2016 Public Holidays in SA. Gebruik ons kalender om jou leave te beplan!

In Snotstories deur griffin

Baie geluk as jy gister die kakste Maandag (volgens statistieke) van 2016 oorleef het.

Ongelukkig lyk dit of 2016 nie die jaar van die groot vakansie gaan wees nie, maats. Die Rand se broek is tot op haar enkels afgetrek en die regering is besig om met die duiwel se deurklokkie te speel. Vir wat dit werd is gee ons vir jou weereens ‘n breakdown van al die vakansiedae en maak so paar voorstelle van hoe jy hierdie jaar jou leave optimaal kan gebruik.

Daar is altesaam dertien public holidays in 2016 as 2017 se nuwejaarsdag ingesluit word en slegs tien van hulle is bruikbaar. Die res van hulle is maar soos ‘n effie wat jy aanvanklik verkeerd-om probeer trek oor jou pielkop. Ons kom netnou by daai depressing kak uit. Uit die oorblywende tien public holidays val drie van hulle op weeksdae. Nie lekker weeksdae soos Maandae en Vrydae om langnaweke te vorm nie. Kak weeksdae. Sulke vuiles. Daar bly altesaam vyf langnaweke oor, so jy beter maar die beste probeer maak van 2016 en try om nie uit te brand nie.

Ons het vir jou ‘n kalendertjie saamgestel wat jou tune wanneer die public holidays gebeur, asook met ‘n reminder van elk ‘n dag voor die tyd. Die behoort op al jou tablets, smart phones en laptops se calendar apps en software te werk. Raak wys en fokken hardloop dadelik HR department toe voor al daai ander kokkelolle by jou graft hulle leave insit en jy deel word van die skeleton crew wat met jare se kak moet deal tewyl die ander mense lang drankies drink en kyk hoe die dolfyne mekaar naai.
Kry hom hierso:
Watkykjy se 2016 Public Holiday Calendarwatkykjy-holiday-2016Soos altyd, is daardie tydperk tussen einde Maart en begin Mei die lekker deel. Ons skop 2016 se public holidays darem af met ‘n langnaweek of twee – Maandag 21 Maart is Human Rights day en die week daarna klap ons die Vrydag tot die Maandag vir ‘n superlangnaweek (25 tot 28 Maart).

Daarna moet ons ‘n maand wag vir Freedom Day wat hierdie jaar op ‘n donnerse Woensdag val (27 April). Werkersdag val ook op ‘n Sondag maar at least kry ons die Maandag (2de Mei) ‘n blaaskans. Dis jou laaste langnaweek tot en met Desember. Dan word dinge net al hoe meer useless. Op 16 Junie val Youth Day op ‘n Donderdag, Vrouedag val op ‘n Dinsdag (9 Aug) en om jou ‘n lekker skop in die klokke te gee is Nasionale Braaidag vir 2016 ge-cancel. Wel, nie ge-cancel nie – maar enige fokken dom doos kan op ‘n fokken Saterdag braai asof niks exciting gebeur nie. Yup, 24 September val op ‘n bliksemse Saterdag. Fokken fok!

But wait, there’s more! Uiteindelik word ons weer verras met ‘n langnaweek in die vorm van Reconcilliation Day wat op ‘n Vrydag val (16 Desember). Die grote waarna almal altyd uitsien ‘n week daarna, Krimis, naai ons ook effens deur die ore. Kersfees gebeur hierdie jaar op ‘n Sondag en ons score net die Maandag vir Boxing Day.
#Blessings

Dit is dan dit. Jy kan net sowel terug werk toe fok, want ons word beroof van Nuwejaar. Die klein kont het besluit dat hy sal plaasvind op ‘n Sondag en nee, my geleerde kollega – Maandag die 2de Januarie van die jaar van onse jirre 2017 is nie virre fok ‘n bonus vakansiedag nie.

Hoe jy moontlik jou leave kan beplan vir die jaar wat voorlê:

 • Sit leave in vir die 22ste tot die 24ste Maart. Jy gebruik 3 dae en jy score Maandag die 21ste sowel as Vrydag die 25ste. Op daardie manier score jy 9 dae wat ‘n moerse bonus is. Onthou, jy sluit naweke in.
 • Met die 27ste April (Freedom Day) wat op ‘n Woensdag val kan jy net sowel die Donderdag (28ste) en Vrydag (29ste) af vat omdat Mandag die 2de Mei ook ‘n vakansiedag is. Op daai manier score jy darem 6 dae.
 • Junie is fokken useless met Youth Day wat op ‘n Donderdag val, so vat daai Vrydag die 17de ook af vir ‘n 4-dag-naweek.
 • Jy kan dieselde doen met Maandag, die 8ste Augustus omdat vrouedag op Dinsdag die 9de val.

Jirre, dan is dit daai fokken lang stretch tot en met Desember. Jy moet vier fokken maande wag voor jy weer ‘n break of twee score. As jy tot dusver ons reseppie gevolg het, behoort jy in totaal sewe dae se leave te gebruik het. Volgens wet behoort jy ten minste 21 leave days per jaar te kry, so jy behoort nou met nog so 14 dae in die bank te sit. Doen jouself ‘n moerse fokken guns en gebruik 7 van daai dae om net ‘n blaaskans in Oktober vat as jy kan. Al sit jy net op jou gat by huis en speel Xbox, raak geswaai elke dag of trek draad tot die hane kraai. Vat. Daai. Fokken. Break.

Vergeet ook sommer van Desember wat soos ‘n useless second hand voor jou deur staan en bedel. Werk maar deur Desember en gebruik eerder daardie laaste week wat jy oor het om iets te gaan doen in die laaste week van Januarie, 2017. Jy sal agterkom dat dit ‘n cheaper holiday sal wees en dat jy meer geld in jou rekening sal vind omdat jy nie aapkak gegaan het gedurende Desember nie. Die paaie na SA se holiday destinations sal ook aansienlik rustiger wees en jou kanse om in ‘n padongelukstatstiek te verander is ook skraler. Tensy jy natuurlik soos ‘n kont bestuur.

Sterkte vir 2016. Dit gaan ‘n poesrowwe ride wees…

Hierdie post is 179 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,836,870 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
griffin2016 Public Holidays in SA. Gebruik ons kalender om jou leave te beplan!