Die kak met Kreols.

In Snotstories deur Chopper Charlie17 Eiertjies

kreolsHierdie storie oor Kreols vis chips (let wel, nie vis en chips nie) kan seker nie anders as om met 'n nostalgiese terugblik af te skop nie. Want dit lyk of almal (selfs mense wat in die negentigs gebore is) ewe skielik pragtige herinneringe het van die aardige aartappelhappie. Uit die see. Die see aartappel.

Verbeel jou dis somewhere in die laat 80s. Klein Chopper is op laerskool in V'town – en'n opperste klein kak as jy my vra – en game vir enige dare wat jy sy kant toe slinger, veral as dit geld of pryse insluit. Pryse soos Kreols.

En so offer 'n ryk maatjie verleidelike pryse vir laaities wat bereid is om simpel kak aan te jaag daarvoor. Lang storie kort en ek moes modderwater drink uit poeletjies onder die publieke krane vir twee pakkies chips. Nogal baie.

Dank Vader Kreols word gekenmerk aan die skerp reuk en vissmaak en die modderwater was gou vergete. Jy sien, vir 'n Vereeniging plotkind in 80s Suid-Afrika wat niks gewoond is nie, was Kreols soos goud. Beter as goud, dit was soos om suksesvol jou hande onder 'n meisie se pantyline in te kry. Hemels.

Dis nou obviously 'n hele paar jaar later en vir 'n ruk al sien ek online en hoor oor braaivleisvure hoe mense reminisce oor hierdie wonderlike visgegeurde aartappelhappie. Selfs petisies opgestel, en ons almal weet hoe goed daai kak werk.

Anyway, onlangs sien ek toe Kreols in 'n Engen winkel op Somerset-Wes – of iets min of meer net so kak. Heel gretig skaf ek dit toe aan en soos al die ander mense wat so stupid was, kom ek blitsvinnig tot dieselfde insig.

Dis nie actually so great nie. In fact, dit is pretty fokken aaklig. Die aaklig van die see. Want sien, êrens staan dit seker geskrywe dat "die mielie van die see" nie 'n werkbare konsep is nie. Dit ruik soos ou vis en proe soos Nik Naks sonder oranje. Not good.

Natuurlik freak mense nou daaroor uit. "Simba het die resep opgefok." "Dit het anders geproe in my tyd." "Bring ons gunsteling happie terug." Ensovoorts ad nauseum. Jy weet mos.

Maybe het Simba aan die resep getimmer, maar ek skiem al is dit dieselfde resep ons nog steeds dieselfde reaksie gesien het. Jy sien, dis nie meer 80s Suid-Afrika nie. Ons is bietjie meer gewoond. Ons het byvoorbeeld nie meer twee tipes chips nie. Ons kan actually krieket speel teen iemand anders. En rugby. Ons drink nie meer modderwater uit poeletjies voor die krane nie. Ons sensor nie meer als wat goed is nie. Ons slaan nie meer swart boemies dood wat in die park lê en slaap… Umm…uh…

Punt is dit. Jy kan anyway nie onthou hoe die chips geproe het nie, jy skiem net dit was poeslekker (pun intended, I guess) want jy verbind dit met kindwees en lekker tye. Meantime is dit soos Apartheid, deel van die "goeie ou dae" maar nie actually sulke goeie ou dae nie, let's be honest. Behalwe as jy miskien van kleefmyne by die skool gehou het, of dalk Casspirs op die nuus, oorlog in Angola en Makarov pistole op die bus.

Kreols is kak, pretty much soos die eighties in Vereeniging was. Ja sure ons het pret gehad, maar dit was ten spyte van die omstandighede – nie as gevolg daarvan nie. Dis virfokkenseker. Kreols was lekker want daar was amper fokkol om dit mee te vergelyk en ons was kinders wat enige iets sou eet wat nie groente is nie. Selfs kak soos liquorice en daai simpel sweets wat soos appelkose lyk. Fokken stupid.

So next time, score 'n pakkie Lay's of Flings vir jou tanne of Dorito's as jy 'n wegbreker is. Of as jy dan moet nostalgies fokken wees, tand Nik-Naks of Ghostbusters. Dis at least lekker en gaan nie so fokken erg stink of jou so teleurgesteld los soos 'n standerd ses laaitie na 'n denim broeknaai sessie nie. Vra my…
 

Hierdie post is 476 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,356,586 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Chopper CharlieDie kak met Kreols.

Comments

 1. Vent Venter

  Jirre, dis snaaks. Raak geskryk ook. Ek mis Monster Munch.

 2. Chopper

  Njarfie ou tjom, ek skiem dis meer soos Simba wat met die grootste tos opkom.

 3. #1 Pisscatt

  O gots nee kyk – dis van FOKKEN MIELIES gemaak dom moer !!! 
   
  En dit was POES lekke gewees oraait ??? !!!

 4. Prof. Bokdrol

  Die storie is absoluut great gedoen – Kreols is wel kak, behalwe vir die odd lesbian biker kan ek my nie indink wie de fok hou van daai reuk nie…

 5. Jagse Karel

  Kreols was altyd my favourite, ek kan onthou dat n klein pakkie 45c gekos het en n coke was 49c, so vir R1 was jy sorted. Maar ek was diep teleurgesteld toe ek nou die dag n pak gekoop het. Gewone zaber tonnel stink nie so erg nie, ek is seker dit is hoe die kantoor tannie se sin ruik.

 6. Verbaas

  Ahhhh, die reuk van visvingers na 'n pakkie Kreols.  Gaan sommer vandag 'n pakkie koop net om weer jonk te voel.

 7. Chopper

  You say 'mielie', I say 'poetatou'. Sorry boys, dis nou klaar gedruk en als. Wens ons kon iets doen daaraan… Anyway, goeie werk op die begripstoets vir vandag. 10/10. Once.

 8. Prof. Bokdrol

  Who fokken cares – met daai onaardse reuk sou ek gedink het die fokken goed is van recycled tampons gemaak…

 9. Vlaknaai

  Bwhahaha jirre ons het nou die dag hier om die swembad weer erg tranerig geraak oor die goeie ou dae en vis tjips . Maak die pak oop , kry so onaardse krieweling in my balsak ( my tril wat dink – ag jirre hier kom Santie se benoude vet doos al weer ! ) man . lekker ! Ek kan nie glo hoe het ons gevrek oor die kak nie . Jy bespeur selfs so amperse pis reukie ook boonop . Man , lekker ! 

 10. Angola

  WAAAA-HAAAA-HA-HAAAAAA!!! Hoor wat scheme 'n ou hier op kantoor: Toe ons laities was, het daai tjips geproe soos 'n mooi meisie na 'n hele dag by die krieket. Nou proe dit soos daai selfde meisie twintig jaar later…

 11. Ankia

  Wahaha!! Ek het hard probeer om te hou van die Kreols, maar jy’s reg… Dis kak sleg. Het ‘n 3/4 pakkie weggegooi. Ja, ek het ‘n kwart geeet dis hoe convinced ek was dit moet lekker wees. Ek was mal daaroor as kind so ons sal seker nooit regtig weet of dit nou anders proe en of ons net, soos jy se, niks gewoond was nie. Ai.

 12. mal mike

  ek het nou die dag 'n pakkie gekoop…. smaak nog net so kak soos ek onthou

 13. Anale Kanaal

  Dit smaak nie soos ek onthou nie, maar then again smaak sigarette weer deesdae lekker en was kak toe ek 8 was….  Ek scheme die resep is baie naby, ons onthou dit net anders as altyd.

  As jy 'n hele groot pak van daai goed eet, sal jou tong af muf…

 14. Klipkyker

  So van muf gepraat…miskien moet hulle die naam verander na muffeols…….

Gooi Comment