Dear diary – Rezonance fest en pretentious etters.

In Snotstories deur Poesklein Ruantjie13 Eiertjies

Dear Diary……

It’s been a while since ek my hart op jou blaaie uitgkots het maar dinge het mal geruk hier in esCape Town since New Year’s en ek dink die babbelas, suicide Tuesday, post-party depression is nou eers verby. Dis eintlik ironies, want gewoonlik is diaries mos daar om neer te skryf hoe jy oor jou kitaar huil terwyl jy oor daddy issues sing. Fok dit al wat ek cut is lyne – nie myself nie.

Wel, diary since New Year’s en nou het lekker dinge gebeur. Lekkerder as om jou cherry te zaber op die beach. Een van die lekkerste most memorable dinge van dan tot nou en ‘n vir n lang tyd om te kom was die New Year’s Party festival Rezonance. Check hom hier.

Ek gaan nie te veel uitbrei op dit nie behalwe dat dance, trance en magical plants kak mal lekker was. Trance music is kak en die mense wat dit in hulle karre oppad werk toe luister poes zef, maar fakkit as daai beast van’n beat jou by die ballas het en jy soos ‘n doos saam al die ander dose begin ruk en weird moves op die space age dance floor gooi, gee jy nie meer twee tiekies om wie wat dink nie. Fokkit. Fok hulle. Fok my, Fok almal.

En die mense wat sweintoe gaan is ook anders. ‘n Welcome breather van jou gewone generic rock crowd kinder types af. Ouer Janne en Sanne wat al trance voor ek gebore is asook new age younsters. Die mense daar is daai een pêl wat jou ouer broer gehad het wat jy kak baie gesmaak het. Daai lekker ou vol grappies wat altyd kak gemaak het, en nie heeltemal by die crowd ingepas het nie. Dis tien teen ook die plek waar die IT by jou werk, die hairdresser onder in jou straat of die ouens wat jou kar fix gaan uithaak. Rezonance is al daai mense oor die land op een plek.

‘n Ander ding wat die paar dae so memrobale gemaak het was die feit dat ons nie ‘n tent gevat het nie. Fokol in terme van slaapplek. Vir ‘n paar ekstra bokke is daar ‘n upstart company genaamd LumoSumo wat vir jou skoon netjies tent opslaan op lekker sagte gras. Daar’s ‘n private chil plek vir die wat daar kamp, asook koffie, water en matrasse. Al wat jy moet bring is n bjêrsie en jou stukkie….. Die mense maak alles wat lekker is beter. Hulle is by al die major festivals. Gebruik hulle.

Rezononce wkj

Nou since then en tot nou diary, is die festive season in sy moer, beursies platter as Lake Malawi en almal terug by die werk. My inkluis. En dis juis hieroor wat ek gal wil braak en ‘n alien met spikes deur my mond wil baar. Nie dat ek moet werk nie maar die fokken naaiers aka customers sonder wie ek seker nie werk sal  nie, but still, a big fat fucking middle finger to the following:

Nou Diary soos met alle retail jobs werk mens met mense. It’s a given. Nou met my retail job diary, werk ek met poes baie pretensiëuse poese. Ek weet nie of dit die tipe shop is nie, of maar net die area van die Kaap best known as die Southern Suburbs wat inwoners hier sulke lame mense maak nie. Maar o liewe jirre moet die fokken naaiers wat in ons shop koop sulke fokken wortel in die hol konte wees? Dis mense wat met Oom iPad se dood hom as Mr. Steve Joabs verwys het inplaas van steve Jobs. Mense wat “tah” sê inplaas van "thanks". Dis naaiers wat ek weet Afrikaans is maar voorgee of hulle onder die Queen se stoel in Engeland gebore is. Jirrefok man as jou van Kotze is moenie vir my kom sê ( uitspreek ) jou van is Koutse nie. En dieselfde geld vir die bitch vrou wat se van Du Preez is en vir my sê sy is Mrs. Duprey. En die doos oom wat heet Brink en kom voorsê hy is Mr Brienk nie. Jisses julle swape ek werk met genoeg mense om in jou stem te hoor en in jou maniertjies te kan sien jy fokken praat Afrikaans by die huis. En besides dit staan op jy krediet kaart jou naai, so jy maak net ‘n kont van jouself om jouself as Engels voortegee. Jy weet, en ek weet, en aan die einde van ons interaskie oor die sales counter weet jy dat ek weet jy is Afrikaans.

Jou poes man. Waars jou trots? Off eerder jou skaamte?

Ek weet Kuip Town is Engels maar ek's so seker soos die dood dat toe hulle die strate hier benoem het, het hulle nie Brëe straat “Brie” straat genoem en dit Brëe straat gespel nie. Dieselfde geld vir Kloof straat. Dis nie Kloeef nie dis Kloof soos in die geluid wat jy maak as jy oë sê KLOOF. En dis ook nie Loeep street nie dis moerefokken Loop street. As in “ek gan nou Loop want die jol is kak” Loop jou neus deur my hol, boetman. Ek het baie kwaai Engelse buddies vir wie ek voor ‘n bus sal inspring in Loep street en hulle almal se piele is dik onder die sout maar selfs hulle fokken maak nie hulle self kont en verengels als nie.

Fok dit Diary eks nou sommer dedoos in. Sommer van voor af. Jy doen jouself nou justice Diary – dis hoekom jy hier is. Sodat kwaai klein seuntjies soos ek ons kuiwe in ons oë kan laat hang, ons naels swart verf en hulle in jou blaaie in.

Maar aan julle Mr. Koutze, Mrs. Duprey, Mr. Brienk: ek hoop julle kinders word geboelie by die skool, druip almal of drop uit om hippie insects in die Knysa woude te gaan join.

Ek sou ook weghardloop as my identity crisis pa met sy bluetooth headset nie geweeet het wie hy is nie.

Groete uit my vuis uit.
Kleinste Ruantjie ooit.

Hierdie post is 143 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,356,291 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Poesklein RuantjieDear diary – Rezonance fest en pretentious etters.

Comments

 1. feetjie

  Ruantjie, jy moer die spyker op sy kop! hier in die mooie kaap is daar poes baie FAKE-ASS ma se glase wat dink they to HIGH TO COME BY, but hulle kak stink erger as myne wat maar in afrikaans kak!

 2. Prof. Bokdrol

  Lank, maar moer entertaining – ek het in Durbs grootgeword en jy kry hulle daar ook: "Anglicised Dutchmen" noem mens die insecure konte. Durbs s'n is net baie meer kommin as Cayyp Towwhn s'n maar hulle is ewe fokken irriterend. Ek maak 'n punt daarvan om aan te hou Afferkaans praat. Kan wel 'n probleem wees as jy in retail werk – die pretentious doos oorkant die toonbank is after all die een met die zak om te spandeer…

 3. Jo Poos

  Skazi is poes-zef, maar ek moet erken dit was 'n diktrul beat… gelukkig het ek 3 minderjariges ge-pull by Rezonance wat daarvoor opgemaak het…
   
  Nog voorbeelde van pretentious Cape-isms: Hiaoet Bay en Mioezenberg… ek kry sommer 'n poeskramp…

 4. Daan Diktril

  Dis eintlik nie heeltemal waar nie. My sus bly al jarre in Brackenfell wat sommer pisafstand van  Kuipstaad is en ek hoor baie Afrikaans, oral. In die strate en in die shops van Kaapstad. Ek weet van daai pretensieuse konte waarvan jy praat, hulle is daar, maar hulle is in die minderheid. Meeste Afrikaanse Capetowners is down to earth mense wat net so baie hou van paartie, suip en naai soos ons almal.

 5. Bert Beesballas

  My ex is 'n regte Ingelse meisie van die Last Outpost. Haar pa het in Ballito gewoon. Ons het baie daar in en in Durbs gekuier – dis nou in die dae toe Durbs nog 'n plek was om te besoek. Die ergste konte in die wêreld is daai Engelse van Durban en die Noordkus. Wanneer hulle agterkom jy is Afrikaans, dan kom die attitude uit. Hulle behandel jou asof jy 'n plas kots is. Fok hulle, they are cunts. Met 'n siekte.

 6. Jagter

  Jissis, praat jy nou.  Ek bekak myself oor Looeepp, klooef, en brie street.  
  'n doos het my eendag bamboozle deur na Roeland straat te verwys as Rholand.  Geen wonder ek kon nie die fokken plek kry nie.
   

 7. Karel Katskiet

  Kaapstad se Southern Suburbs is Suid Afrika se hipster breeding ground!

  Kyk, vir die mense wat nie die Kaap ken nie; die groter Kaapstad area is in 2 hoof areas opgedeel genaamd die Southern Suburbs en die Northern Suburbs.
  Southern Suburbs mense dink hulle is die kat se bal, 99% praat engels en het die tipiese kak Soutie houding wat daarmee gepaard gaan, ongeag of hulle werklik engels is. Alles is kamma beter daar, maar in fact het hulle 2 of 3 nice areas en "Die Berg". Verder is dit 'n kak plek en die mense is so fake soos 'n Levi jean op 'n vlooimark.
  Dan is daar die Northern suburbs. Dis blykbaar agter die boerewors curtain, whatever dit mag beteken… (Hulle try seker clever wees met cold war references) Hier praat ons meestal afrikaans en 99% van ons het 'n ZEF klap weg, maar die mense is meestal genuine.

  Ek dink ek moet vra dat City of Cape Town 'n muur bou net voor Tygerberg Heuwels en dat mense van die Southern Suburbs aansoek moet doen vir 'n VISA as hulle in die Noorde wil kom.

 8. Dirk Diggler Diktros

  Liewe Klein Riaantjie.  Bly weg van die blou acid af.  Dis cheap local kak.  Duidelik akkodeer dit nie met jou veranderde breinfunsionering nie.  Die snoetspoed wat jy snarf is ook af en / of vol Rattex en moontlik Stichnien / Heroien want jou dopamien-vlakke is moertoe my ou.  Jy gorrel meer kak as ek op n lieter Smirnoff.  Aan almal wat Durban kak byt – dis Etikweni.  En dis nou die laaste Zulu outpost, of plaaskakhuis.  So daar is hy nou.  Perspektief vir jul poesbedroef.  Ek hoop Riaantjie word sommer gou beter.  Miskien is hy hardlywig van kak tik.  DDD

 9. PKR

  Kuip Town is die hart van die land na mening en ek bly al 'n geruime tydjie hier in die Fo'sho of fore shore of CBD watokal. Die City Bowl het my hart gesteel en ja hier is baie Engels sprekend mense en hulle is kak nice en hier is ook heelwat afrikaans sprekendes wat snaaks genoeg partykeer dose is. Ook swing dit both ways jy kry lekker en kak mense orals.
  Ek probeer nou nie wonde salf nie, ook nie jammer sê en 'n poes klap vermy as iemand my raak loop nie, al wat ek  eintlik sê moenie n poes wees nie. And I just happened to come across poese in die SOuthern Burbs – en volgens ou Kapenare het die Burbs boys maar n kak houding partykeer.
  Whatever.Eks nie n patriot vir Afrikaans nie – gods as ek in Afrikaans moes swot sou my opvoeding minder as n used effie betekin het, al  wat ek sê is be yourself and if yourself is a poes then so be it. Maar wees dan net lame op jou eie. Daars genoeg kak in die wereld dat jou houding nog my dag ook moet kom spoil

 10. Allan Boesak 28

  KK het ook vergeet dat die poeste in Southern Subs , drink fokkin moffie bier , en braai op Gas , die Boerewors curtian verdeel die Noorde van die Flatse [ vir die wat nie weet nie dis asof die Gode geweet het die suide en die noorde het n 'neutrale area' tussen die twee kontinente , no pun indended ] af en annekant die N2 , is die Souther scum mase pousts . jirre fokkin souties . 
  Jirre Brakenfelle is amper soos Kraaifontein , [die unemployment is net nie so duk nie ]met n hoofsaaklik  , Mechanics , panelbeater , en Sparkies [weeklikse loontrekkens ] Mens moet ook weet dat in Brakenfelle , suip jy BRANDY of FOK JOU . Die Party plekke is Cheetahs , of lang arm poes plase , en jissus jy beter jou gedra , en die dronk en oproerige gedrag by die huis los , hier is jou lewe fokkol werd ! en as jy nie MAgs [vyftiens or grooter]en n filter op jou Corsa bakkie het nie , dan maak jy geem kak nie , hoofsaaklik , is die konservatiewe rightwing , fokkers ! Dis ook in die areas wat , mense . Die noordelike voorstede is ook waar , daar n paar regte kont rugby fokkers is , en reken hulle pull chicks , met n rubpiebahl wat rond geskop word in die Parkinglot van Eastwoods . Fokkit !

 11. Allan Boesak 28

  AANHEGSEL 1 /A 

  1.Indien jou voertuig , se rims grooter is as n ander ou sin in jou Penis , grooter .
  2.Brakkenfelle is soos die ryk deel van Kraaifontein [miljoen jare gelede was daar n See daar dis hoekom die uppeclass daar gevestig het , tot vandag toe kan jy die see sand sien tussen die verkrummelinde paving en Groen Swembad . 
  3.Brakenfelle is dit ook algemeen praktyd dat jong Gooses , intrek by n ou harige 30 something fokkops .
  4.En onthou , Dissie Kraaifontein nie , jy kan NIE jou buurman vloek oor die pad , of jou Vrou , met n toe hand klap nie , slegs oophande .  

Gooi Comment