Vrees Fokol – Hoofstuk 5: ‘n Vrou se wraak

In Snotstories deur griffin9 Eiertjies

Vrees Fokol is ‘n vervolgverhaal van 10 hoofstukke. Die eerste 4 hoofstukke is verniet beskikbaar. Hoofstuk 5 tot 10 sal vir R7 elk verkoop word om die skrywer te vergoed vir sy skryfwerk sodat die arme drommel ook ‘n kaas-en-tamatiesous broodjie kan vreet.

Jy kan dus inclub met ses ander tjommies vir R1 elk as dit vir jou te duur is en dan vir mekaar die copies e-mail.

Alle persone in die roman se name is verander om hul identiteite te beskerm. Dit het egter ietwat kak geklink, toe word dit maar terugverander.

Julle kan die vorige hoofstukke hier dowload in PDF format:

Hoofstuk 1

Hoofstuk 2

Hoofstuk 3

Hoofstuk 4


Hoofstuk 5 – ‘n Vrou se wraak

“Waar is hulle?” vra ‘n jong meisie met ‘n bofbalkeps wat laag oor haar oë lê. “Toe, ons weet hulle was hier voordat hulle gefokken waai het.”vrees fokol5

Jackie van Onselen staan by die voordeur, onseker oor wat om te sê aan die twee vroue voor haar. Die parate, seningrige een met die bofbalkeps herken sy as Charlene, die meisie met wie Oscar omgaan. Die ouer vrou met die kopdoek en die blokkiesruitrok wat senuagtig rondtrippel en Lexingtons rook asof dit suurstof is, herken sy as Tyler se ma, tant Suzie. Sy wonder vlugtig of Danny dan nie bekommerde aanhangels het nie, maar merk mettertyd op dat ‘n paar ouer vroue wat angstig en frustreerd lyk in die agtergrond van die oprit rondskuifel.

Sy glimlag. Dié Danny, darem. Doos.

Sy het die oggend op ‘n paar geskribbelde notas van haar geliefde kêrel, Jackie Sieberhagen, afgekom. Onder meer was daar ‘n groot, hoewel kleuterskool-agtige, skets van ‘n diamant. “Die fokken droom,” het hy in haas onherkenbare handskrif neffens die skets geskryf.

Sy ken haar Jackie goed. Kimberley.
Hoewel al die teenwoordige vroue haar reeds afwagtend aankyk, werp sy haar palms in die lug.

“Stilte!” roep sy. Sy het nog nooit so magtig gevoel nie – dit moet wees hoe Jesus gevoel het, dink sy. “Vriende, Vanderbijllers, Suid-Afrikaners – poes julle ore hierdie kant toe. Ek scheme hulle is Kimberley toe. Met Jackie se Honda.”

‘n Verbaaste stilte heers in die oprit.

“Fokken Kimberley?” gil Charlene en spoeg haar kougom gewalg skoon eenkant. “O, Here, hoekom haat jy ons so?” roep sy terwyl sy haar oë na bowe werp en tannie Suzie ‘n senuagtige hap uit ‘n kaas-en-tamatiesousbroodjie vat.

LEES DIE RES VAN HOOFSTUK 5 HIER

Hierdie post is 155 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,342,563 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
griffinVrees Fokol – Hoofstuk 5: ‘n Vrou se wraak

Comments

 1. Knersus

  Jissis Anthrax, sluk net ‘n fokken chill-pil, en hou om gods naam op om “fail” te skree.

 2. jaa

  jirre R7 wie gan dit e.f.t sit storie in jou ma se poes

 3. Knersus

  @ Jaa: Jy maak fokkol sin. Almal is geregtig om ‘n comment te los, maar check asse-fokken-blief wat jy tik voor jy daai ‘enter’ knoppie druk. Fok, dis laat op ‘n Vrydag, ek gaan nou eerder duik voor ek myself goed fokken opwerk.

 4. Dirk Diggler Diktros

  Anthrax en jaa, bespeur ek n tikkie onderMYNingsgees, negatiewiteit of dit botweg ongelettertheid?  jaa,  jou inset ontlok geen begrip as mens die "redelike-man-toets" daarop toepas nie.  Ek verstout my verder skalks deur te postuleer dat dit nie die "onredelike, ongeletterde,onsobere, onbelese-man toets" sal weerstaan nie.  Ek wonder of die bank beoordelaars vir die Nobel-prys vir letterkunde jou raaisel sal ontrafel.  Iewers blyk daar iets ernstig disfunksioneel te wees in jou deduksie wat jou bring by jou braaksel van n inset.  Weldra geniet en respekteer ek die feit dat in die lig van die feit dat jy ongeletterd en rekenaarongeletterd en bloot n enkelsyfer I.K. het jy steeds weerbarstig postuleer aan n rits letters en klanke.  Mooi so met jou braaksel.  Ek kan sien jy wroeg in jou siel en sukkel met slaapapnee en die Korsakoff-sindroom.  Dis niks om oor sleg te voel nie.  Omhels dit.  Baie suiplappe het die sindroom maar laat nie toe dat dit met hul suipgewoontes inmeng nie, aldus hul stoere vasbyt en aanhang aan dit wat hoegenaamd geen sin in n normale wereld maak nie.   Moenie ophou om jouself te probeer wees nie, ek sien jy probeer hard.  Moenie bekommer oor gerugte van taalpoliesie, of gerugte van Proffessore, Arno's,PK,Smee,AMOS,Jagse Jannie's, Michelle, Louwhan en Parkivarki, en die laaste maar beslis nie die minste Allan Boesak nie.  Hul kan dalk kras en kru oorkom, maar dis uit liefde vir n suiwer en kirrekte taal en hul passie kan gesien word as taalNazi's deur oningeligte massas.   Daar steek geen kwaad in hulle nie, en andersom.  Maar die fok weet, moet hulle nie afpis of taalpolisie wakkermaak nie.  Dis aantree vir n PK-tyd om die draai…. DDD  P.S  Daar is ook nie iemand soos n Zefmeister wat jou in een fel sin kan reduseer tot n bibberende membraan vol jellyagtige kak as jy hard genoeg probeer.  Gaan gerus voort.  Kry net eers jou saka in orde.  Soos gese hierdie kan n deierende P.K tot gevolg he as jy weer so n kaliber inset maak.  Ek sien uit na jou beterskap!!  DDD

 5. Dirk Diggler Diktros

  Antrax en jaa.  Ek het repliek gelewer.  Ek hoop van harte dit word geplaas.  Dis nie net op julle twee per se gemik nie maar organies / viraal virseker, soos Sanlam.  DDD

   

 6. Smee

  Ai DDD, Knersus het dit klaar opgesom in een sin, maar jy moet nogsteeds altyd 'n opstel daaroor skryf. 'n Opstel met so baie foute….

 7. Anthrax

  @DDD en Knersus- My kommentaar was 'n blote aanduiding aan Griffin dat daar in die Opskrif verwys is na Hoofstuk 4, waar dit natuurlik moes verwys het na Hoofstuk 5. Ek is inderdaad verheug om te sien dat hy ten minste verstaan het wat my bedoeling was, en so dan ook die flater reggestel het.

 8. Dirk Diggler Diktros

  smee – ek sien jou bedoeling.  Lees gerus die foutvolle opstel weer.  Hierdie keer met opletting en zen-predisposisie.  Ek hoop regtig, met bedoeling, dit word beter.  Sterkte. DDD

Gooi Comment