ANC – konings van kakpraat

In Zefgatte in die nuus deur griffin23 Eiertjies

Wanneer jy ‘n spokesperson is soos Jimmy Manyi word daar verwag dat jy die basics van taal at least onder die knieg het of as ‘n laaste uitweg at least Google of iets gebruik voor daar kak by jou mond uitloop as jy met die media praat.

OF

Jy kan voorgee dat jy poes slim is en sommer jou eie mediese diagnose uit jou hol uit krap. Een episode House of Grey’s en almal is ‘n fokken expert.

Die minister van sport, Fikile Mbalula het volgens Manyi skielike intense griep of verkoue beleef en neergebliksem tydens een van hulle kabinet kakpraat sessies. Maar hy is fine, want gelukkig was daar ‘n mediese span wat sy asemhaling vir hom uitgesort het met ‘n defribillator. Hy is vandag weer terug by die werk. Defribillators is nie ‘n big deal nie. Dit word vir jou hart gebruik, een van die liggaam se mees onbelangrikste organe. Die vel is byvoorbeeld ‘n baie belangriker orgaan. As jou vel gaan staan is jy dood.

Imagine die scenario – jy ry op die Gautrein Hatfield toe. Ewe skielik kry jy griep – “O my God, ek het griep!!!”, gryp jou borskas krampagtig vas en poes neer om die vloer. Vanuit die nuuskierige crowd bars ‘n ou in ‘n suit met ‘n dik tas van agter af deur: “Dis OK, ek is ‘n dokter!”. Hy ruk sy tassie oop met een smooth move, haal daai paddles uit, smeer dit met KY teenmekaar en skree: “One, two, three, CLEAR!!!” DZZZZZzzzzddd! skok hy jou asemhaling vir jou terug terwyl jou ballas in jou broek rattle soos albasters.

“Is jy gefok in jou kop? Jy sal sy hart laat gaan staan!” laat iemand uit die crowd hoor.

anc dokter

anc kakpraters

Hierdie post is 325 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,452,673 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
griffinANC – konings van kakpraat

Comments

 1. Warmwaterbrak

  Want bronchodilator, aka jou common of garden asmapomp of hoesstroop was so nie ernstig genoeg vir die nie-seksistiese, nie-rassige, militantpolitiese ANC kont nie.
   

 2. arno west AKA Dude

  cool so wat hulle se is dat hartaanvalle nie bestaan nie, hulle gaan seker weer n komitee saam stel om vas te stel hoe griep werk, soos daai weerlig komitee wat sou vas stel hoe weerlig bestaan en dan wou hulle dit stop. dom dom dom mense

 3. Dirk Diggler Diktros

  Miskien werk knoffel en beet vir die ene ook, dit is tog na alles die kuur vir AIDS volgens ANC? DDD

 4. snacker

  Skerp Arno, 
  'n Skielike griep wat seker binne 'n paar weke in TB gan verander en dan word jy oornag maar en lyk soos iemand met annorexia, Hmmm ek wonder of dit regtig verkoue is, die hart skok is seker maar net om die aandag daarvan af te lei dat daar dalk nog 'n vokker is met opgevokte immun siekte.
  Gelukkig betaal die staat vir al die vokkers wat nie belasting betaal se medisyne!

 5. Allan Boesak

  Nou moet hulle nog net , Sy Poes , met n Pieletjie vervang , en sy Hol [wat in sy Brein se gat sit vervang met n Tor op n Prop ] Sy ore en neur toe superglue , en daar gaan ons !

 6. Evert

  Die ou het net 'n moerse babbelaas gehad, of hulle het hom gevra hoe die Proteas van nou af druk gaan hanteer.

 7. Prof. Bokdrol

  Dis nie onmoontlik nie – jy kry mense met ses vingers en drie nippels en een bal en ander goed, dalk is ou Fikile ook fisiologies bietjie anders? Vir 'n begin is ek, as mens luister hoeveel kak hy praat, oortuig sy brein sit net duskant sy poephol, en dit lyk of hy 'n poes in die middel van sy gesig het, so enigiets is moontlik…

 8. Dirk Diggler Diktros

  PS, Jammer oor die spelfoute.  Die Nobel-prys wat Prof gaan kry is in FISIKA, nie FIFIKA nie.  Dis n heel ander veld.  Weereens verskoning, ek het dislexia, ADHD en epilepsi wat allestesame my spelvermoee belemmer.  Dis my storie, en ek hou daarby.  Ek vind dat vodka die probleem met spel verbeter, soveel so dat dit amper onopspoorbaar is.  Sela.  DDD

 9. Willem Wikkelspies

  Hulle is almal verkeerd. As mens kyk na meeste doods sertifikaate is die NO# 1 killer niks anders as fokken long onsteking nie. Dis even erger as hart aanvalle en loop n val siekte.

 10. Prof. Bokdrol

  Dank fok mens kan nie vrek van kak spelling nie, andersins het Beeld HK gelyk soos die laaste minute van War of the Worlds…

 11. Skippie

  Ek het self die kak gelees en gewonder hoe n defibrilator jou asem vir jou terug kry. Iewers het die Proffies by die Universiteit vir my kak vertel. As Beeld se dit is so dan is dit seker so. Wonder waar kry hulle die narre wat die kak skryf ? Snaaks dat die defibrilator n "shockable rythym" gekry het. Lyk my dit vat nie veel om n Joernalis te woord by Beeld nie.

 12. slak

  Fok tog, en hulle maak die wette in die land

 13. Johnny B.

  It gives an insight into how stupid the people are who vote for these "leaders". Pah!

 14. thysmetys

  Het julle ouens gehoor hoe praat hulle van watkykjy op 5fm gister middag op die fresh show!?
  Hulle se dit is n bevokte blog…..go Griffen!!!

 15. george

  Die ouens is poes dom en hulle regeer ons land!

 16. Mofgat

  40-jarige ANC Jeugleier???? Jisses, hoe oud (of jonk) moet mens wees om in die ANC jeug te wees? Ek dog Mal-Emma het daai joppie. Of moet mens se IK net so rondom 40 te wees?

 17. Dirk Diggler Diktros

  Mofgat, ek hoor jou duidelik.  Maar ek verstout my om te se n mens se I.K. vir daai pos moet juis die inverse ekwivalent van jou ouderdom wees.  DDD

 18. Mofgat

  Haha, DDD! Dit gee Julius 'n IK van 3 (hy is nou 30, as ek reg is) Klink vir my omtrent akkuraat.

 19. Dirk Diggler Diktros

  Dis dalk nog n biekie hoog, Mofgat en akmal, maar ons moet berus by die formule, n man kannie karring aan wette van quantum-fisika/logika net omdat daar een uitskieter is wat nie die indikator pas nie.  So, in hierdie geval bleik die pendulum van geluk in die gavelstudie, a.k.a. etterpoes, se rigting te swaai…ons bly objektief.  DDD

Gooi Comment