Greenpeace is koolkoppe

In Snotstories deur griffin

En nou, die nuus gelees deur 'n hoogdrawende kont met 'n stok dwars in sy hol:

Greenpeace, die hippie movement wat hulleself dikwels aan bome, bulldozers, bote en bedreigde dierspesies se piele vasketting, het vanoggend 5 toneskom steenkool reg voor Eskom se kantore se main entrance gaan neerdonner by Megawatt Park. Hulle kon actually manage om een van die entrances te blok.

Die hippies probeer protest teen een van die grootste coal-fired power plants wat nog gebou gaan word. Hulle reken “Instead of locking South Africa into a dirty energy future by investing in Kusile, Eskom should be investing in people and green jobs”. Ek neem aan hulle kantore in Melville hardloop op windkrag, solar power en weerlig, want as jy in so 'n tipe movement is moet jy 'n voorbeeld stel deur te lei. Jy kan byvoorbeeld nie tune jy is 'n vegetarian en dan gemarineerde kuduholle skelm eet en daarna jou goose op 'n leeuvel voor 'n kaggel vol geel stinkhout zaber nie.

greenpeace1Ons verstaan julle punt, hippies. Seriosuly, outjies. Niemand van ons wil hê dat Suid-Afrika soos Witbank moet lyk oor 40 jaar nie, nie eers die mense in Witbank self nie, maar fok my luglangs – julle volg die verkeerde roete, kêrels. Al ooit gehoor van PowerPoint presentations? Meetings? Selfone? So fokken lame soos wat dit is, kan dit meer uitrig. In plaas daarvan om met die mense van ESKOM (wat toegegee pateties is) of die Governtment (pateties-in-sy-fuck-you-kwadraat) in gesprek te tree het julle nou 'n klomp mense die poes in gemaak.

greanpeace2Ons praat nie van die ESKOM/regering konte nie. Hulle maak almal behalwe hulleself daagliks die poes in. Ons praat van die gewone man op straat. Julle het 5 ton steenkool gaan dump en 'n ingang geblok. Julle het die steenkool nie in 'n Toyota Prius se boot aangery nie. Julle het drie dumpster trucks gebruik. Daai goed hardloop op diesel of petrol en nie unicorn semen of 'n virgin se trane nie. Een of ander arme doos moes agter julle dumpsters iewers in traffic sit, so meer petrol is uit ge-idle. Julle het tien teen een die traffic in Maxwell Drive opgefok en meer mense het gesit petrol en diesel uit-idle. Dalk het frusteerde motoriste vir mekaar begin zaps kap of poesklappe uitgedeel. Heel moontlik was 'n klomp mense laat vir werk ook. Wag, dis actually fine, want Maandag is die grootste poes naas Hitler, so dankie vir daai een, miksien… O ja, en daai 5 ton steenkool gaan nie opstaan en fokof soos daai Lazarus-mummie dude in die bybel nie. Die kak moet opgeruim en weggery word met masjiene wat diesel en petrol suip en iewers op 'n straat ander voertuie in traffic moet join. Weer.

As julle iets konstruktiefs wil doen, gaan ketting julleself vas aan ons korrupte regeringsamptenare en spring van daai Steve Irwin boot af in die see in.

Ons kan doen met minder fokken suurstofdiewe…

Hierdie post is 225 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 2,153,674 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
griffinGreenpeace is koolkoppe