Arctastiese Storie

In Gorrel kakpraat deur griffin

Rite. Dis Sondag aand en tyd vir Kappelaan se preek. Gaan julle vertel van die beste werk in die hele wye wêreld. AKA Kappelaan se day-job.

Ek werk vir ‘n company wat vliegtuie verhuur. Baie soos ‘n Avis of Budget-rent-a-car, al verskil ons verhuur vliegtuie uit. Maar daar is ‘n catch. Sou jy besluit om jou spaar varkie oop te breek en ‘n vliegtuig by ons te huur kan jy hom ongelukkig nie self bestuur nie. Ons moet hom vir jou rond ry. En as ek na http://fokkendoos.blogspot.com/ kyk dink ek dis ‘n goeie ding want julle fokkers kan nie eers ‘n kar ordentlik parkeer nie, wat nog te sê van ‘n vliegtuig rond jaag!!

Anyway, ek werk al 9 jaar vir die plek en as jy van ‘n beter job vir die brood en botter zak weet, koop ek vir jou ‘n kas Lion Lager (die goue blikkies). Ek meen, hierdie mense betaal my om die wêreld vol te vlieg en plekke te sien wat jy nog nie eers van gehoor het nie. Van Tajikistan tot Spuitieland, noem dit en ek was tien teen een al daar.

Laas week het ek die kans van ‘n leeftyd gekry want hulle het my gestuur na die enigste Kontinent waar ek nog nie was nie.

Antarctica!

Die Norwegian polar research institute het ‘n vliegtuig by ons gehuur om ministers en afgevaardigdes van 13 lande (Algeria, Brazil, China, Denmark, Finland, India, Indonesia, Papa New Guinea, Russia, South Africa, Sweden, United Kingdom, en die US and A) na die Norwegian research station, TROLL, op Antarctica te vat sodat hulle meer kan leer van hierdie hele climate change en global warming ding.

Dit daar gelaat, daar is nie ‘n local Tops-Spar drankwinkel op Antarctica nie so ek het ‘n bottel Jägermeister in Slaap stad gekoop om die event ordentlik te vier! Ek meen, dit sal ongeskik wees om dit nie te doen nie. Het die bottel Jeggies in die vliegtuig se stert gaan bêre dat hy solank kon afkoel. Na amper 9 ure se vlieg met ‘n buite temperatuur van -54 grade buite die vliegtuig was dit die koudste en lekkerste Jeggie OOIT!

En aangesien daar nie souvenir shops op Antarctica is nie het ek die een ding waarvan daar baie is vir Griff en die anner Arctic Monkeys terug te bring. YS! Sommer ‘n hele cooler box vol, 100de jare oue gletser, of liewer soos Griff tjoon,”Arctastieste ys”. Lekker in die whiskey en wit wyn glase gewees toe ons Saterdag aand K-lo se jaardag gevier het!

Nou ja, dis my storie en soos met enige preek moet daar seker ook morele waarde aangeheg word wat jy die week saam met jou kan dra. Moral van hierdie storie: TRAVEL! In plaas van om elke jaar jou 3 weke vakansie op Margate of Amanzimtoti se strande deur te bring, dubbel brannas & coke op jou boep en te perv op die 18 jarige dogtertjies wat nou net matriek klaar geskryf het, Spaar so bietjie extra en gaan sien die wêreld! Gaan check hoe doen mense dit in anner lande en wie weet, net maybe kan ons daai “K” uit jou Kommin haal.

Hierdie post is 133 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 2,142,105 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
griffinArctastiese Storie