Province het ‘n yster. Die Sharks het ysters.

In Sport deur Kaptein Kortbroek13 Eiertjies

Prof. Bokdrol het een moerse humble pie vir my gebak.Hulle kort glo 'n trok om die ding af te lewer. Dis amper so insane soos my voorspellings laasweek. Prof., bring daai paai. Ek's fokken honger maar in dieselfde asem is ek ook moerse braaf en gaan ek weer my linkerklinker uitruk.

Kom ons check dalk eers gou laasweek se SuperBru nederlaag:

Van Kaptein Kortbroek na Captain Hindsight in 'n kwessie van vier ure. Prof. was slim en ekke – not so much. Ek het reeds vroeg die middag shots gevat toe die Blou Nulle 'n volle drie punte in die Sharktank kon aanteken. Wat presies daar gebeur het is nog 'n mystery, maar ek bid oom Heineken het nou gecheck dat Dandruff Lambie actually 'n losskakel is en daar moet bly. Grossss, daai laaitie maak uit! Hy het amper 'n Ernie Els tiepe vibe aan hom. Ek meen, kraaitjie mens! Hoeveel latte ken jy wat so koelkop kan bly as daar klomp vleismonsters van Snor City op hul af gestorm kom. Fok Bells, give that man 'n uur saam met oom Bertus se sexy dogter met die drie nippels! Haar perm is net so dandruff free.

Was die Sharks regtig soveel beter of was die Bulls dalk net so voorspelbaar soos moreaand se 7de Laan? Either way, dit was nou regtig nie 'n lekker game om te kyk nie!

Die beter van die twee semifinals was daar in die dodgy strate van Joburg. My cherrie wou gehad het ons moes gaan kyk, maar sy weet goed my insurance betaal noddefok weer uit as my tjor in daai valley gezik word nie. Dis 'n moerse jammerte want min dinge in die lewe gee mamma so moerse adrenaline rush soos 'n roadtrip deur New Nigeria nie. Ai ek gaan dit mis.

Terug by die game. Griffin is mos 'n Lions en shame, om in 'n kwessie van minute so moerse horing te verloor moet noggals suig. Dit was een van daai "kom ons sit maar die prop terug in die champagne bottle" moments en as SAPS se crime stats enigsins iets werd is, was dit nie 'n surprise dat domestic violence in Brakpan in daai drie minute vertrippel het nie.

At least is daar Super Rugby volgende jaar.. O nee wag, daai shit is gecancel! Leeutjies, maak maar reg vir julle favourite woordjies: "Herbou, jong span, ervaring…"

Elton se supertos haarstyl het al kak begin maak voor die game. Sy hairdresser check nou nog die highlights. Die feit dat hy en Taute Province toe fokkof en soveel kak aangejaag het in dieselfde game maak my wonder of Gerald Majola se nuwe job dalk reeds in rugby is?

Genoeg van die losers, my finale Currie Cup kotsie vir die jaar.

Sharks v Province:

Opsomming: Manne teen laaities. Daarsy, ek het dit gesê en dit is presies wat dit gaan wees. Maar dan weet ons ook hoe hard bliksem 'n sekere laaitie wat sommer eers gou gaan Bok jol het voor hy sy streeptrui gekry het. Om Ysterbeth te check jol gee my amper meer genot as die gedagte van my skoonma sonder stembande. Fokkit ek sal dit love.

Almal scheme dit gaan 'n pismaklike wen vir die haaie wees. Almal is probably reg, so ek gaan die drol wees wat WP op my Superbru pick. Goeie odds as jy 'n betting man is, maar ek het ook 'n rede en my rede is eenvoudig: Wie P het fokkol om te verloor nie. Ek kon nie eens dink aan goeie jokes oor hulle choking habits in finals nie. Dis amper dieselfde om grappipes oor gestremde kids te maak. Daarenteen kan die size van sekere Sharks se koppe hulle dalk net die game kos. Niks fok mens erger op as over confident wees in 'n moerse belangrike game nie. Vra maar die All Blacks wat laasweeek Ozzie carrots moes munch of vir Kaptein Kortbroek wat 'n final op Ellis Park Predict het…

Voorspelling: Soos ek dit sien gaan daar vir at least 80 minute gejol word. Gio Aplon gaan van 'n turn over af in die hoekie score en Keegan Daniel mag dalk net 'n skelm off-load gooi wat die hele WP span behoorlik gaan afpis. Dan is daar natuurlik die fight so 10 minute voor halftyd 15 meter regs van die 10 tree stippellyn. My geld is altyd op Ysterbeth, maar Sykes het nou al 'n reputasie om die kleiner manne so bietjie af te knou. Geen final gaan looi sonder 'n Meyer Bosman appearance nie en ek kom ons face dit, vir daai braai op die B-veld na die game 'n befokte een te wees moet die Sharks wen. Ek scheme egter Province met 2 – want ek was al verkeerd en laaik humble pie…

Hierdie post is 65 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,338,820 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Kaptein KortbroekProvince het ‘n yster. Die Sharks het ysters.

Comments

 1. Prof. Bokdrol

  Jirre ou Korties, jy gaan my grocery budget heeltemal opfok hierdie maand – ek gaan koop gou vandag die bestanddele vir môre se paai, maar die keer skiem ek ek mag dalk self daai paai moet vreet as ek nou al sê die Sharks met 10 minimum (ja fok, Captain Hindsight slaap nog sy hangover van laasweek af, so ek kan my nie op hom beroep vir raad vandag nie.) Terloops, jou voorspelling van 2 weke gelede was spot-on met 6/6 reg, so fokweet wat jou verlede naweek besiel het om dit te verander – jy hou seker moerse van Captain Hindsight se paai-resep of iets.

 2. Jagter

  Die naweek is 'n moeilike ene.   Ek stem saam, almal skeam die sharks gaan maklik wen. maar dit gaan nie so maklik wees nie, finals is bietjie anders. Die WP gaan met 'n moerse poging kom.
   

 3. Belhammel

  Capitan! Nou praat jy my taal. Province met 8 my blaar. As daar paai gevreet word sal ek saam vreet. GO WP!!!  Assefokkenblieftog. 

 4. Jags Jannie

  Soos daai fokken Vraestelle op skool en USB. Fokken multichoice (nie die TV etters nie). Wp of Sharks? CC of nie? Ballas of nie? As WP ondersteuner kry ek slegs, nes KK hierbo, net 1 uit 3 sover. Ek het ballas, VIRSEKER! WP op met 3 vir Superbru. En nou wag ons maar vir na die game om die Vraestelle ten volle te merk.

 5. Dirk Diggler Diktros

  Wat n gehuil!  Fok weet, halfpad deur moes ek n powernap vat.  DDD

 6. Prof. Bokdrol

  Tipies…jy is alweer in jou fuckyou in verkeerd, ou Korties – ek het sopas NetDynamix se verslag teruggekry en die werklike telling van 'n 7 punt wen vir WiePie teenoor jou voorspelling van 2 is met 'n faktor van 350% in sy malle moer in uit. Ek sal wel toegee dat met 7/7 die afgelope weke (sou jy nou hipoteties nie verlede week se fokop in ag neem nie) is dit nie te kak gedoen nie, so veels geluk. WiePie se doellyn was vanaand meer impenetrable as Juanita du Plessis se gwap op 'n first date. Hey, nadat ek vanoggend vroeg 'n vars nuwe pastei vir jou gebak het, het Eksdom my 'n pampoen gerol met bietjie load shedding, en ek moes hom weggooi toe hy platgeval het. So mag ek beleefd vra of ek die oorskiet van verlede week se paai kan terugkry? Ek het 'n moerse victory dinner vir die Sharks by my pozzie gereël vir vanaand, kompleet met 'n kas van die Bollinger wat oorgebly het na die Super15 final vroeër vanjaar. Hey man, have a heart man, dis maandeinde en zak is skraal man…ek het Jaco Peyper geboek as die eregas by vanaand se dinee, maar blykbaar was daar 'n freak ongeluk en hy het sy fluitjie ingesluk so ongelukkig kon hy dit nie maak nie – dalk kan jy die honours kom doen?

 7. Bokbal

  Kaptien Kortes,  jy het vandag vir ou Siener verby gesteek.
  (Wie dink jy gaan die 2015 Durban July wen?)

 8. JagsJannie

  " sakkie droe bokkoms en 'n SAMOOSA, 'n serp en 'n hoedjie met 'n rooi DISA, pakkie peanuts, biltong en 'n muskadel, my kussinkie is oorgetrek met HAAIVOORVEL! Province, Province……"

 9. Belhammel

  My fokken hart…. Toe die hooter blaas en McCloud die bal roof agter die WP skrum het my wereld inmekaar begin tuimel. Stadig. Soos die WTC. Maar ja, soos deur die prof reeds genoem is daar fokkol wat deur die WP se defence kom nie. Well done Province! Dit was bietjie fokken hoogtyd. Nou kan ek vir n jaar lank almal kak gee. En paai voer.

 10. Hot Lips

  O e e  and one more try was enough. Julle gaan seker nou galbraak omdat WP gewen het prof ek hoop jy het daai party nogsteeds gehou, mens kan immers party as jy jou gat gesien het ook. Mooi so WP weldone Sharks julle was twee helse sterk spanne mooi gespeel…………this was a good one
  oor en uit

 11. Prof. Bokdrol

  Inderdaad, Hot Lips, ek is nie 'n slegte verloorder nie en ek het die oorskiet van verlede week se pastei laat terugbring na die game vir die onthaal by my pozzie vir die Sharks. Dank fok die spandokter was ook op die gastelys – sjym, hy het about niks gepaartie nie want al wat hy deur die loop van die aand gedoen het is om random Heimlich manoeuvres toe te pas. Fokweet of daai paai dalk in die week wat hy by Korties ge-park was so effens afgegaan het (nie onmoonlik nie – die Skaapfokkers blameer ook altyd die kos as hulle verloor…) of dalk is die champers wat al staan van die Super15 final nie meer so lekker nie, maar in elk geval there was a whole lotta chokin' going on (sorrie, Jerry Lee Lewis…) Ek het mos al gesê Jaco Peyper kon dit nie maak vir die dinee nie? Amptelike weergawe is dat hy hospitaal toe is nadat hy sy fluitjie ingesluk het, maar ek het toe inside info by 'n paar Sharks gekry dat die regte storie is dat hy na die game WiePie se kleedkamer toe is om jammer te sê vir daai paar blatante fokops wat hy gemaak het, maar toe gly hy op die nat trappe en land op 'n awkward manier bo-op sy fluitjie dat die ding toe sideways halfpad tussen sy poephol en sy nersderm opeindig. Wel, dis die WiePie span se weergawe in elk geval; hulle was die enigste ooggetuies, that's their story and they're sticking to it…

Gooi Comment