Klein Kaballas

In Grapgat deur griffin

Die skole inspekteur gooi draai by die graad 1 klassie by n laerskool doer in die Karoo. Die juffrou besluit om hulle woorde te laat maak met die alfabet letters en gaan so met die rye af. Sannie se hand is eerste op toe hulle begin by A en tune" "Juffrou, A is vir "appel". Sy kry 'n goue sterretjie op die voorkop en  juffrou move oor na "B" toe. Almal se hande is op, ook Kaballas s'n maar die juffrou vra almal rondom hom want sy weet hy is 'n klein stoute kont met 'n vuil bek.

So gaan hulle deur die hele alfabet tot juffour by Z kom. Nie een kind se hand is op nie behalwe Kaballas, soos met elke letter tevore. Die juffrou besef die inspekteur hou haar dop en sy het nie regtig 'n ander keuse as om hom te vra nie. Hy haak af: "Juffrou Z is vir "Zebra" en hy het n verskriklike fokken lang tril en ek wou dit al onder T gesê het!"

(shot, JP)

tril

Hierdie post is 468 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 2,153,146 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
griffinKlein Kaballas