The Crossing – die grootste SA collab en die mooiste Johnny Clegg tribute ooit

In Kief musiek deur griffin

As jy laasweek Johnny Clegg sien trend het oral, moenie worry nie – die oom is nie dood nie. Hy het ge-trend vir ‘n fantastiese rede!

Verlede Woensdag is een van die lekkerste feelgood, eg Suid-Afrikaanse music videos ooit op YouTube  losgelaat en het tranerige ogies regoor die wêreld tot gevolg gehad. “I’m not crying, you’re crying!” was min of meer die algemebe konsensus wat oor elke denkbare social channel bereik is, nadat almal die video vir The Crossing deur Friends of Johnny Clegg onder oë gekry het. Hierdie song is ook tot dusver die grootste Suid-Afrikaanse musieksamewerking van alle tye en wys weereens hoe Johnny die onwrikbare vermoë het om mense uit alle agtergronde saam te bring.

En dit alles vir ‘n goeie doel!

Jy kan Friends of Johnny Clegg besoek om ‘n donasie van jou keuse te maak om klein kinders in ons land se lewens te verbeter. Alle vondse gaan na die ‘Friends of Johnny Clegg Fund’ vir primêre onderwys. Die fonds gaan oor die verandering van lewens van jong leerders regoor Suid-Afrika, deur middel van geletterdheidsprogramme en die gebruik van tegnologie in die onderwys om uitkomsgebaseerde intervensies na te streef. Die Fonds word bestuur deur The Click Foundation wat fondse aan hul onderskeie sentrums regoor Suid-Afrika sal versprei. Die geld sal aan hul onderskeie sentrums regoor Suid-Afrika versprei word om jong leerders in primêre skole, Graad R-Graad 3, te target met ‘n online fonetiese gebaseerde program om die kinders te help lees en skryf.

Dis ‘n moerse effort wat deur hierdie muso’s en organiseerders aangepak is en sluit 78 van SA se grootste musiekname in. Check bietjie we jy almal kan herken met die eerste kyk?
Ek kon die volgende mense identifiseer: Ard Matthews, Arno Carstens, Dan Patlansky, David Kramer, Dave Matthews, Elvis Blue, Emo Adams, Francois Van Coke, Jack Parow, Jesse Cleg, Karen Zoid, Kahn Morbee, Karlien Van Jaarsveld, Kurt Darren, Laudo Liebenberg, Patricia Lewis, Peter Gabriel, Richard Brokensha, Ross Learmothn, Schalk Van Der Merwe, Somizi, Theo Crous, Zolani en Vusi Mahlasela.
Jy kan die volle lys hier gaan kokkenodge:
https://www.friendsofjohnnyclegg.com/friends/

Kyk, ons moet mos altyd oor iets bitch ook hier op Watkykjy, so persoonlik sou ek Somizi uitgelos het want hy gee my fokken sooibrand as hy my nie ‘n holkramp gee nie. Dis asof hy aspris helder en loud aagetrek het en met oordadige gebare sing, to make it about him, you know? Nool. Soos Chopper reken: “That is why there are two I’s in Somizi.”

Behalwe vir dit wat my persoonlik irriteer het, is hierdie een van die beste efforts wat vir een van die grootste probleme in ons land aangepak is, wat een van die mooiste liedjies ooit feature. Dit laat mens bietjie beter voel oor ons land se kak en drama en los mens met so bietjie hoop en selfs liefde in die hart. Hulle moet hierdie tune by elke fokken parlementsitting se opening speel en die dose wat nie wil saamsing en smile nie sommer reguit tronk toe stuur.

Kry jou sakdoek gereed. As jy hom die tweede keer kyk of luister, scroll af – ons het vir jou die lyrics hieronder gegooi. Hierdie gaan binne a maand die mees gekykte Suid-Afrikaanse music op YouTube wees, mark my words!

THE CROSSING – JOHNNY CLEGG

Through all the days that eat away
At every breath that I take
Through all the nights I’ve lain alone
In someone else’s dream, awake

All the words in truth we have spoken
That the wind has blown away
It’s only you that remains with me
Clear as the light of day

O Siyeza, o siyeza , sizofika webaba noma
(we are coming, we are coming, we will arrive soon)
O siyeza, o siyeza, siyagudle lomhlaba
(we are coming, we are coming, we are moving across this earth)
Siyawela lapheshaya lulezontaba ezimnyama
(we are crossing over those dark mountains)
Lapha sobheka phansi konke ukhulupheka
(where we will lay down our troubles)

A punch drunk man in a downtown bar
Takes a beating without making a sound
Through swollen eyes he sways and smiles
‘Cause no one can put him down

Inside of him a boy looks up to his father
For a sign or an approving eye
Oh, it’s funny how those once so close and now gone
Can still so affect our lives

O Siyeza, o siyeza , sizofika webaba noma
(we are coming, we are coming, we will arrive soon)
O siyeza, o siyeza, siyagudle lomhlaba
(we are coming, we are coming, we are moving across this earth)
Siyawela lapheshaya lulezontaba ezimnyama
(we are crossing over those dark mountains)
Lapha sobheka phansi konke ukhulupheka
(where we will lay down our troubles)

Take me now, don’t let go
Hold me close, I’m coming home

O Siyeza, o siyeza , sizofika webaba noma
(we are coming, we are coming, we will arrive soon)
O siyeza, o siyeza, siyagudle lomhlaba
(we are coming, we are coming, we are moving across this earth)
Siyawela lapheshaya lulezontaba ezimnyama
(we are crossing over those dark mountains)
Lapha sobheka phansi konke ukhulupheka
(where we will lay down our troubles)


Hierdie post is 187 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 2,222,666 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
griffinThe Crossing – die grootste SA collab en die mooiste Johnny Clegg tribute ooit