Ons sal lewe, ons sal sterwe… Fok die ou Suid-Afrika

In Snotstories deur Chopper Charlie

Dit het als begin toe Facebook nou die dag suggest dat ek ‘n fan word van “Die ou Suid-Afrika”, kort nadat hulle voorstel ek reconnect met iemand wat elke dag langs my by die werk sit. Gods.

Maar regtig Facebook, die ou Suid-Afrika? Are you being fucking serious? Want sien, daar’s ‘n fan page vir die ou Suid-Afrika op Facebook en hy’t toe al op about 30,000 mense gestaan. As logo het die page die ou Suid-Afrikaanse vlag, daai pragtige old-school design met die mitiese Boererepublieke se vlae tussen oranje, blanje blou. Wat anders? ousa2 Die ou Suid-Afrika. Daai fokken aaklige tyd voor ’94 wat bles Afrikaner omies in tos suits die land probeer run het, die poes tyd toe wit laities moes kak in die army vir fokkol, toe ons in skole moes bangwees vir kak soos kleefmyne eerder as score by Engelse meisies, toe fokken niemand oorsee iets met ons uit te waai wou hê nie. What’s not to like?

Interessant van die stuk hondkak page is dat heelwat van die “fans” in hulle prille jeug is. Boetman was nog nie eers ‘n steuring in Pa se prostaat destyds nie, maar hy skiem die ou Suid-Afrika is net die piel vir Sannie – maar blanke Sannie hoor, nie die ene wat die kinders oppas nie. Dis Sanna.

Ja-nee, ons wil teruggaan in tyd na waarskuwings oor die fokken allervreeslike Rooi Gevaar, die fokken Kommuniste wat al ons brood uit die winkels gaan vat en die Christelike geloof gaan drop-kick oor die Limpopo. Na waarskuwings oor die nog erger Swart Gevaar, die “swartes” wat niks so baie like as om wittes in ‘n pot te kook nie. Onthou jy necklaces? Jip, ou Suid-Afrika se waaib tjom. Sit hom aan.

ousa3 Obviously onderskat meeste mense die thrill daarvan om in ‘n polisiestaat te bly. Dit is obviously opwindend om swaargelaaide Caspirs op die suburbs strate te sien, niks maak die hart so warm soos die dowwe knal van ‘n traangas pellet nie, en pragfoto’s van die Rooivalk en Buffel wat op pad is om (swart) terr’s te gaan opblaas in Angola gee alle volwasse (wit) mans horings.

(Natuurlik het die ou Facebook fan page se galery ook heelwat petrette van die Rooivalk en ander militêre wapentuie. Goue herinneringe van ‘n mooi tyd…)

Ek suspect baie van die mense is nie so erg fans van die ou Suid-Afrika as wat hulle net nie fans van swart mense is nie. Plein en simpel, kom ons noem ‘n poes ‘n poes hierso. Hulle verkies om ‘n ekstra enamel bord en gechipte koppie onder die sink te hou vir die ‘staff’. Watwou swart president?

Als was mos beter toe die wittes die land regeer het. Mos. Ons kon nie Kodak kamera’s koop of aan die Tri-Nations deelneem of op ‘n plaaspad ry of ekonomies groei of enige so iets nie, maar fok, wat is progress anyway? Over-rated mos. Kom ons kruip eerder terug agter ons R4 gewere en PW se dreigende wysvinger en die Rooivalk (altyd die Rooivalk). Kom ons trek die ou Suid-Afrika duvet oor ons koppe dan kan die wêreld (en die swartes) nie meer lelik wees met ons nie.

ousa7 (Nota aan self – besigheidsidee: Produseer en verkoop duvets wat lyk soos die vlag van ou Suid-Afrika. Verkoop by AWB vergaderings, op ou Suid-Afrika Facebook fan page, expat websites en Dis-Chem apteke in wit suburbs.)

Net voor ek gaan, ‘n newsflash vir die fans van die ou Suid-Afrika, daai poestyd in ons geskiedenis wat sommige historici vergelyk met gebeurtenisse in facisme en nazisme (Nice! International recognition). Die ou Suid-Afrika is exactly dit. Oud. Klaar. Verby. Finish. Fin. Dis tyd om op te staan, jou boude af te vee en die ketting te trek. Hy kom nie terug nie. Nooit nie. Fokken vergeet dit, beweeg aan. Dis 2010. Kom by.

Ek sê nie die huidige Suid-Afrika is eksie perfeksie nie. No ways china. Ons het nou ‘n spul ander kak wat verkeerd gaan. Misdaad, Zuma, Malema, VIGS, Eskom, die Lions, Dirk Prinsloo, Nicholis Louw – maar dis ‘n fuckload beter as die ou Suid-Afrika. Geniet hom.

ousa6 Jy’s ‘n doos as jy wil teruggaan na ‘n tyd waar ‘n paar wittes wil baasspeel oor die res. ‘n Onrealistiese doos. ‘n Fan van die ou Suid-Afrika. Ek stel voor jy koop ‘n one-way ticket to Orania en kry vir jou ‘n bier op pad uit. ‘n Yskoue Zama-Lek quart want dis kak warm daar. O ja, en mail my vir ‘n duvet.

Hierdie post is 826 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 2,150,039 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
Chopper CharlieOns sal lewe, ons sal sterwe… Fok die ou Suid-Afrika