Johnny Clegg by Shepherd’s Bush Empire, 15 November 2006

In Snotstories deur Watkykertjie bydrae

Deur Meisie

Ons het vir Johnny Clegg gaan kyk. Okay, nie net vir hom gekyk nie, gedans ook. Ek weet dit is ‘n weird konsep vir van julle by die huis, want hy is nie noodwendig iemand wat ek aanneem mense by die huis opgewonde raak oor nie. Maar hier in London gryp mens na enige iets wat net ruik na Suid-Afrikaans. Soos fokken duur rugby kaartjies by Twickenham as jy weet ons gaan weer op ons moer kry. Hoe Jake White dink dat mens met ‘n paar nat-agter-die-ore spelers ons eer kan kom herstel, weet ek nie. Hier verwys ek nie eers na die Suid-Afrikaanse eer nie.

Julle mense sit gemaklik in self-pity by die huis. Ek praat van ons arme poepholle wat vrywillig Brit-land toe kom en Maandag moet sit met al wat Brit is en kom invryf hoe kak ons rêrig is. En meeste van hulle kyk nie eers fokken rugby nie! Hulle is kak met sokker, maar steeds sal hulle op die triumphant wave ry van die World Cup wat hulle in 1966 gewen het. Dit het hulle fokol gehelp in die jaar se World Cup nie. Nie eers met die jurkie verander na die jurkie van ouds nie. Ek moet seker nie spot nie, want lyk my ons het dieselfde gedoen.

Mind you, 100 jaar van rugby speel is seker nie kak nie. Anyway, dit is nie waaroor ek vandag wil gesels nie. Ek sê gesels, jy dink moan. Who gives a fuck? Terug by Johnny. Nou die Shepherd Bush Empire is ‘n cool venue. Maar soos elke venue oorverkoop hulle mos staan kaartjies so dit was voller as ‘n hoerhuis op payday. Gooi ‘n klomp Suid-Afrikaners in, skud ‘n paar biere rond en wat kry jy? Nie ‘n proefbuis-baba nie, maar ‘n fight.

Lekker common. Ek kon nie my oë glo nie. Ek het my kop in skaamte laat hang en net ‘n vinnige dankie tog skietgebedjie gesê dat dit meestal net Suid-Afrikaners daar binne was. Elke fokken doos wil mos toe fight. Wat is dit met ons? Hoekom moet ons almal so fokken arrogant wees? Ek is nie hier vir om ‘n lewensles te preek of ‘n nuwe cult te begin nie, maar ek het net weereens besef hoe fokken zef meeste Suid-Afrikaners hier is. Common-geid is een ding, maar leer asse-fokken-blief tog net om jou drank beter te handle. Een bier sterk en jou ma se poes.

Dis soos nou die aand by die Puzzle in Earlsfield na die Ierland/SA game. Puzzle is ook ‘n reknown Suid-Afrikaanse hangout, so almal in die storie was Suid-Afrikaans. Gaffster word uitgegooi toe iemand bo-op hom val (seriously, Gaffster is so rustig, hy kan staan en slaap). Die ou wat op hom geval het, word ook uit gegooi. Milton gaan uit om saam met hom taxi huistoe te vat. Nou staan die ander ou buite (die een wat alles begin het), al sy buddies rondom hom en begin vir Gaffster rond stamp en sê in ‘n fokken kak Afrikaanse aksent: “Come on bru, I’ll take yous. Let’s go around the corner and sort the shit out!” Gaffster kyk hom verbaas aan en wonder hoe de fok hy hier geland het en try die ou paai.

Nou ek moet seker mention dat Gaffster (33) amper 2 meter lank is en nogals groot is. So die arme poes ly obviously aan kleinmannetjie sindroom, want hy tref hom heeltyd hier bo die maag rond as hy so spring en hom probeer raak slaan. Ergste van alles is dat al die ou se pelle daar staan en fokken “ja-ja, vat hom!” skree. Milton stop ‘n taxi en hulle kom uit die kak situasie uit, terwyl die ouens natuurlik nou sal skree “jou fokken moffie”, etc, etc. Tipiese skoolseun kinder-fokken-kak. Jissis, ek gee myself sommer ‘n titty-twister. Ek is so teleurgesteld. Kyk, ek moan gereeld/alewig/non-stop oor die Britte, maar op die einde van die dag is ek in hulle land, so ek sal probeer inpas sonder om my waardes en persoonlikheid op te gee. Hulle mag soos dose act, want dit is hulle land!

Ek wens ek kon fokken citizen’s arrests op elke fokken idioot wat Suid-Afrika se image so opfok maak en hulle uit die land uitgegooi kan kry. Fokof terug huistoe as jy jouself nie kan gedra nie. Nie London of Suid-Afrika het mense soos jy nodig nie.

Poes. Djirre, dit piss my af.

Johnny was baie cool. Ons het op die einde heel agter gestaan en lekker getoi-toi en was amazed om te sien dat die man dit nog kan doen. Ek sing nou nog lekker in my kop, “I’m searching for the spirit heart to hold and stand me by”, maar ek wonder of ek search vir iets wat lankal nie meer daar is nie.

Hierdie post is 88 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,838,036 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Watkykertjie bydraeJohnny Clegg by Shepherd’s Bush Empire, 15 November 2006