Maslow se hierargie van behoeftes

In Snotstories deur griffin12 Eiertjies

Op laerskool moes jou juffrou een of ander tyd 'n prentjie op jou desk neergesit het en jou gevra het om 'n storie op te maak oor wat in die prentjie aangaan. Hopelik was dit nie 'n vibe van "trek rooi kringetjies om die dele op die prentjie waar die katolieke priester aan jou ge-gaffel het" nie. Ek het vandag 'n foto in my inbox gekry en hierdie is seker die mees randomste round-about manier wat ek sal poog om te verduidelik wat in die foto aangaan. Actually gaan ek jou nie vertel nie. Jy moet self besluit. Kom ons naai jou brein.

Ter inleiding sal ons begin met 'n boring lessie. As jy nie daarvan hou om te dink oor stuff nie, moet jy nou maar 'n lyn sny. Andersins het jy miskien iets om oor na te dink. Maybe leer jy even iets…

Daar was 'n ballie in die 1940's gewees by name van Abraham Maslow. Baie mense het gedink hy is 'n slim omie terwyl baie ander mense gedink het hy is 'n kont. Die slim omie kont was 'n sielkundige gewees en het met 'n moerse teorie opgekom wat sense behoort te maak vir enige etterkop met meer as twee pitte in die upstairs. Dit verduidelik die mens se basiese behoeftes en jy kan alles in 'n pyramid in bliksem. Dit maak actually fokken baie sin. As mens kyk na die base van die pyramid sal julle seker saamstem dat die mees belangrike aspekte vir die mens om te lewe en te oorleef sal wees om: asem te haal, te eet, te drink, te slaap, een af ander tipe interne biologiese balans te handhaaf, te naai en te kak. Try bietjie om vir twee maande nie te kak nie. Wat gebeur? Jy fokken vrek. Daai basis van die piramide is fokken non-negotiable. Vat enige van daai outjies weg op level one en die mensdom se voortbestaan is gefok. Six love. Jy't 'n kafee game en jou 20 sente is op en die washers wat jy as backup wil ingooi omdat jy 'n skelm naai is, is gebuig. Dis donker. Die mensdom verander in 'n gemeenskaplike loser – die Lions, if you will. You're fucked, my friend.

Die ander levels van die Maslow piramide maak die res van menswees op. Daai levels is nie moerse belangrik nie. Jy kan lewe sonder dit, maar jy sal tien teen een nie baie lank lewe nie. Of maybe het jy daai levels maar dis so fucked soos 'n Tim Burton movie se visuals. 'n Fokken nagmerrie. Jou tweede level van sekuriteit kan byvoorbeeld so verwronge wees dat jy op die oomblik wegkruip met 10 jaar se Makro voorraad baked beans en deur 'n kakiebroek le en poep op een of ander koppie met wit kneukels wat 'n voorlaaier vasklem. In daai geval, naai hierie level jou boonste level met 'n suare piel in 'n ronde poes, want sien, jou boonste level sluit kak in soos die probleem met aanvaarding van feite, onstabiele moralitiet en 'n ongesonde oordadigheied aan vooroordeel (plein Afrikaans – om 'n total headcase poes te wees).

Ek gaan nou nie 'n detailed muffdive in die res van levels in vang nie – dit kan dalk net te next level begin raak. So ek teken vir jou 'n moerse eenvoudige prentjie van hoe Maslow se piramide veronderstel is om te graft. Jy kan hom self gaan uitprint en fokken lyne en shit op teken om dit vir jouself te verduidelik en dan op jou yskas of kakhuis se deur plak met Prestik. As jy oor basiese redenasievermoe beskik, behoort hierdie outjie vir jou soortvan sin te maak. At least meer sin as Malema.

maslow

Jy check? Ons kan dus maklik volgens Maslow se diagram aflei dat sekere elemente van sekere levels mekaar sal beinvloed. Ook dat elemente van dieselfde level op mekaar 'n invloed sal he. Doodeenvoudig gestel: as jy nie asemhaal nie (vir 'n lang ruk in elk geval) gaan dit byvoorbeeld redelik fokken moeilik wees om te naai, if not impossible. Jy sal miskien vir 'n ruk lank met 'n Chekers sak oor jou kop kan velle klap, maar kyk wat het dit daai ou van INXS in die sak gebring. Kaalgat reguit na die big concert in die wolke toe. Te veel van 'n ding is ook nooit goed nie. As jy heeltyd liefde en aanvaarding soek tot op 'n punt wat jy 'n bloue uitruk in Sunnyside vir 'n kopkou, stel jy level 2 in gevaar – die veligheid van jouself en jou huis. Fokweet, as jy heeltyd tender vir strikkiegriep in die strate gaan iemand eventually jou Diamond DVD player en kareoke masjien doodluiters by jou voordeur uitdra en met jou kruiwa wegry District 9 toe.

So jy weet nou hopelik wat die redenasie is agter Maslow se piramid scheme. Soos vroeer genoem, het baie mense nie saamgestem met Maslow nie. Ek skiem hy het die basis reggekry maar die benaming is net verkeerd – daar is byvoorbeeld fokol psigologies daaraan om 'n putty uit te druk nie, tensy daar 'n paar omies met swartraambrille in wit jasse notes met 'n HB potlood skribbel op 'n clipboard. Daar is ook meer onlangse events wat moontlik level 1 se bubble kan bars en dit is te danke aan hierdie blaar:

ballie

Hierie ou ballie lewe al glo vir 70 jaar lank sonder om te eet of te kak. Inderdaad next level. Ek vermoed dat die storie eerste deur koerante in die UK opgetel is so ons hoef onsself nie veel daaraan te steur nie. Die UK dink mos Suid Afrika kry nie tyd vir koerantlees tussendeur al die aardbwewings in Joburg en die machete race wars in die strate nie. Sorry Koninging Engeland – trek die ander fokken vinger. RRRRRRt!

Queue ou ballie: "Is daai 'n solid??" Om-njom-njom!

Die main gatkramp wat die geleerde mense egter met Maslow gehad het, was dat sy hele teorie geabasseer was op 'n studie van slegs 100 studente. Die bra het nie sy huiswerk gedoen nie. Hy het nie ander demographics ge-cover nie. Hy het nie ander nasies gecover nie. Hy het nie mooi gaan kyk hoe die lewe daarbuite werk nie.

En hy het verfokken seker hierdie ou ook gemis, want dit is net verkeerd op so baie levels:

bloubulhuis

Hierdie post is 1,717 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,201,603 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
griffinMaslow se hierargie van behoeftes

Comments

 1. Go Stormers!!!!!!!!!

  Ja-nee, daardie persoon wat daai huis blou geverf het met die Bulle se embleem daarop se motor is seker ook potblou en het seker horings op die voorkap.So lief vir die Stormers is ek, maar not te fok sal   ek my  huis verf in die Stormers kleure en met die Stormers embleem daarop nie….

 2. Michelle

  Ek vermoed daai BlouBul troue was dalk van dieselfde familie?

 3. jaco

  Jy het vergeet van die klein blou eiertjies wat van di towbar hang!
  🙂

 4. JC

  @ least kan jy nie sy non verbal kommunikasie mis kyk nie!!!!Ek wet jou hy weet nie eers van MASLOW nie, maar hy weet, hy eet blou, drink blou en kak blou!!!!FOK Maslow, sy ma se poes, die kont het fokkol beter gehad om te doen as om iets te se' wat ons reeds weet!!!!Logiese feite1.Jy het n' skuiling nodig 2.Jy moet eet en drink 3.Dan het jy seksuele begeertes, wat jy self kan stimuleer of iemand anders3.Jy moet n' dop kan maak om normaal te kan voel in die ratrace saam met ander skuilingbewoners nes jy .Die hedendaagse piramiede van n' boer in beton, dieselfde as in die tyd van die grotbewoner, shopping was anders, maar die begeertes was dieselfde!!!! Weereens iets wat ons almal weet sonder om na ou POES MASLOW se fokken breinlose verduidelikking van ons lewens benodighede te kyk!!!

 5. Michelle

  Ek dink Maslow het JC se kosblik gesteel toe hulle saam op skool was… JC is bietjie kwaai…  
  ',:o

 6. powerslave

  Ek dink JC is net vol kak……….. Hy het seker al die kak geskryf toe hy alleen by die huis was en na die kinders moes kyk toe sy vrou en haar vriende uit was op n jol.

 7. Eskiballas

  Maslow se piramide en Blou Bul het fokkol met mekaar uit te waai,Blou Bull is net die 1ste van die piramide,kyk rugby,suip,naai(maar net as die bulle wen ander is mamma weer seksloos en die remote se batterye pap) Gn wonder daar is so baie vieslike girls wat vir die Bulle skree nie,al hoe hulle n spyker kan kry by Presleys 3 uur die oggend. Maslow was seker nie die slimste nie maar ek is seker enige fokken ou wat een of ander leierskap seminaar bygewoon het sal dit vir hom self kan uitdink.

 8. Author
  griffin

  Die Bloubul huis in die prentjie het fokken baie met Maslow uit te waai. Die basis van die piramide sluit onder andere veilige beskutting in, naamlik jou huis. As jou huis so lyk…

  Toemaar, ek is seker die ander mense verstaan.

 9. Eskiballas

  Dit weet ek,ek verduidelik net vir die klomp fokken dom mense daarbo dat nie als en die fokken Blou bulle moet gepaard wees nie,hoe fokken klein is mens se wereld,elke naweek loftus en dan Presleys vir 50 weke en dan Margate vir 2 weke elke jaar, Margate /Pretoria al vir 2 generasies,Dit is al! Verf jou huis binnep…pienk as jy wil. Die huis is 1 ding maar as jy my storie lees sal jy sien dat ek nie se die huis nie,ek se die BLOU BUL.

 10. JC

  ESKIBALLAS! Smaak my jy weet hoe lyk die lelike jagse girls 3:00 uur in die oggend by Presleys!!!!Soek naai dis deel van Maslow se teorie, om getsimuleerd te word deur ander mense sodat jy op n' hoeer vlak van bewuswording kan verkeer.As jy dus nie n' naai kry nie mag jy jouself dalk toelaat om iets onverantwoordeliks te doen in jou soeke na die drang van die stimulie op die hoeer vlak.En ja ILovo en Margate is die bloubul se vakansieplek dis fokken geologies so geleee jou fokken dom naai!!!!Wees trots op jou bloubulstatus, naai jou jagse Presleygirls 3:00 in die oggend en wees n' voorbeeldige individie wat deel uitmaak van MASLOW se piramiede!!!!Trek asb tog net n' effie oor ESKIBALLAS jnr.!!!Gooi baie water by !!!!OO voor ek vergeet ek dink Margate en Pretoria is poes ver van mekaar af, so van die mense se werelde is redelik wyd!!!Koop n' GARMIN!!!!!!

 11. Kriekki

  Fuck nee. Jissie as ek n ou date wat in so n fokken tragedie van n huis bly, dan weet ek verseker dat ek klaar my dae gehad het en sal maar my lot met trots dra dat ek maar as n mal ou antie met n kakhuis vol katte gaan wees. Scheme die bra is dalk gay en kruip maar weg agter n hardcore-blou-bull-supporter karakter. Kan you say Closet case??? 

 12. Nog n Bul

  Snaaks hoe die Stormers se supporters ook die kleure wys as hulle begin wen.
  Laat jou dink aan die gesegde suur druiwe. 

Gooi Comment