Los die Lions se bal – sport met Kaptein Kortbroek

In Sport deur Kaptein Kortbroek27 Eiertjies

Goeie donner party van hierdie manne wat daar aan die voet van tafelberg bly het nie 'n fokken idee wanneer om hul bekke te hou nie.Super-14-lions-logo

Soos ons nou almal veronderstel is om te weet moet die Kings volgende jaar Super Rugby speel en is die kanse uitstekend dat een van die ander spanne sal moet uitsit.

Nou gaan krap sekere dom dose letterlik aan die Leeus se bal deur voor te stel dat hulle volgende jaar moet plek maak vir die Spears of Kings – watokal.

Argumente soos 'die Lions is te diep in die skuld' en 'die Lions het so swak gevaar die laaste vier jaar' en 'die Lions verdien dit om hul plek te verloor' word kliphard op Langstraat cyberhoekies geskree.

Maar kom ons gaan kyk bietjie mooi daarna, want die fok weet van die brasse wat in ons land se official gay capital try rugby uitfigure sukkel maar hulle holle af.
Inteendeel, hulle is poesbedroef.

As kaptein moes ek die besluit maak en juis omdat hulle so aanhoudend kak, kerm en die ander spanne afkraak, sal die Stormers maar moet tevrede wees met net Currie Cup rugby van volgende jaar af.

Dis 'n done deal.

En vir die wat al vergeet het hoe 'n Currie Cup lyk, kom drink n dop op Ellis Park.

Sien dis eenvoudig, die enigste span wat oor die laaste 10 jaar feitlik fokkol gewen het nie is die Stormers.

lions rugbyEasy, toothless tigers! Voor jy nou daai "conference winner trophy" van laasjaar hier wil uit ruk weet ons almal daai ding beteken minder as die troosprys vir 'n royal naamruk op die golfbaan. Ja, ek stem saam dat finale en semifinale nice is, maar at some stage moet mens begin afknip as daar heeltyd gechoke word. Ook net in die goeie ou Kaap is daar 'n sogenaamde Cape Crusaders supporters clubs wat teen die WP skree as Richie McCaw dalk bal steel. En dan, baie belangrik, moet daar ook nie van die snotneus houding teenoor Saracens en die Franse wat daar wou kom jol het vergeet word nie. Net daai move alleen behoort eintlik aan hulle 'n time-out van SA Rugby te besorg.

Hier wil n klomp dudes ons land (en julle stad) se ekonomie boost deur 'n game in daai grot van 'n Cape Town stadium te organize, en wat gebeur – julle scheme "fok dit, ons cooler as julle!"

Julle het klaar die happy go-lucky lifestyle daar in D.A. country waar alles tog te pragtig werk en almal oortuig is Joburg is van die duiwel af – die see, die wyn, die natuurskoon en die sorgelose suipsessies voor daai ultra trendy parties. Alles, net daar. Fok, die vibe is so chill meeste Stormers sal eers halfpad deur die volgende seisoen uitfigure hulle speel nie meer saam nie.

So kom nou manne, hou nou oop die Lions en Cheetahs kakbyt en geniet eerder die laaste dans saam ons groot seuns. Andersins kan ons speel vir die eer om saam die groot honde te pis.

Broke Lions – sonder twyfel.
Bang Lions – nie naastenby so bang soos WP manne is dat hul dalk nog 10 jaar gaan moet wag voor die gechokery end kry nie…

Kaptein Kortbroek laaik alle rugby spanne behalwe die wat die Lions kak tune.

Hierdie post is 145 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,275,069 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Kaptein KortbroekLos die Lions se bal – sport met Kaptein Kortbroek

Comments

 1. Evert

  Ek was my hele lewe lank 'n gebore Province supporter tot laasjaar se begin. Het te skaam geraak, die ge-chokery, die fucked-up en amateuragtige management, die ou kak spelers wat aangekoop word terwyl die jonges laat gaan word.
  As dit nie vir die Maties was nie, het WP al lankal gekak. En eintlik behoort Maties nie eers WP te wees nie, dit is eintlik Boland. Dieselfde met die skole in die Paarl, Boys High en Paarl Gim, die nie WP nie, Paarl is in die Boland. 
  Ek support eerder Vrystaat en alhoewel ons nie altyd wen nie, is ek nie skaam om te se ek is 'n Vrystaat supporter nie.

 2. honnestront

  Die Leeus het gisteraand die Kings 88-0 gewen, so alaml wat sê die Leeus is kak, moet loop naai!

 3. Dirk Diggler Diktros

  Go Cheetahs 4eva!  Alle ander spanne eet snot.  DDD

 4. Johan

  As n volbloed province man, is dit moeilik om te aanvaar dat wat hierbo staan die waarheid is. WP bly n lekker plek om te bly en was altyd n goeie span om voor te skreeu, maar ek weet nie meer so mooi oor die span gedeelte nie. As dit sal help dat die amateur WP bestuur (want ek dink die fout lê 95% by hulle) wakker skrik, dan stem ek saam, Kings vervang WP.  Met al die teenstand wat Lions gehad het die jaar en steeds kon hulle die CC wen, verdien hulle nog baie kanse

 5. Jerry

  Fok maar julle lions supporters se bekke is groot.  Julle het so kak gespeel die afgelope dekade dat almal julle jammer gekry het.  Ongelukkig hou 'n wen net tot die begin van die volgende seisoen..en dis nou.  So maak maar weer reg vir 'n fokken lang seisoen met trane.

 6. Tokkie

  Die King is obviously die kakste van die lot. Hoekom de fok hulle eenvoudig MOET in maak net nie sin nie.

 7. JP

  Die Leeus gaan weer tussen die laaste twee spanne eindig in 2012 se Super Rugby. Sielkundig is hulle gefok met Super Rugby! Go WP, Semi's en Finals al verloor, dis ok, Cheetahs en Leeus droom van semi's en finals in Superrugby. Fok almal!

 8. Doosdief de Lange

  Tokkie, duidelik weet jy maar bra min van die politieke situasie in hierdie land!!!!!

 9. pop

  Trokkie,
  ons moet vir Mr. Cheaky Watson dankie sê daarvoor. Laat my sommer puke.

 10. Dick Piel

  Waddefok Jerry? Jy is seker 'n province supporter ne? Ons Leeus kan darem spog dat ons 'n beker in ons midde het. Waaroor kan julle spog? Tafelberg? Fokof man, julle moes seker al van julle trofee kaste ontslae geraak het want daar gaan net mooi fokol aan nie. En soos honnestront gese het: "Gaan loop naai"

 11. Jarrod

  My liewe fok mense, Currie Cup en Super 15 behoort nie eers in dieselfde sin gebruik te word nie. Dis amper nie eers dieselfde fokken sport nie. Ja Lions het die Currie Cup gewen, kom laat ons sien wat maak baardbek en sy bende in die Super 15 dan praat ons weer

 12. Tokkie

  Ja ek weet dis Cheeky Watson wat sy piel in die pie het, ek het maar net bedoel eks bummed dat sulke besluite geneem word.

 13. WilleWortel

  Om vir die WP te skree is om 'n sussie soos minkie vd westhuizen te he…almal naai haar behalwe jy…(Almal kry bekers behalwe wp)

 14. Nomad

  Ag my fok! Ek wil net een ding vra: Hoekom de poes moed Cheeky Watson se tos nou iewerskielik in Super Rugby speel as die spanne waarvan hy opgemaak is nie eers uit die poeslike Vodacom Cup kan uit kom nie…

  My fok, en julle wat kak praat tussen mekaar oor WP en Lions en what what, fok julle man! Ek is 'n bul, maar ek laaik vir SA rugby meer. Ek is bitter opgewonde om te sien wat die Lions hierdie jaar kan doen! Hulle is 'n fokken goeie span! Die WP so beter gewees het as hulle nie die ander spanne se sloppy seconds gekoop het nie, maar hulle doen nog steeds pis goed, al het hulle die likes van Habana op die fokken wing…

  Focus net al die kwaad teenoor die nat hol van SA rugby, en dis die vrot poes van n mens, Cheeky Watson! Jirre manne, kry bietjie perspektief!

 15. Verbaas

  Dit maak nie saak hoe kak die kings speel nie – volgende jaar gaan iemand plek maak vir hulle EN daai span gaan weet dat hulle vervang is deur 'n swakker span.
  Die kings is so swak – meeste skole se eerste span sal hulle pak gee.
  Om plek te maak vir 'n ander span gaan seer maak – maar dit gaan nog seerder maak om na hulle wedstryde te kyk.

 16. Losklos

  Boys ek is n "Die Hard" Stormer fan, maar het n kak met die idees van hul mangement en die feit dat hulle has beens aankoop en jong talent laat fokof Bulle toe, net so goed jy naai jouself in die hol. Dis waar, ons probeer hard maar 1 of ander tyd moet ons weer wen ma tot dan probeer ons maar! En onthou dis net rugby en die Watson's se poes by the way! WillieWortel stadig oor die kole met jou Minkie comments, dis n tjom van my se goose daai jou Brakpan poes.

 17. John

  Ai kontlekker…waarom or waarom is jy so jaloers op die Kaap!
  Eerste keer en 300 jaar dat julle fokkin iets wen! Herrie van op-die-strandloop-faam was nog die spanbestuurder as ek dit nie mis het nie!
  Jy kan skel soos jy wil….as alles klaar is bly jy nog n Tronsvoller!

 18. Dirk Diggler Diktros

  Ek wil iets se en ek gaan dit weer se, on fact, ek cut en paste dit sommer hier:  "Go Cheetahs 4eva! Alle ander spanne eet snot."   DDD

 19. WHamBam

  Jirder Wille Wortel… Skreeusnaakse grappie wat jy daar vertel het!!! Die feit dat jy dit na die tyd in hakkies moet verduidelik is vir my die toppunt jou fokken genius.
  En aan die skrywer…
  Ja ons het baie lanklaas die currie cup gewen. Ons het ook lanklaas WImbledon of enige skaak kampioenskappe gewen. Wat de fok het dit uit te waai met Super Rugby en die feit dat die Lions elke liewe fokken jaar in die bottom 2 eindig?
  Dis vir n slag iemand anders se fokken beurt om laaste te kom.
  En moenie die Cheetahs by julle armsalige argument betrek nie want hulle rugby verbeter actually met n budget wat vergelyk kan word aan sommige skole daar in JHB.

 20. Prof. Bokdrol

  WhamBam, dalk is dit die drank of dalk is ek net 'n doos, maar met of sonder 'n verduideliking vang ek steeds nie 'n fok WilleWortel se joke nie? Maar nevermaaind – hier's nou 'n genuine joke, ek is seker Puke en Pappie Watson kots albei op hulle truie oor hierdie een: http://www.superxv.com/SouthernKings/tickets.asp

 21. Dirk Diggler Diktros

  En eks geniune impressed met die skakel Prof.  Ek is self nog net n halwe bierbril daar…..DDD

 22. OP nyer

  OK! julle het baie om te se.Ek stem saam LIONS is kak die laaste groot rygby wat daar gespeel was is in 1995 gewees.En julle het nou al lank genoeg kaans gehaad en net kak droog gemaak.Bring bietjie SuperRugby oos-kaap toe en as die Kings nie die game wen nie sal hulle die fight na die game wen(:

Gooi Comment