste is enige iets by Marshall Music. Van strings tot ukulele’s tot ‘n full-on recording studio in ‘n boks! As jy op hulle Instagram gaan rondkrap, sal jy sien dat hulle ook tans ‘n kompetisie run om ‘n Casio keyboard van amper R4000 te wen. Al wat jy hoef te doen is om ‘n Christmas carol of song te film en vir hulle te stuur. Die kompetisie eindig 31 Desember as ek reg onthou. Gaan soek die detials. Hulle betaal nie vir hierdie post nie. Ek like hulle net befok erg en spandeer heeltemal te veel fokken geld daar.

Wat Marshall Music ook lekker maak is dat hulle winkels nie in fokken malls sit nie. Die een in Joburg is in Woodmead Commercial Park en die Pretoria-tak is binne daai moerse Faerie Glen Pick ‘n Pay (wat terloops ‘n lekker stil plek oor kersfees is om in te pop vir daai ondeurdagte fokjou kersgeskenke.)
Ons tweede luigat-idee is dop. Mystic Boer – Cape Potstill Brandy. Dis ‘n 100% Potstill blend van 3, 5 en 6 jaar verouderde brandies. Barrel selected, tune die mense. Dis ge-age in klein oak barrels en dit is fokken smooth! Moontlik die beste brandy wat jy sal proe. Dit het ook daai SA music connection, want die Valiant Swart se brandy wat nou al vir amper 2 jaar lank op die mark is. Hier staan so 2 kaste hier wat ek gaan opmaak en uitdeel as geskenke vir die tjommies wat tap.

Die lekker ding is dat jy dit in byna enige drankwikel kan koop, soos Tops, Pick ‘n Pay liquor en Makro. Op Takealot is daar tans 14 beskikbaar teen slegs R179, wat ‘n moerse fokken bargain is, want hulle verkoop gewoonlik hier teen R250 per bottel. Dit moet ‘n krismis special wees. Enigste probleem is dat jy dit probably eers na kersfees sal kry. Stock dan maybe net op?

Nog ‘n lekker luigat-idee maar iets wat jy beslig voor Kersfees sal kry, is online tickets na ‘n lekker show. Enige show! Dink daaraan – jy weet wat jou beter helfte se musieksmaak is, so jy kan vir hom of haar tickets koop na enige iets vanaf ballet by die staatsteater tot kaartjies vir Afrikaans is Poes iewers in ‘n handeklapkerk in Pretoria.

Maar gun ons ‘n kans om twee lekker voorstelle te maak vir twee tipes budgets:
1) Judas Priest klap beide Kaapstad en Joburg en ek het R860 per golden circle ticket betaal. Daar mag dalk nog oor wees, so probeer jou luck! Click op die pic om jou na die tickets te neem.
2) Boutique Farm Festival. Hierdie is 2019 se goedkoopste festival in Suid-Afrika, fokken guaranteed. Teen R375 per ticket vir 22 bands is dit ‘n moerse winskoop. R555 as jy ‘n festival shirt saam met jou tickets wil bestel.

Daar word net 400 kaartjies online verkoop om dit nice en intiem te hou. Van al die voorstelle hoop en wens ek dat julle hierdie koop, want ons is baie nou betrokke met die artists, maak fokol geld hiermee nie en wil dit baie graag establish as ‘n premiere festival in SA. Ons kan dit net met julle hulp doen, so ondersteun SA musiek en koop terselfde tyd ‘n moerse befokte kerpresent vir jou en al jou buddies! As ons hierdie een van die grond af kry, kan ons nog cooler dinge in die toekoms reël.
Dan kom ons finally by die laatkommers omdat hulle luigatte was. Die ouens wat either nie omgee dat die geskenke eers Januarie arriveer nie, of wat tans met vakansie is en heeltemal vergeet het om ‘n surprise by die huis te los. Jy kan op Zefshop gaan rondkrap vir zef hempies vir toddlers of thirts vir grootmense:
Daar is ook ‘n nuwe section in Zefshop wat meer fokus op veral vintage tipe boeke sowel as die meer skaars pop culture boeke. So is daar legend classic storieboeke vir kinders soos Die Towenaar se Kissie, Die Nisse van Timsgaard, Doedel die Kaasdief en dan gewone leesboeke asook die meer grootmens tipe stuff soos Jack Parow se comic, Bitter Komix en Anton Kannemyer se vieslike boek met prentjies van piele met are en gwappe met hare en ‘n gewoepsery links en regs.
Laasgenoemde gaan ‘n versamelstuk Afrikana word, mark my fokken words.

Hierdie section gaan die eerste helfte van 2019 mooi groei. Ons het op soveel befokte vintage stuff afgekom wat in stock gesit moet word! Dit sluit in boeke, comics, speelgoed en games.
 Laastens het ons ook ‘n lekker versamling CDs van local bands wat jy glad nie meer in die winkels sal kan kry nie. Albums wat moontlik nie weer op CD uitgebring sal word nie. Ons het so hele paar van Van Coke Kartel en Fokofpolisiekar se verskillende albums. Daar is ook so paar DVDs wat nie te versmaai is nie. Hierdie section sal ook vroeg volgende jaar uitgebrei word, want ons het kaste vol collectible CDs en DVDs wat nog in stock gesit moet word. Lekker skaars goed, so hou hierdie spasie dop!
Natuurlik sal hierdie lys nie by almal aanklank vind nie, maar jol at least die grinch game en vertel ons hoe faktap dit was? En koop seblief tickets na ons festival, al gaan jy nie. Ons is poes arm. Sien dit as ‘ n donasie.

As jy mooi soet is oor die naweek, gooi ons dalk vir jou ‘n zef krimismenu met so paar resepte, komende Maandag.
Place your ad here

Hierdie post is 371 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 2,228,114 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
griffinWatkykjy se last minute Xmas present idees vir luigatte, dose en laatkommers