Laurie Levine – Six Winters

In Kief musiek deur griffin11 Eiertjies

As jy so nou en dan uitmaak van rustige musiek en veral hou van chicks met soothing stemme, sal jy heel moontlik van Laurie Levine se musiekhou. Sy trek nou al al by haar derde album, Six Winters, so as jy (soos ons) nog fokken nooit van haar gehoor het nie, is dit dalk nou tyd om bietjie aandag te gee en kennis te maak met haar musiek.

Hieronder is daar ‘n tiep van ‘n press release waarvan ons al 2 maande terug vergeet het en te lui is om te vertaal, so gooi ‘n oog daardeur as jy wil. Andersins, check hierdie cover version wat sy doen van Johnny Cash se “Ring Of Fire”. Ek pik sommer ‘n fokken traan,

 

Laurie Levine`s voice fuses childlike playfulness with maturity, a combination that evokes a wide range of emotions; a voice that is simply unique in its ability to engage the listener. Laurie’s catchy folk tunes are reminiscent of what you’d expect to be coming from world class contemporary folk acts the likes of Katie Melua, Lucinda Williams, Alison Krauss, Diana Krall and Emmylou Harris.

Laurie Levine`s third album “Six Winters” has just been released through Rhythm Records. Laurie`s blend of American roots music and the ‘Nu-Folk’ sound has earned her critical acclaim and a growing audience. She has twice been nominated for a SAMA (South African Music Award) in the Adult Contemporary category and she has just returned from the Grahamstown Arts Festival with a Standard Bank Silver Ovation Award for her performances there.

“Six Winters” sets a new benchmark on the South African scene for production standards, arrangement and songwriting in the female vocal genre. The combination of Laurie’s characteristic songwriting and producer Dan Roberts` unique engineering and dedicated production flair is cutting new territory and could very well head up a new movement leading us towards a rekindled appreciation of the power and the role in society of female story telling through music.

Dan Roberts, who worked with Laurie on her previous album as well, found a balance between a contemporary sound and Laurie`s love of folk music. Dan speaks about the way they found the ‘voice’ of the album: “Laurie arrived with a selection of songs that had taken her writing to a new level, more exposed and lyrically the strongest set I’ve heard from her so far. There’s a lot of pain there, but extraordinary beauty too. Laurie had also been listening to some old sounds, early dust bowl depression era and such, but at the same time we both love contemporary electronica, so we settled on what can be best described as a: ‘the future is yesterday’ approach. We put together a string ensemble: violin, cello, mandolin, banjo, baritone guitar, junk shop autoharps, accordion and piano and threw that into the ring with, what is known in the trade as: ‘retro electronica beats’ – added some real percussion and ended up with a kind of Appalachian – loop station approach. There’s a pulse there, but a delicacy too. I’m really happy with where we ended up and I hope it gets the airing it deserves.”

The songs on “Six Winters” were created in a deeply personal space and the album was written over the length of a year.  Laurie comments on the writing process: “A lot of the songs came to me in pieces that were put together and completed over a period of time. A song is only finished when it is ready and often it takes you by the hand and leads you to its completion. The process is mysterious and hard to grasp, but you have to let the song speak its truth.”

Laurie’s recordings have been supported by a strong live presence for the last few years, predominantly in and around South Africa, but also in recent years outside of the country. In 2009 she performed at the World Economic Forum in Davos, Switzerland. She opened for Rodriguez in London, and for Joe Jackson in South Africa. She has also performed at some of South Africa’s premier music events and festivals, including, amongst others: Oppikoppi, the Joy of Jazz Festival, Splashy Fen, Levis Vintage Sundays, Mr Price Pro, the White Mountain Folk Festival and FORR Music Festival in Mozambique.

“Six Winters” is a beautiful album that has a knack of creeping in under one`s skin. Layered with a fresh flow of emotions and musical intelligence, this album is a jewel of a find.

Hierdie post is 92 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,190,908 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
griffinLaurie Levine – Six Winters

Comments

 1. Zirkie B

  Eish…lang press release blah blah kak…die artikel moes eerder een sin lank gewees het.
  Luiste Nou hierdie video want hierdie chick sing poes mooi en jy sal instantly 'n beter mens wees as jy luister. fok.

 2. Joster

  Wat n klomp kak, Mr Cash sal is sy fokken graf omdraai. Klink of sy op die draks is. Sy probeer een van daai Creative type musicians wees, kort net daai Japanese tattoo. Vieslike shit!!
   
   
  Draks!!! Draks!!! Draks!!!!!

 3. Evert

  Stem saam, sy het nogal 'n fokken mooi stem.
  Na so vinnige uitcheck op youtube lyk sy na 'n goeie musikant, maar jirre, Johnny Cash so opfok??

 4. DMDad

  Nee wat…as ek my oe toemaak dan klink sy soos Gabriella Cilme…

  En ja, ek stem met die ouens bo…hierdie weergawe van JC se wonderlike lied is, vir my, 'n pot vol donker-groen-en-geel snot…

 5. Dirk Diggler Diktros

  Die write-up is n comrades-effort van waggel deur egotistiese selfmasturberende kots.  Fokken vol pretensie en geen aflewering.  Skep nie eers n verwgting by die leser nie.  Die leser van die novelle van n intro wag vir iets nuus of noemenswaarding maar weereens soos n solid skrywer eenkeer gese het – Alles is vergeefs.Wat die song betref:  Cash was n dronkgat, vroueslaner, skelm.  Hy sing egter baie koel.  Toe ontmoet hy Cristus.  Toe sing hy eers baie koel.  Miskien het hierdie chick n laaste stap om te neem want nou klink sy vlak,soos n pothole in Pick&Pay se parking, vol pretensie en fake.  Van die snaarinstrumente sal wel goeie hysbakmusiek maak.  Once.  DDD

 6. PK

  Wel seker goed vir SA as mens deesdae kyk na al die kak wat hier speel.
  In die 'press release' vergelyk hulle haar met Lucinda Williams en Alison Krauss, mmm weet darem nie. Lucinda en Alison kan mens oor en oor luister, maar nie die nie.
  Anyway ek sal nie hiedie musiek koop nie, en dit van 'n ou wat van 'Frank Zappa' hou
  cheers PK

 7. jagsmoer

  goeie poes die chick het internasionale potensiaal. Ek kon toe nie die engels klaar lees nie want ek dink sy smokkel met my kop, befok se ek vir jou china … ek is nou oppad interwebs toe om haar uit te sas.

 8. Siftril

  Hallefokkenluja!! Law Deaf Mercy, daar's hoop. Bewys dat local musiek nie so kak hoef te wees nie. Glad nie eers my soort stuff nie, maar ek like die chick! Befokte production ook. Die ene art. En Lizetjie wat die trekklavier trek is shithot.
  Vat note, producers van al daai Afrikaanse draadtrekdeuntjies: hierdie lot maak julle naam gat!
  PS: @Dirk Digter Diktril: Ek ag jou, lankal. Jy's nie 'n aap nie. Maar doen jouself 'n guns en luister bietjie weer dié girl se goedjies. Met toe oë en oop ore, wanneer die moment reg is. Ek dink dis befok.
   

 9. Hokken Fonger

  Ek het amper gekots… Waar is die vloek woorde?

 10. Dirk Diggler Diktros

  Net vir jou Siftril.  Dis toe nie heelemal so kak nie. DDD

Gooi Comment