Ard Matthews pull ‘n Ras Dumisani

In Snotstories deur griffin48 Eiertjies

Die National Anthem is effens meer kompleks as om “I love You Madly” 36 keer in een song te sing. Ard Matthews het reggekry wat nog net Ras Dumisani kon afpull – om jou naam tottergesig te maak, live op TV, deur jou piel deur die National Anthem se ore te druk. Andersins as op die FNB TV ad waar die dogtertjie in die stadion uitgehelp word deur die crowd (waarvoor ‘n tjommie van ons toevallig verantwoordelik is) het die Springbokke en die res van die audience in die studio met ‘n bek vol tande gesit. Heel moontlik omdat nie een van hullself die anthem se woorde ken nie.

Tem minste het Ard net die anthem genaai en nie ook ons ore soos wat Ras gemaak het nie. Daai enetjie was fokken seer. The ard of fucking up the anthem:

Maar kom ons wees eerlik – hoeveel van julle ken ons land se anthem? En hoeveel van julle gee actually ‘n fok om? Dis nie juis een van die beste anthems daarbuite nie en die twee totaal en al verskillende tunes wat ons landslied opmaak pas glad nie. Dis soos om plastiek aan yster vas te probeer weld. Of om olievlekke op jou paving met water te probeer skoonmaak. Kies een tune en kies die lyrics (in een taal) en laat ons daarmee deal. Ons diversity word nie deur die landslied uitgewys nie. Wat deur die nuwe anthem gepoog was, was nogal patronising. Ek is net bly hulle het gestop voor hulle vir mense begin khaki klere, baarde, vellies, spiese, diervelle en skilde begin aantrek het en rooi kolletjies tussen die ogies gegee het. “Jissis, kyk hoe fokken rainbow is ons! Kom ons naai ‘n song aanmekaar wat al elf ons official tale insluit. O kak, ons het nie plek vir nog nie. Vier sal moet doen. Fok die res.”

Anthems oor die algemeen dien nie ‘n moerse doel nie. Dit word gesing by political rallies en “belangrike” sportbyeenkomste. O ja, en by skole op Maandae. Dis waar al die kak begin het. Met Die Stem. En daai krapperige fokken kadetklere. En pakslae. Jissis.

Hey, maar as jy smaak van die volkslied, sing hom sommer voor en na jy eet of wanneer jy draadtrek in die stort.

Maak net seker jy ken al die woorde. Jy wil nie soos ‘n poes lyk nie.

Hierdie post is 151 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,258,997 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
griffinArd Matthews pull ‘n Ras Dumisani

Comments

 1. SuperTrooper

  Ard is n poes anyway…. Het niks beter van hom verwag nie!

 2. Jagter

  Ek was nog altyd suspicious oor witmense met dreadlocks.  Ek weet hy het dit gesny, maar net die feit dat hy dit gehad het is dodgy genoeg.
  Dis dalk die gemene deler tussen fokkers wat nie die volkslied kan sing nie. Dreadlocks of 'n geskiedenis met dreadlocks. (Of dalk is dit net die dope)
   
   
   

 3. potplant7

  haha..fokn muff hy die volkslied, as dit moontlik is….piet div kon 'n beter job doen met sy helium stem en larger than life snor aka moerse moemfie duster…ja wit dreadlocks bly maar dodge..het ook nie vir bomfunk mc's gewerk nie…freestyler se p….

 4. David

  Dit bly 'n fokken kak song. Ek maak maar elke keer my eie woorde op soos wat ek aangaan, maar lets face it, my fokken Basset sou 'n beter job kon doen het as Ras en Ard saam

 5. Prof. Bokdrol

  Fokkit, kry ek nou flashbacks toe julle praat van kadette; jirre dit was hondkak – en daar was altyd een of ander poes wat die badge op jou beret geklap het dat die twee staalpennetjies in jou voorkop inboor. Dan wil jy hom hom bliksem en daar's 'n moerse commotion en meneer marsjeer julle skoolhoof toe vir 6 van die bestes elk. Jammer mens kan nie Ard en Ras se gat bietjie brand vir die afskuwelike fokken oornaai wat hulle ons gee nie…

 6. Allan Boesak Raakwys

  Super trooper en Potplant 7 , ek stem saam , Die Bra is nog maar altyd n bietjie van n poefter! DOM NAAI !

 7. Mofgat

  Stem saam met die een tune, een taal idee. Die saamgeflansde volkslied werk net nie. Aan die ander kant, party ander lande se volslied is ook in meer as een taal (bv New Zeeland, maar hoe de fok hulle daai Maori in hulle koppe kry, weet nugter)

 8. Dirk Diggler Diktros

  Defnitief.  Piele begin.  Almal sit daar met hul kepsies soos ploerte en luister hoe ernstig hul support word.  Piele.  Hiervandaan kan dit tog net beter?  Watch this space.  DDD

 9. Arno van der Westhui

  Dude Ard, is n buddy, het een van julle fokkers al voor n skare mense live opgetree? nee ek dink nie so, gee die ou n break. almal maak foute en dit was nie as die mense betaal het om hom te kom kyk nie, hulle was daar vir rugby kak

 10. Author
  griffin

  Ja, ek het al. So dit gee my die reg. Thanks.

 11. peanut

  Ard Matthews is 'n legend.  So what as hy die national anthem opgefok het, ek (en so paar miljoen ander landsburgers) sou dit erger opgefok het.  Baie het dit al voor hom gedoen, baie gaan dit nog na hom doen. Hy is mortified daaroor, het mooi omverskoning gevra. Storm in a teacup. Fokken beweeg aan, mense.  Hy is die fokken mees opregste en down-to-earth persoon wat jy kan kry en as jy ooit die geleentheid kry om saam hom en sy band te kuier (op 'n paar geleenthede het ek al) sal jy sommer dadelik agterkom hy voel 'n fok vir sy celeb status. In fact, sy hele band is net so pis rustig en cool soos hy.

 12. WilleWortel

  Arno jy lyk honger….gaan eet 'n bees jou doos

 13. Baas Dave

  Dit was fokken terrible. Ard is al vanmelee 'n opperste poes en windgat so ek hoop hy vat lekker shots vir die oornaai. Gaan hy die sjekels wat hy by Supersport gekry het aan liefdadigheid skenk?

 14. Prof. Bokdrol

  Peanut, jy ken seker daai ou kak van "ek het nog nooit 'n eier gelê nie maar ek weet beter as enige hoender as my omelet 'n fokop is?" (of iets in dier voege – ek en my kollega Dr. Onk geniet 'n glasie Beyerskloof 2001 en gee nie nou juis 'n vaalbloue fok om oor akkuraatheid nie, wat ons blykbaar baie in gemeen gee met Ard Matthews…

 15. peanut

  Ek moet ponder waarom griffen se gifpen so op Mnr Just Jinjer inge"zoom" is… fokkit, dit was nogal 'n half laptop screen full of bile, so asof dit wereldnuus was.  Is hierdie die eerste keer dat die e-pen mightier as die song gaan wees, of het Ard jou girl ge-squeeze backstage? Klip inniebos, comment, don't comment, net curios by nature.

 16. peanut

  @ Prof Bokdrol, my opinie oor jou comment gaan op die huidige staduim geen hoender veer afmaak op jou suip sessie nie, behalwe om te se: "prost to the prostitutes, cheers to the queers and to all you other people out there, thanks for fuck all" 🙂 (en hoe naby het ek daai een raakgeskiet?)

 17. Prof. Bokdrol

  Daar's fokkol om te ponder, Peanut – ek weet dis supposedly "eksoties" om dreadlocks te kweek wat lyk soos die laaste mielies op die Vrystaatse vlaktes in Augustus – die enigste ding meer hondkak as dit is jou afskuwelike taalversorging…

 18. peanut

  hmmm… gaan jy my pakgee oor my "afskuwelike taalversorging" bordkryt droog bokkom? hahahahahahahaha , uhmmm? prof?

 19. peanut

  ons gee jou die filosofiese wynsuip sessie nostalgiese kak, as jy die hard stuff aan die res van ons oorlaat ,let go….  🙂

 20. AMOS*

  Ek staam met een of ander ou op Twitter – as jy vir 'n uur vir Darren Scott moes face, kom Ard se kak soos soete verlossing. 
   
  En wat is dit met die Postman Pat keppies, dit lyk KAK, los dit by die huis asseblief, saam met John Smit.
   
  En Griffin, daar is niks fout met 'n draatie in die shower nie, dit is wat ons van sjimpansees onderskei. (Bron onbekend)
   
  Peanut – jou are what you eat. Los die fokken nuts.

 21. werfetter

  Ard is die tipe ou wat 'n poes van homself sal maak net om die aandag op hom te kry. Hy voel eintlik fokol vir die sing van die volkslied en naai die publiek en bokke lekker deur die ore. Nou wil almal weet wie is hierdie poes? En dalk gaan sy CD verkope of show bywoning op. Die man het vooraf geweet wat hy wil doen. En nou tune hy in die press dat hy nervous was en so kak gevoel het dat hy in die hotelkamer gekots het. Kak storie. He's 'n cunt of the first degree.

 22. Prof. Bokdrol

  OK Peanut, ek sal hou by my eie WKJ reëls en nie onnodiglik 'n poes wees na 'n paar glase / bottels nie – of dalk is ek net distracted omdat my kop nou voel of hy vol watte gestop is terwyl ek moet bad en aantrek en werk toe fok. Ek sou voorstel los die hard stuff heeltemal…ek het al baie maatjies verloor oor die jare omdat hulle 'n totale persoonlikheidsverandering ondergaan het van te veel met die alfabet speel…of dalk was dit net omdat ek 'n ondraaglike kont is – fokweet…

 23. Bambi

  Wat 'n dooskop om so volksvreemde lied te probeer sing. Dit hoort slegs in Afrika en nie in Suid Afrika wie se Stem ons ken nie..

 24. Vuilkak Visagie

  Ard is nie die poes nie. Die ape wat besluit het 'n volkslied moet so klink is. Fok.

 25. JJ

  Ken ek die national anthem? Ja, ek doen… Gee ek n fok om of ek hom ken of nie? nou daai is an storie vir n ander bottel brandy! maar die kort antwoord is nee. nie regtig nie…

 26. Hokken Fonger

  Hy man, julle kan nie sê dat hy dit te veel op gefok het nie. Daai Ras-per Doeniesaamnie kan mens dood sing met daai kak wat hy kwyt gekry het. 
  Oh ja, het julle fokkers al gehoor hoe die Bokke die anthem verkrag wanneer hulle saam sing? Veral ou Bakkies. Maar mens kan hulle seker nie blameer nie, hulle speel rugby, Ard moet sing vir 'n lewe. Ten minste sê die arme hippie sorry, daai Ras dink nou nog hy het pragtig gesing.

 27. Oom Uncle

  "Oom kosie soek  'n lelike afrika" is die regte woorde ok 

 28. Allan Boesak Raakwys

  Arno , Nou die bekroonde Pop sanger het darm al seker voorheen voor mense gesing , dalk in die Kerk , of by die Karnival …. Die Bra was fokkin gerook , en toe heel uitgefok !
  Dalk moet hy volgende keer , net eek pypslaan ,en die Absinth vir na die tyd los ….

 29. Dirk Diggler Diktros

  My comments is weerhou.  Vandag het ek Ard se apologie aanvaar en persoonlik is ek nie meer onsteld nie en ek vergewe hom.  Hy het hom soos n onprofessionele poes gedra en se self hy sal grotendeels die res van sy lewe worry oor wat fout gegaan het.   DDD

 30. Dirk Diggler Diktros

  Peanut, jy gaan te ver.  Basta, of dis na die grondboontjiebotterfabriek met jou my tjom;-)  DDD

 31. Allan Boesak Raakwys

  Ok so kan ons n recap kry . 
  1 Arno die hol lekkerige Fan .
  2 Peanut , die Doos . ek voel jou pyn maar soms is dit beter om net fokkol tese . miskien moet ek nou fokkol se …
  3Prof , the voice of reason , maar ook soms n regte PEES .
  4. DDD the real voice of reason !
  5. AB , het lekker gelunch , en voel effe lighooftig … 

 32. Prof. Bokdrol

  Snik snik…thanks DDD, ek is nou skoon aangedaan, pass die Kleenex en pik gou 'n traan saam met my oor Ard se hartstogtelike apologie. Dis steeds fokken inexcusable – fokkit as jy vooraf weet jy ken nie die woorde so lekker nie, wat van 'n teleprompter? Almal van Riaan Pruykwagen tot Barack Obama gebruik een. Ek fokken hoop nie hierdie is 'n omen vir SA in die RWC nie. Wag ek kry nou 'n idee – my stiefma verjaar volgende week, die fokken teef…ek gaan Ard boek om vir haar te gaan sing: "Veeeelllsss Geluuuukkk Lie…….uhhm….Geluuukkk…uhm ahh……Verjaar….ahem…Jy Ooooommmdaaatt……."

 33. Jean

  Ek het nou net die video gecheck hier op WKJ. oh my fok…die ou het homself in die hol genaai. Niemand gaan hom weer n live gig gee nie. Hoe de fok ken jy nie die woorde nie? Enige poes onder die son ken die woorde, of so het ek gedink. C'mon, die ou moes geweet het hy gaan die anthem sing maar nee, hy het nou weer seker die aand voor die tyd n bottle klipdrift by Stones uitgesuip. Ek dink ons anthem is een van die bestes, wil somer a traan pluk as ek hom hoor.

 34. Prof. Bokdrol

  Blykbaar gaan hy nou een van Mac Davis se ou songs cover: "O Lord it's Ard to be humble…"

 35. Prof. Bokdrol

  Jirrefok, party mense het geen fokken skaamte nie: http://tinyurl.com/cbzqj5m
  Ek val weereens nie vir hierdie nuutste huilerige kak van hom nie – lees: "My musiek is so tos, die enigste manier wat ek bietjie publisiteit kan kry is om mense te herinner hoe ek 'n poes van myself gemaak het 'n jaar gelede…"

Gooi Comment