Die recon mission in die Vreesfabriek

In Snotstories deur griffin

Woorde: Griffin, Rolbees & Chris Danger ThunderVolt
Prentjies: Big H

Die H-Mobile se soniese knal onderbreek Waterkloofriffraff  se stilte en so paar Hadeda’s klap verward vlerk in verskeie ritings tot hul hoogtevreeskrete flou uitdoof soos hulle oor die bome verdwyn, moontlik op ‘n mission op pad na die volgende subarban kar se neus om met pers kak te versier.  Die enorme tuig raak sigbaar soos dit deur die mis daal en bons tweekeer saggies soos wat die skokabsorbeerders inskop om hulle werk te doen en stoom uitblaas. Die luikdeur sak tot op die grond en Big H en AnniBrand loop uit om Rolbees en Griffin halpad te ontmoet op die landingstrook. AnniBrand se hare waai wild rond in die ysige wind.
“Waar’s jou skêr?”, vra sy
“Sy het ‘n brandwond opgedoen na gisteraand se onderonsie met die Oosrandse tappits by Bad Luck Bar. Sy is onder sedation in die cell re-generator. Besides, sy like fokol van metal. Ons weet almal wat by Iron Maiden gebeur het”, tune Griffin. ”
“Sy sal deurtrek,” antwoord AnniBrand terug
“Is julle fokken reg vir die mission?”, vra Griffin en druk ‘n skyf in die hoek van sy mond terwyl hy met ‘n lighter peuter.
Almal knik met ‘n grynslag. Rolbees beweeg eerste nader aan die die H-Mobile tot reg voor die luik, druk ‘n knoppie en sy rystoel kom raserig met ‘n hik en so paar stikke eventually regop soos dit die vorm van ‘n eskoskelet aanneem.
“Daai ding fokken raas, Oscar Pistorius! Ek het al hoeveel keer vir jou gesê jy moet hom olie. Gods”, laat Griffin van agter die ander twee hoor.
“Man, fok jou!”, hap Rolbees terug en loop in tot by die eerste ry sitplekke in die tuig waar hy homself vasmaak en rondfok met sy armour.

Die res van die misbaksels volg hom na binne  – Griff gaan sit agter by Rolbees en Big H en AnniBrand voor.  “Buckle up, fokkers!” Big H flick so paar switches terwyl die deur toeskuif, check so paar dials (net sodat dit lyk of hy weet wadefok hy doen) en trek die throttle terug met mening. Die H-Mobile beur op, eers stadig terwyl papiere, plastieksakke en ander rommel kolk onder die thrusters se wind. Honde blaf en kar alarms huil en die tuig skiet so paar honderd meter in die lug op. Next stop, Braamfontein. Waar God se lelikste kreature laataand uit hulle gate kruip om hulself aan drank oor te gee en hulle bes probeer om stinkvingertjie te speel met enige los kreatuur wat geinteresseerd voorkom.
03_Fear Factory_D7A_1409_124“Wat is die mission vanaand?” vra Rolbees.
“Strictly ‘n recon by Bassline”, tune Big H.
“Die targets?” vra die newbie.
“Drie rogue units. Een local homo sapien unit en moontlike humanoids van die States af,” antwoord Griffin, terwyl hy in sy neus krap en die vonds tussen sy duim en wysvinger behendig in ‘n groenerige balletjie rol.
“En die derde een?” vra hy weer.
“Sulke hybrid genetically transformed fokops. Half vark, half mens. At least, dis die intel wat ons gekry het,”sê Big H.
“Wat is hulle modus operandi?,” wil AnniBrand weet.
“Obviously iets fokken onheiligs,” tune Rolbees asof hy alles weet.
“Vanaand skiet ek hulle almal faktap,” mompel Big H, sy oë amper glaserig
“Chill uit, bra. Ons is net daar om te observe. Soos die fokken IEC met election time”, tune Griffin. Sy koëelvaste baadjie is ietwat te klein vir hom en hy trek-trek die heeltyd aan die ding soos ‘n tikverslaafde wat lanklaas ‘n rook gevat het.
“Goeie nuus is dat daar is ‘n double agent is om ons te help by Bassline. Die kak nuus is ek weet nie wie de fok dit is nie. Hy sal ons blykbaar approach”,  laat Griff hoor terwyl hy ‘n skyf vir die tweede keer onsuksesvol probeer light.
“Wat as van hulle dissipels in die pad kom?” vra Annibrand.
“Dan skiet ek hulle ook faktap!”
Big H het duidelik nie tyd gekry om by McDonalds te land voor die mission vir ‘n Happy Meal nie.  Hy kom hoogs geirriteerd voor.
“Ons is hier” grom hy en land heelwat minder grasieus as sy vorige attempt in Pretoria. Hierdie keer in Bassline se parkeerarea waar hy ‘n Hilux vergruis onder die H Mobile se gewig.
“Koop volgende keer ‘n proper bakkie, poes!” Vir die eerste keer in maande lyk dit of daar ‘n halwe glimlag wil deurbreek.

Almal begin rondvroetel in hulle back packs en check hulle gear.
“Werk almal se in-ear communicators? “ vra Griff terwyl hyself ‘n oorfoon rondskuif in sy oor.
“10-4!” tune almal soos een man.
Die groep spring uit en beweeg na die agterste entrance waar die bouncer hulle retinas scan. Daar is ‘n groepie varkdissipels voor ‘n stage en almal is in swart geklee. Meeste van hulle spring op en af en gooi duiwelshorings omhoog. Een van die dissipels het ‘n Never trust the living t-shirt onder sy swart jas aan. Die club is donker en rokerig met ‘n inherente boosheid wat in die lug hang. Plek-plek slaan die reuk van ou bier jou op die neus.
01_11th Hour_D7A_0017_4Skielik verander die beligting en die hele vertrek se gemoed soos wat varkmense hulle teenwoordigheid aankondig oor die mikrofoon. Hulle dissipels gaan aapkak. Hulle lyk effens senuweeagtig maar hulle begin met hulle onaardse musiek en ‘n varkman met lang hare bliksem die drums asof dit Armageddon is. Die hoofvarkgevreet staan reg voor op een plek en slaan sy kitaar soos wat ‘n houtwerkmeneer ‘n standerd sessie slaan in ‘n model c skool. Hy praat met ‘n dik, zef, Wolmeraksent en hy lyk soos ‘n kruising tussen ‘n vark-alien en Gene Simmons. Tussendeur maak hy onaardse varkgeluide terwyl die kitaar huil soos ‘n standerd sessie wat deur ‘n houtwerkmeneer geslaan word in ‘n model c skool. Die bassist hamer nog meer ritme in die alien kakofonie in. Een van die varkmense hol heeltyd rond op stage en connect met hulle dissipels en met die ander varke op stage. Hy spring van die drum rise af en gooi befokte old school wailing solos. ‘n Sexy sog  hardloop besete op stage rond met ‘n grinder en probeer haar chastity belt af grind. Dis net fokken sparks orals en die crowd is onbewus van die gevaar dat sy moontlik die club kan afbrand, of erger – haar poes ‘n plus kan sny.
02_Boargazm_D7A_0415_51 02_Boargazm_D7A_0543_68 02_Boargazm_D7A_0700_80 02_Boargazm_D7A_0844_92Die varke shred deur een tune na die ander en aldrie members van die recon team staan soos ‘n kollektiewe oopmond Hansie Conjé en kyk, die mission amper vergete. Daar is ‘n tegniese probleem in die middel van die set en dit gee Big H kans om met die team te connect: “Hierdie unit is poesgevaarlik! Letterlik. Moenie dat hulle julle intrek met hulle musiek nie,” waarsku hy oor die radio.
“Hou net aan fokken skiet, Big H!” laat hoor Griff terug. ”
“Iets is fout met my…” tune Rolbees. Hy begin duiselig voel en dit lyk of sy weerstand besig om te kak. “Ek dink hulle het my!” Die musiek skop weer in en Rolbees word in die crowd ingetrek. Hy begin dans soos ‘n oerang-oetang op goedkoop cocaine. Met elke derde dans move kry ‘n varkdissipel ‘n kakebeen vol eksoskelet-elmboog en verruil die tydelike vir die ewige, Rolbees salig onbewus van sy destruktiewe danspassies en unintended industriële poesklappe. “Dis befok!” skreeu die kreupel. Hy stamp nog so paar dissipels rond asof hulle nat Marie beskuitjies is.
“Fokkit! Rolbees het alien varkgriep of iets!” tune AnniBrand…

“It’s the baconing!!!!,” skree die hoofvark in sy Wolmeraksent met ‘n snorklag. Griffin is volgende. Sy gesig vertrek in ‘n uitdrukking wat lyk soos ‘n vark op fyndraai terwyl hy onsukselsvol soos ‘n robot probeer dans. Hy verdwyn in die moshpit in. AnniBrand probeer nog keer maar dis te fokken laat. Die varkmusiek het haar ook nou aan die tiete beet. Dis nou feitlik net Big H wat die mission kan red. Terwyl die varke spekdemone oproep met hulle bose musiek skiet hy links en regs terwyl rook uit die Nikon se shutters trek. Tussendeur probeer hy uitfigure hoe presies hy die res van die span gaan red…

“We are Boargazm! Thank you Bassline!” is die varke se laaste woorde voor hulle stage verlaat. Rolbees verloor sy laaste varkie: “Boaaaaaargaaaaaazzzzmmm!”
02_Boargazm_D7A_1264_121 02_Boargazm_DSC_7878_109 02_Boargazm_DSC_7924_112 02_Boargazm_DSC_7966_116Fear Factory verskyn op stage en die hele plek ontplof. Die flikkerende ligte sal moontlik iemand so vêr as Kaapstad epiliptiese aanvalle in hulle slaap gee. Die ou in charge weet wat hy doen want dit freak almal uit. Met die eerste song raak Griff eers bietjie nostalgies en skree oor sy in-ear communicator aan die res van die ouens, strome trane oor sy wange: “Dis ‘n vreemde, satisfying sound wat binne in jou borskas ruk en dreig om jou Uno Fire se six-by nine speakers ‘n nuwe een te ruk! Fok, dis amper soos Korn se dik sonic boom!” Hy gaan huilerig voort asof almal aandagtig luister: “Korn se eerste  album, konte! Die eerste track. Onthou julle?
*static*
Griff haal die communicator uit en peuter met die ding. “Ek kak sommer in my fokken broek!”
*static*
Een van die varkmense stop vir Griff ‘n tequila in die hand en hy duik weer terug in die moshpit in. So tussendeur twee songs irriteer Griff almal weer oor die radio: “Jirre maats, hierdie is die legendariese Fear Factory. Ek het dit ‘n jaar na Korn ontdek..”
*static*
“… het dit aan my introduce. Fok, hy’t gesê hy doen sound en… ”
*static*
“…hy ons contact vanaand?”
Griff raak weer emosioneel terwyl die res hulle oë rol: “Sampling, computers, drums, metal, dik kitaar sound en ballas – alles so in ‘n driepootpot ingekont wat oorkook met energie. Alles met Ballas! Hierdie is Fear Factory!!!
“Wie de fok is Fear Factory?” kom Rolbees se stem op oor die in-ears. “Klink soos Pantera vir my…”
Kan hom ook nêrens heen vat nie. Fokken doos.
03_Fear Factory_D7A_1614_135 03_Fear Factory_D7A_1689_142 03_Fear Factory_D7A_1747_144 03_Fear Factory_D7A_1978_1Een van die varkmense approach Griff en Rolbees en trek hulle eenkant toe. Hy haal sy masker af. Dis Chris “Danger” ThunderVolt. “Kom saam met my as julle nie wil vrek nie…”
I don’t want to live that way! I don’t want to live that way! I don’t want to live that way! weergalm Fear Factory weer van die stage af.
Dit lyk asof dit ‘n onbegonne taak is om te probeer stilstaan op hulle musiek. Die moshpit lyk lyk teen hierdie tyd al soos ‘n cartoon stofwolk en so elke nou en dan is Annibrand se ponytail of ‘n linkertiet herkenbaar soos wat die stofwolk rol. Hulle het haar nou behoorlik ingetrek. Big H raak bekommerd maar hou vasberade aan skiet. Die hele club headbang. ‘n Chiropractor se droom. Die moshpit kry nog meer momentum.
“Ons intel was nie fokken akuraat nie,” tune Big H en duik in die bondel in om AniBrand oor sy skouers uit die chaos te dra. Hy trap hier en daar ‘n vinger af soos hy deur die crowd beur. Uiteindelik sluit hulle aan by die res van die span.

“Fear Factory is fokken humanoids,” tune Chris, “hulle mission is om hulle dissipels fokken doof te maak. Fokweet hoekom. Goddank vir hierdie in-ear communicators met die noise filters.”
“Waar de poes het jy daai gear gekry?” vra Griff.
“Uit julle outdated space ship, my bra. Op dieselfde manier as wat marrafakkers laptops uit BMWs se boots steel by die Hyde Park shopping center. Signal jammers.”
“Well, thank fuck dat jy ‘n skelm kont is. Jy kom my actually net ge-WatssAp het en getune het jy’s ons inside ou. As jy ons nie vroeër gevang het nie, het hierdie sonic boom! my poepstring deur my hol uitgeruk.”
“No worries, bra…”

Fear Factory klink weer op:

What I thought was life
Came to an end
Born into a world
I never asked for this
I’ve got to get awayyyyyy!

Born into hardship
World of destruction
Suffer, bastard
I’ve got to get awayyyy!
03_Fear Factory_D7A_2081_160 03_Fear Factory_D7A_2541_1 03_Fear Factory_DSC_8416_179 03_Fear Factory_DSC_8572_195
Griff draai na Rolbees terwyl almal deur se kant toe begin loop: “Fokken Pantera? Jy’s faktap. Hoor jy dit? Dit klink soos Ministry, maar net minder gay. Of wag, Ministry is ook befok. Imagine daar was ‘n hoërskool vir industrial metal? Soos die têk? Ministry is standerd 8 uit daai skool uit en Fear Factory het klaargemaak met universiteitsvrystelling.”
“OK, fok. I get it. Dit klink nie soos fokken Pantera nie…”

‘n Ongoddelike knal bars los en ‘n wit lig verblind alles in sig…


Rolbees word wakker, natgesweet in ‘n Fear Factory t-shirt en ‘n paar comics lê verstrooid om sy bed op die mat langs ‘n wit onderbroek met ‘n dik bruin streep. Hy sukkel uit sy bed uit tot in sy rolstoel en beweeg kombuis toe waar hy vir homself flou tee met sewe suikers maak. Terwyl hy se tee sluk maak hy Outlook op sy laptop oop:

1 Unread Message.

Hy maak dit oop.

From: ‘Chris Danger’
To: ‘Griffin’
CC: ‘Rolbees
Subject: RE: FW: FW: FW: FW: Jou sussie se balhare ruik soos Cheese Curls

Howzit Griffin en Rolbees. Jirre Rolbees, jammer dat jy Fear Factory gemis het. Dit was ongelooflik. Ek onthou toe ons die call gekry het. Nie net het Fear Factory commit om Suid Afrika toe te kom nie, maar Boargazm is opgeline om vir hulle te open by altwee shows. Die JHB aand by Bassline was vol akitiwiteite. 11th Hour se guitarist het 20 min laat opgedaag en die dudes kon net 3 of 4 tunes jam. Ons het lekker gejol en die sound was kakhard! Daar het ‘n paar kabels gekak, ons het magic tricks gedoen en Heine was ‘n fokken kokkelol op stage – maar Fear Factory was insane! Die sound by die JHB show was vreeslik hard. Hulle het ‘n level van precision en tightness wat net hulle kan nail. Hulle riffs en drumming patterns is ook geskryf om die beste sound uit te alles kry. ‘n Klipharde, tight, driving snot-klap. Hulle het ook nie konvensionele amps gebruik nie. Hulle het AxeFX, Kemper Profiling en Line 6 rack units gebruik wat veroorsaak dat hulle travel met minder stuff maar hulle kry dieselfde tight sound aand na aand.

Ons het die ouens vroeër die aand ontmoet. Nice dudes. Heel chill, still en teruggetrokke. Arme Dino se voet was seer, so hy het maar stadig beweeg tussen punte. Ons het hulle toe raakgeloop op die lughawe toe ons almal Kaap toe getravel het. By The Assembly was dit ook ‘n lekker vibe. Bietjie kleiner plek, so dit het lekker opgevul. Die varke het eers gaan ribs eet by Lefty’s terwyl Fear Factory soundcheck. Hulle het ook daar opgedaag en almal het lekker varke geëet en Queen gesing.

Die show by Assembly was ook befok. Ill System is al ‘n ruk lank aan die gang en hulle het ‘n baie lekker vibe met ‘n variety van styles en sounds. Ons was ook bietjie gemakliker. Minder nervous as Vrydagaand. Ons het lekker grappe vertel, mal geshred en rond gehardloop soos ‘n klomp mal varke. Fear Factory het weereens voluit gestoom en vir Kaapstad ‘n nuwe een geskeur.

Ek het na die show met hulle roadie, John gesort laat hulle my ‘Fuck You’ Explorer sign. Lekker gechat met die brasse! Hulle is baie lief vir Suid-Afrika en het dit heavy ge-dig. Dit was surreal! Ek het Fear Factory in die 90s die eerste keer gehoor en nooit in my lewe gedink ek sal hulle ontmoet nie, en nou’t ons saam met hulle gejol! Witchdoctor Productions doen great magic – die toordokter kry al die metal bands hier. Ons is vreeslik weggeblaas deur die hele geleendheid.

Ons waardeer dit vreeslik en try maar ons vark vlag hoog vlieg.

Re-spêk!
chris kitaar

Hierdie post is 115 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,857,239 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
griffinDie recon mission in die Vreesfabriek