Waarheen het the Killers verdwyn?

In Rolbees Reviews deur Rolbees

The Killers – Live from the Royal Albert Hall DVD
Ek het the Killers live gesien in Desember 2009 by die Val de Vie landgoed in die Paarl. Dit was fokken epic. Ek sal dit nooit vergeet nie. Die hele dag was net een massiewe jol, en die show daai aand – Jirre, it just blew me away. Toe ek hierdie DVD begin kyk het ek net weer besef dat dit ‘n “een keer in ‘n leeftyd” ondervinding was. The Killers is een van die grootste pop-rock bands van die 21ste eeu, en een van die min moderne commercial bands waaroor ek gaande is. Love them or hate them, hulle het al meer as 22 miljoen albums verkoop wêreldwyd. Hulle live shows by die Royal Albert Hall in Londen (Julie 2009) is maar net verdere bewys van hulle sukses.
killers 4Dié DVD verewig skouspelagtige vertonings in die tradisie van verskeie groot geeste in rock and roll wat dekades te vore ook daar opgetree het. The Beatles, the Rolling Stones, Led Zeppelin en the Smiths. Wat? Nee ek vergelyk niemand met niemand nie. Maar jy moet erken dat the Killers nie een van daai bands is wat classic rock aficionados so maklik kan afskiet met “hulle maak nie meer sulke musiek nie”. Van die jonger fans (oftewel victims) wat interviewed is na die shows het geen probleem gehad om openlik te verklaar dat hulle die beste band sedert the Beatles is nie. Mmmm, over the top fans of te nie, hulle maak uit van catchy crowd-pleasing tunes en inspireer ‘n wye verskeidenheid van fans om na hulle vertonings toe te kom. Is hulle groter as Jesus? Antwoord jy maar daai een. Die “victims” soos hulle fans heet, wat deel was van die DVD skare, het van oral oor in die wêreld gekom. Oostenryk, Spanje, België, Amerika en selfs Mexiko. Gepraat van Jesus, sekere van die Mexiko victims het bedank by hul werke net om deel te wees van hierdie stukkie geskiedenis. Respek! Werklik!

killersThe Killers se musiek het hopelik geen voorstelling nodig nie maar hier is ‘n paar fun facts: Brandon Flowers en Dave Keuning het die band in 2001 gestig in Las Vegas, Nevada en hulle het vir ‘n ruk daar rondgetjommel. Maar hulle big break het eintlik in die Verenigde Koninkryk onstaan. Londen om presies te wees. Hulle musiekgenre is ‘n mengsel van Britse indie-pop en Amerikaanse alternatiewe indie-rock. Die Britte het dit obviously meer gelike as die Amerikaners daai tyd en hulle eerste (vyf-snit) demo is in 2001 deur ‘n indie label genaamd Lizard King opgeraap. In Augustus 2003 het die song Mr Brightside op BBC Radio 1 gepremiere en the Killers is Londen toe om oral in local bars en clubs hulle tunes te promote. Mr Brightside is uitgereik op limited edition CD’s en vinielplate in die VK. So, The Killers was aan die begin groter in die VK as in die States, totdat die groot labels wakker geskrik het en almal hulle wou sign.

Hot Fuss is uitegereik in 2004 onder die Island Def Jam lable in die States en Lizard King in die VK. Brandon Flowers is mal oor die Royal Albert Hall en dit was seker gepas dat hul eerste DVD geskiet is in Londen as ‘n dankiesê vir die Britte se ondersteuning. Ok, daar het julle nou die agtergrond en redes waarom die eerste DVD opgeneem is by een van die mees geskiedkundige rock venues van alle tye.

Die res van hulle studio albums: Sam’s Town (2006), Day & Age (2008) en Battle Born (2012) was almal uitgereik onder Island in die States en Vertigo in die VK. Hulle het nou nie ‘n moerse discography opgebou oor die afgelope vyftien jaar nie maar miskien is dit hoekom hulle so suksevol is. Ag fok, ek het vergeet van Sawdust (2007) – hulle rarities compilation. Kwaliteit en nie kwantiteit nie? Wie weet, miskien is hulle beste werk nog op pad! Brandon Flowers het die media al begin voorberei dat dat daar dalk ‘n nuwe album oppad is in 2016. Ek kan nie wag om te hoor hoe dit gaan klink nie.

Ok, so wat het my beïndruk van die vertoning en die DVD self? Wel, kom ek begin by die props. Hulle het tacky Las Vegas in die Royal Albert hall maak werk. Al daai palmpies en neon ligte en kak het snaaks genoeg nie uit plek uit gelyk nie. Of dalk het hulle net ‘n goeie props master? Dis ‘n marathon show gewees en met Brandon Flowers in beheer het al die victims aan sy skaamlippe gehang. Twintig songs, treffer na treffer en ek het nie een keer bored geraak nie. Hulle het energiek afgeskop met Human en so het dit aangehou totdat Brandon Flowers en sy span gelyk het of hulle ‘n rugby game gespeel het. My gunsteling oomblikke? Spaceman, Shadowplay, All these things that I’ve done en When you were young. Shadowplay is ‘n skaars Joy Division cover wat min mense ken as jy gewonder het.
killers2Hey fokkit, Dave Koening lyk nogal soos Ghapi. Ha! Hy is nou nie Jimi fokken Hendrix nie maar hy weet wat hy doen as hy kitare tokkel. Die drummer, Ronnie Vanucci Jnr kan lekker dromme moer ook. Die band is fokken tight, wat kan ek sê? Wat nog? Ok, daar is cool extras ook op die DVD. Dis ‘n DVD/CD combo met meeste van die songs wat op die DVD is wat op die live CD verskyn, kort interviews met almal behalwe die band (dis bietjie kak), fan’s eye view videos wat jou ‘n concert experience gee, bonus tracks opgeneem by ander venues soos Hyde Park en Oxegen Festival ensomeer. Dis net die regte ding vir verveelde marabse by die werk! The Killers is ‘n vier uit vyf duiwelhoring extravaganza!

4ster

Hierdie post is 137 keer in totaal gelees en 2 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 2,142,065 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
RolbeesWaarheen het the Killers verdwyn?