Ons score ‘poes’ en ‘naai’ vir R200

In Snotstories deur Chopper Charlie

Soos julle seker bewus is, kry ons heelwat kritiek hier by Watkykjy, veral vanaf taalstryders wat reken ons fok die dierbare taal six love in sy poes in op. Dit het egter als gister verander toe Watkykjy in ‘n grootse gebaar daadwerklik bygedra het tot die vaslegging van Afrikaans, deur die woorde ‘naai’ en ‘poes’ te borg in die WAT.

Dit het alles begin op ‘n warm winderige Sondagoggend in die Moederstad toe ek die Rapport oopslaan om te sien wat nuus is in die Afrikanersfeer. Once spy ek toe met my little eye dat almal se pel, Afriforum die woord ‘Afrikaans’ gekoop het by die Woordeboek vir Afrikaans (of die WAT) vir 5 gorillas.

WAT? skiem ek toe. Is die volk nou so fokken skraal dat ons woorde moet begin mortgage? Nooit ou. Blind. Maybe kan ABSA ‘n overdraft swing of iets. Die deel wat Volkskas was, jy weet. Loyalties en shit.

Turns out die WAT het eintlik ‘n campaign aan die gang, genaamd ‘Borg ‘n Woord’ waarin gewone mense (en sommige ongewones) woorde kan borg. Jy kry ‘n PDF sertifikaat, hulle kry 100 bokke en almal hou hande vas en streel mekaar se hare en draai hulle koppe skeef met groot smiles en blink oë.

(Die WAT is supposed om die comprehensive Afrikaanse woordeboek van alle tye te wees. Soos die Great Book of Gummi, maar in Afrikaans en met minder magic. Hulle het way back in 1926 begin om alle Afrikaanse woorde te dokumenteer. Ek vermoed dis net een mens wat dit doen, want hulle trek nou eers by 'S'.)

Skiet ek en die griff mos uit en kook ‘n tekkie op die Information Superhighway na die WAT se yard toe. Daar aangekom check ons David Kramer endorse die projek. David fokken Kramer bra. (Daar was ook kak woorde soos ‘koeterwaals’ en ‘insgelyks’ op die site, maar hey nobody’s perfect hey?)

In ‘n japtrap bestel ek en my boesemvriend ons woorde aanlyn. Gelukkig was dit glad nie ‘n tameletjie om oor die woorde te besluit nie. Ek myself is versot op ‘naai’ en ou griff is 'n sucker vir ‘poes’.

So gesê, so gedaan en ‘n kort wyle later stuur die vriendelike dame by die WAT vir ons elkeen ‘n pragsertifikaat waarin dit duidelik gestipuleer word dat ons bydra tot “die vaslegging van die rykdom, kleurrykheid en verskeidenheid van Afrikaans deur die woord 'poes/naai' te borg”

Swart op wit baby. Ek score ‘n ‘naai’ en griff ‘n bietjie ‘poes’ vir ‘n skamele 100 koppe elk. En so dra Watkykjy offiseël by tot Afrikaans deur te wys ‘n taal bestaan nie net uit kak woorde wat niemand gebruik soos ‘tonteldoos’ nie.

(Natuurlik doen ons klaar poesgoeie werk deur ons eie Zef Slang woordeboek waar ons document hoe mens kan poef charfe soos ‘n pro. Heavy belangrik in enige taal en in enige bar of kerk.)

‘n High-five vir die WAT wat ook die stiefkinders van die taal mooi behandel. Mense laaik anyway meer van ‘naai’ en ‘poes’ as ‘vonkpos’ en ‘sluipslapers’. Once.

Aldus ons sertifikate wat ons sal raam en langs ons grade sal ophang sonder om te skroom:

chopper

griffin

Hierdie post is 2,602 keer in totaal gelees en 2 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 2,222,607 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
Chopper CharlieOns score ‘poes’ en ‘naai’ vir R200