Vat vyf! Week 23 van 2016. Die SAUK, die EFF en Orania.

In Wat is nuus? deur PK Malherbe

Welkom by Vat Vyf! deur PK Malherbe waar hy ‘n lappie nuus neem en dit in 5 repies opskeur weekliks…

1. Gerugte loop sterk dat die Boswell Wilkie sirkus ‘n reuse borgskap van die ES-EINA-BEE-SEE oorweeg nadat die fokken nar-der-narre Hlaudi Motsoeneng hierdie week gewys het oor watter komiese vermoëns hy beskik. Gewoonlik as ‘n Klein hondjie op die mat pis, kan mens hom met ‘n opgerolde koerant tereg wys… maar waar die ANC se skoothondjie op mediavryheid pis, gaan dit nie werk nie, hoofsaaklik omdat hy besluit het die uitsaaier gaan nie meer koerante se hoofopskrifte herhaal op enige van die TV of radiokanale nie. Boonop oorweeg Ou Rooi-oog ook dat alle ES-EINA-BEE-SEE werkers voortaan uniforms moet dra want dit bevorder blykbaar eenheid. Baie soos skool. Ironies aangesien ons narrevriend tot nou toe nog nie sy matrieksertifikaat kan voortbring nie, al word hy al van 1996 af daarvoor gevra. As sy uniformpie idee voortgaan, wil ek dit waag om te spekuleer dat daar heelwat minder matriekafskeidrokke in geel, groen en swart gaan wees hierdie jaar.
king poo
2. Maar wag, daar’s meer… Hlaudi of die groot H (not to be confused with die groot Ha-Ha-Ha) reken toe ook mos hierdie week op radio dat hy nie glo aan wetenskaplike navorsing nie. Presies hoe hierdie karakter so vinnig soveel opgang gemaak het in die range van die openbare uitsaaier blyk ‘n groter geheim te wees as die resep vir Mrs Balls se blatjang en die kolonel se hoender. Maar anders as hul reseppies, speel hierdie resep vir ‘n volskaalse fokop af in full view van die land.
hlaudi2boksburg camo3. Amerika het laat weet dat Suid-Afrika op hul pasoppens moet wees vir moontlike tereurdade en dat winkelsentrums moontlik die teiken van terroriste gaan wees. Dit voorspel redelik kak vir Westgate en enige mall in Boksburg waar kamoefleerdrag nog so hoog mode is as dropped suspension. Moontlik ook in Waterkloof waar elke rykmanskind dink hulle is Da Bomb.

4. Die ANC Jeugliga kondig aan hulle gaan nou nie meer betoog by die Springbokke se wedstryde teen Ierland nie. Sekretaris-generaal Njabulo Nzuza het hul rede as volg verduidelik: “After an intense and exhaustive dialogue on the current situation in rugby, we were reassured that SA Rugby takes this matter as seriously as the ANCYL and that steps have been put in place to ensure that transformation continues apace in the game.” Quota unquote.

5. Die EFF het ‘n beroep gedoen op maatskappye wat spesialiseer in GPS-tegnologie om met hul in verbinding te tree aangesien hulle graag wil kyk na ‘n samewerkingsooreenkoms. Dit volg na die EFF in Orania opgeëindig het hierdie week en toe maar moes maak of dit beplan was. Ek kan nie dink dat Garmin hul samewerking gaan aanbied nie, want sweerlik kan daar niks goeds van kom deur net die hele tyd links aan te donder nie. Ook nie regs nie. Vra maar die spulletjie in Orania.
orania

Hierdie post is 181 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 2,222,667 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
PK MalherbeVat vyf! Week 23 van 2016. Die SAUK, die EFF en Orania.