Rev-rev poes-poes – Ware lewensverhaal uit die hartjie van Brakkies

In Snotstories deur griffin

( deur Jan “Blouvisier” Bitterspanner)

Scheme ek was nog ‘n laaitie toe ek al begin uithang het daar by die Riebeeck in Springs op ‘n Vrydagaand. Soos Bernoldus Niemand gesê het: “Ek gaan vanaand daar na die Riebeeck. Ek hoor daar’s ‘n jol. Daar’s bokkies en stukkies en die kwessie van ‘n zol.”, of so iets.

Anyways, ek het altyd opgemosie saam met Bokkie, my connection, en sy cherrie, Stukkie. So die een Vrydagaand nadat ons ‘n burger and shake gesnake het by die Casbah in Brakpan, sleep ek en Bokkie op na die Riebeeck toe op sy 1100 Katana. Stukkie join ons toe later na graft (sy was die broodwinner, so to speak terwyl Bokkie heeltyd sy bonie getune of gebuff het). Maar Stukkie het nooit gemoan nie, behalwe as hulle geskêr het nie, want volgens Stukkie had Bokkie een meneer van ‘n moerspanner.

Anyways, nie lank daarna nie sleep so jong lat in by die parking lot met ‘n brand new Ford XR-6 Interceptor. Windgat klein doos wat hy is, gooi hy eers so paar doughnuts, rev die engin tot innie rooi voor hy soos Knight Rider uitklim met sy swart denim jacket. “Klein kont. Ek sal hom net een PK gee dan lê hy op sy rug en beg vir mercy!”, hoor ek Bokkie hier langs my brom. “Sorry my china, het ek jou reg gehoor?” sê die windgat klein kont met die Cortina.

Bokkie notch hom one-time en toe sê hy: “Listen my bie, I’ll klap you so hard your children will be born bruised. I’ll klap you so hard your granparents will be crying. I’ll klap you so hard, you’ll feel surrounded.”

Ek will nog vir Bokkie tune “Oraait, oraait, hy kry die message,” maar ek check hom one-time en ek dag HKGK want Bokkie is tanked-up to the tanne. Dis toe dat Bokkie so evil glint in sy oog kry en ek scheme HKG fokken K . “Stukkie!”, tune Bokkie. “Kry ons lids, ek sê.” Vir die kont met die Interceptor tune hy: “Tune my grof , I skaaf you glad, hey! One time!. Kry jou kar laat ons gaan dice, ek sê.” (Nou vir die van julle wat nie weet nie: Brakpan se main drag het so lekker lang stretch en ons voel vere virrie fokken traffic laaits en padkorporaals. Daar’s ‘n moer van ‘n straight en dan’s daar ‘n draai onner die treinbrug deur op pad Brakkies toe.

Bokkie en Stukkie is oppie Katana en hulle rev hom 1300. Klein kont is in sy Interceptor en ons almal rev ons op met polisiekoffie en Texan plain zaan terwyl ons wag vir ‘n poeskoets of twee om ‘n lift te score. Anyways, by die main drag aangekom is daar reeds ‘n klomp connections met hulle gwarre. Bokkie en Stukkie staan reg, hulle chinstraps trek hulle lids stewig vas teen hulle ore en die kont in die Cortina rev hom hoog. “Two wheels good, four wheels bad,” hoor ek Bokkie tune Stukkie tussen gedruis van crowd deur. Scheme, die lig slaan groen en ek snuif net purple haze soos hulle rubber brand. Dan’s dit Bokkie en Stukkie, dan’s dit die kont in die Cortina. Toe slaat die kak die fan Onner by die treinbrug, slaan Bokkie en Stukkie ‘n tankslapper en albei van hulle val hulleself poeskas toe teen die treinbrug. Daar moes ‘n serious zing innie drag gewees het want hulle het gemaak soos Rockoff teen die spoed van wit sandkak.

Al wat ek notch to ek daar aangesleep kom is Stukkie wat ruk en Bokkie wat probeer om die bloed uit sy oe uit te vee. “S-s-s-s-tukkie…”, hoor ek hom roggel. “S-S-S-t-ukkie…S-S-S-T-ukkie!”, sê hy drie maal. Stukkie ruk bietjie minder en haar digits liggie viser. “Y-y-y-yes B-o-kkie my love?” Ons almal buig nader om ‘n legend se laaste immortal words vir sy cherrie te tune voor hy peg. Ek sien Bokkie kry weer daai evil glint in sy oog.” Het jy die sparks genotch, hey Stukkie?”

Hierdie post is 215 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,836,944 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
griffinRev-rev poes-poes – Ware lewensverhaal uit die hartjie van Brakkies