Vat vyf: Week 33 van 2016 – Penis Jordaan, Wayde Van Niekerk en Orige Hoskins

In Wat is nuus? deur PK Malherbe

Wanneer die regerende party in 43.03 sekondes die rekordboeke wil laat herskryf…

1) Die president het bedank. Voor jy Ouma Lettie se fokken Noritake eetservies opdiep, vat ‘n tjilpil. Dis nie Zoom-zoom nie. Dis Oregan Hoskins, die Suid-Afrikaanse Rugbyunie se prez wat besluit het hy het genoeg gehad. Blykbaar het hy en die Uitvoerende Komitee se lede te ver uitmekaar gedryf, kwout-unkwout. Fok maats, kan ons nie Zoom-zoom ook in hierdie swembad laat speel in plaas van die een by Nkandla nie? Nie dat ek weet of hy kan dryf nie. Dan weer, sommige drolle dryf.

2) Gert Voel-‘n-Vlok Nel beskuldig Theuns Jordaan daarvan dat hy basies sy liedjie “Beautiful in Beaufort-Wes” gesteel het. Pleks beskuldig hy hom eerder daarvan dat al sy kak dieselfde klink. Sulke meesleurende asmapompie musiekies. Volgens Nel is hy gatvol daarvoor dat mense dink dis Theuns se liedjie en hy beweer hy het oor die jare nie die royalties gekry wat hom toekom nie. Surprise-surprise, elke karavaanpark en Venter-sleepwaentjie-eienaar in die land staan bankvas agter Theuns met sulke response-juweeltjies soos “Wie’s Gert?” en “Theuns sing dit mooier as enigiemand anders.” Dalks is Gert verkeerd. Dalk moes hy die roylaties net gaan opeis het. Maar kom ons kroesifaai vir Gert voor ons weet wat die storie is. Ander goed waarvan Theuns Jordaan dalk in die volgende week beskuldig mag word sluit in Jurie Els, die agteruitgang van die speelparkie by die Witbank-dam en die uitvindsel van bloukaas.
theuns jordaan3) Die EFF kleuterskool besluit toe hierdie week om nie saam met sulke ander maatjies te speel nie en skaar hulle toe by ‘n groep wit en swart kinders wat gestem het vir verandering, want volgens hul hoofseun, Joeliaas, is die DA die beter duiwel. Die het die ander maatjies groen van jaloesie gelaat. Groen, geel en swart sommer. Kyk, ek is geen plumber nie, maar hier kom kak.

4) Ons land hou heelwat wêreldrekords. Meeste daarvan is nou nie juis spogwaardig nie. Maar hierdie week het ‘n Suid-Afrikaner die 400m wêreldrekord vir mans gebreek. But Wayde, there’s more. Dis ‘n rekord van Michael Johnson wat sedert 1999 gestaan het. But Wayde, there’s more. Dis ‘n atleet wat afgerig word deur ‘n tannie wat in die Bybelboeke Habakuk en Maleagi gereference word. Sy is 74. Sulke majestuese prestasie. Wayde van Niekerk, jou fokken biscuit!
wayde5) Onthou jy toe jou mammie vir jou gesê het dit maak nie saak as jy tweede kom nie? Dat om deel te neem al klaar ‘n voorreg is? Fokkit tog, kan iemand die boodskappie oordra aan die Kgosientso Ramokgopa, die ANC se verbale diarree kenner in Tshwane. Blykbaar is hulle nou gereed om in ‘n raadgewende hoe(r)danigheid op te tree deur daarop aan te dring dat 90% van die begroting in Tshwane aan die armes moet gaan. Die arme ANC seker. Sulke boo-hoo. Sulke eina. Sulke wondjies lek.

Hierdie post is 138 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,837,809 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
PK MalherbeVat vyf: Week 33 van 2016 – Penis Jordaan, Wayde Van Niekerk en Orige Hoskins