Woepies Wurm wil weet: waar kom weerlig vandaan?

In kak nuus deur griffin18 Eiertjies

woepiesWoepies Wurm Numsa Dube het gister basically op TV vir die hele land getune: "Jissie ouens, wat is weerlig? Waar kom dit vandaan? Wat gaan aan? Hoe kan ons dit stop? Kom ons sit 'n crack squad van scientists bymekaar om uit te vind wat weerlig is. Ons het geld om dit te doen. As die kinders R69 miljoen mag skraap virre youth party, is ek seker daar is zak om uit te vind wat reeds in Wikipedia staan… Wat maak ek op TV? Kyk daai akkedis… hy loer vir jou…"

dube

Ag jirre, kom ons help tog net bietjie vir Nomsa Dube. Jy het nie scientists nodig nie. Klap sommer Wikipedia. Right, noudat ek jou gehelp het, hoe lyk dit met so paar miljoen skille in ruil vir my "research", Nomsa?

"Lightning is an atmospheric discharge of electricity accompanied by thunder, which typically occurs during thunderstorms, and sometimes during volcanic eruptions or dust storms. In the atmospheric electrical discharge, a leader of a bolt of lightning can travel at speeds of 220,000 km/h (140,000 mph), and can reach temperatures approaching 30,000 °C (54,000 °F), hot enough to fuse silica sand into glass channels known as fulgurites which are normally hollow and can extend some distance into the ground. There are some 16 million lightning storms in the world every year."

As jy fokol het om vandag te doen, kan jy hieso oplees oor weerlig. Dit  cover pretty much fokken alles, behalwe Numsa se uitlatings.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lightning

En daarna, kan iemand asseblief 'n research team aanmekaar sit om uit te vind presies wat die "MEC for cooperative governance and traditional affairs" se werk behels behalwe om haar neus in sake in te druk waarvan sy duidelik nul weet? 'n Nul waarvan die buitelyne uitgevee is.

Hierdie post is 372 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,356,531 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
griffinWoepies Wurm wil weet: waar kom weerlig vandaan?

Comments

 1. Johan

  Nee fok… seriously? Het ons nie die kak geleer iewers in St.2 toe ons die water siklus en bykomende kak gedoen het nie? Of het Dube onder die fokken boom gesit wat die weerlig stukkend gelsaan het dai tyd?

 2. A Daft Scots Lass

  The instrument, idiotic Plonker, is stay indoors during an electrical storm!   Didn't you know that one way to help the weather make up its mind is to hang yer washing out, Fucker. 
  Okay, so what's the speed of lightning again?

 3. PonkieDiel

  Hoop hulle druk daai "probe" waarvoor sy gevra het heel eerste in haar hol in op sodat sy kan wakker skrik!

 4. Laaitie

  In die laaste sin van die eerste paragraaf se hulle "investigate the causes of lightning after seven poeple in lightning strikes". after seven poeple (What?) in lightning strikes  Nog n fokken A+ vir daai news 24 konte.

 5. Vlaknaai

  Dis fokken apartheid se skuld !! Die fokken boere het Thor n plaas belowe as hy die bossie mannetjies klits !!

 6. Kittie

  Nou dat 7 mense dood geslaan is deur weerlig, wil hul geld uithaal om te verhoed dat dit nie gebeur nie, maar wat van die miljoene mense in SA wat elke dag koelbloedig vermoor word!!!! Halo !!!! Die regering suig darem maar baie!!!

 7. kakhuis

  almal weet dat grasdakke weerligafleiers nodig het, dis hoeka terug-skooltoe tyd

  Numsa!

 8. Deef

  malema – we will find thees raceest white light that is killing our people and take eet out!

 9. slak

  En so word die land in sy moer in regeer……… viva comrades!!!!

 10. Biks

  Nee man dai long pale langs gras dak huise is die nuwe improved DSTV antena's DUH!

 11. Julius S Malema

  Weet julle mbhuru nie dat die lightning word opgetoor deur die witchdoctors van die IFP en liewe heksie Helen Zolle van die DA om ons ANC mense te dood, nie?

 12. Benzarto

  Of sy kon net n oproep hemel toe gemaak het, want sy het n beter kans om enigiets daar uit te vind, as om vir Naledi PAndor te pla……

 13. TommieTampon

  Kan ons verby die MALema ras-logika beweeg.  Bliksemstrale is wel wit, maar duur n millisekonde.  Swart gate (Black holes) is massief, hou biljoene jare en sluk alle materie in, selfs lig.  Dis reg, niks onstsnap die energie van n Black Hole nie, hy suig jou one time pappie en ons praat nie kreepy krawly suig nie….

 14. TommieTampon

  "corporate governance" = OKSIMOROON net soos "military intelligence"  dis ook n OKSIMOROON.   Die nonsep kan ook so gestel word – (verskoon die taal van die antigris):
  This corporate governance is very effective.  Just as fighting for peace.  NOU JA, Ondervinding en geskiedenis leer ons dat "Fighting for peace is like fucking for virginity."

 15. TommieTampon

  jules MALema, kudos vir u.  Jy is wragtig slimmer as wat mens sou dink vir n ou wat standerd 3 so baie geniet het dat jy dit 3 keer gedoen het.  wees net versigtig vir black holes wat alle materie insluk, maar ek is seker jy het dit gedek daam met die chicks in die klas waar jy jou Ph D – SUMMA MAGNA Cum Lauda – in Kosmologie gedoen het.  Niemand kan jou enige kak tune van weerlig en sterre en sjit nie my bra…

 16. Prof. Bokdrol

  Die enigste ding meer scary as Minister Nomsa se kommentaar (terloops, haar naam sê alles: dis 'n standaard grammatiese samestelling van "nom" en "sa" soos in "Nom nom nom SA Parlement se lekka voordele!!!") is die Meneer van die Weerkantoor wat vir ons in dieselfde berig vertel dat jy meer blootgestel is in 'n sink shack – kak man! Hoekom tel ons dan nie elke middag in Gauteng 500 dooie motoriste op langs die N1 waar hulle in hulle karre doodgebliksem is deur die Staasdiensreën se weerlig nie? (terloops, dit het fokkol met die kar se rubber-taaiers uit te waai, nes 'n sink shack beskerm 'n kar se metaalomhulsel jou – gaan lees die teorie oor 'n Faraday cage op asseblief.) Grasdakke en rondawels is kak wegkruipplekke ja, want dis nie geleidende materiale nie, maar plant dan net 'n fokken weerligafleier langsaan. Ek sien 'n kon(t)sultasie geleentheid…

 17. Dirk

  Het niemand vir haar gese sy moet kan lees EN skryf om 'n MEC te wees nie? Of wag nee…..dis nou nie meer fokken nodig nie.

Gooi Comment