Grapgat, Augustus 2000

In Grapgat deur griffin

grapgat

sit die doos terug in snaaks


NUWE BLOED

Poes vs. kont

Jannie vra eendag vir sy pa: “Pa, wat is die verskil tussen ‘n poes en ‘n kont?”

Pa tune: “Kom ek gaan wys jou.” Hy vat vir Jannie na die bed toe waar Ma lê en slaap. Hy beweeg na die onderent van die bed toe en tel saggies die kombers op.

Daar lê Ma toe nou so ietwat wydsbeen sonder haar pannas. “Sien jy daai ding, dis ‘n kont,” sê pa.

“Cool!” sê Jannie, wat nog nooit in sy lewe ‘n bosmossel in die gesig gestaar het nie. “Kan ek daaraan vat?”

“Nee jirre,” sê Pa. “Jy gaan die poes wakker maak.”

(ingestuur deur Suikerbekkie Platparra)

Hoe roep Vannemerwe sy hond?

Hy spot sy hond is besig om kak te maak, sit sy regterhand se voorvinger in die regterhoek van sy mond en sy regterhand se pinkie in die linkerhoek van sy mond. Dan check hy lat sy lippe vogtig is, en skreeu: “Wagter, hou op om daai polisieman te byt.”

(ingestuur deur Francois Hugonoot)

“As ek geweet het …”

Die 2 diakens is op wyksbesoek in die platteland en hulle ry op n stowwerige pad verby n bord wat se “Fokken Dorp”. Omtrent n kilometer later ry hulle n klein dorpie binne en alles in die dorp is net “Fokken” – dis “Fokken Straat”, “Fokken Pub”, “Fokken Hotel”, “Fokken Supermark” ens. Hoogs geskok loop hulle by die “Fokken Poskantoor” in en vra vir die ou agter die counter: “Verskoon my, meneer, maar hoekom is alles in hierdie dorp ‘fokken’?” Die ou lag en se: “Ja, ons kry nogal baie toeriste

hier wat dieselfde ding vra, maar eintlik is dit heel eenvoudig. Hierdie dorp is gestig deur n Hollandse goudsoeker so 100 jaar gelede, en sy van was toevallig “Fokken”. Omdat hy so baie vir die dorp gedoen het, is daar besluit om alles in die dorp na hom te vernoem.” Die diakens is moerse verlig oor hierdie verduideliking, en na n dag of twee se harde geestelike werk in die dorp, keer hulle terug huis toe. n Maand of wat later vergesel die dominee die diakens op hulle wyksbesoek, en na hulle

die oggend deur n paar dorpies is, se die dominee: “Maggies, manne, hoe honger is ek nou. Hoe lyk dit met n bietjie middagete?” Die een diaken antwoord: “Geen probleem nie, dominee. Hier naby is n fokken dorp waar ons n fokken hamburger en n fokken coke by die fokken restaurant kan kry.” Die dominee kyk verbaas om en se: “Jirre my bra, as ek geweet het julle is sulke befokte ouens, het ek vir ons poes ge-organise!”

(ingestuur deur Jan Lampies)

 

OU VLEIS

Bles bly ‘n loser

‘n Man met ‘n houtbeen en ‘n bles kry ‘n uitnodiging na ‘n “fancy dress” partytjie. Hy het egter nog nooit met so iets te doen gehad nie en skryf toe ‘n brief aan ‘n maatskappy wat hulleself uitleen om jou te help met sulke tipe probleme. Hy verduidelik mooi wat sy voorkoms en gebreke is.
‘n Week of wat later kry hy ‘n pakkie van die maatskappy af. In die pakkie is ‘nsakdoek, seerower pak en ‘n nota. Die nota lees as volg: “Neem die sakdoek,bind dit om jou kop en trek die seerower pak aan. Die drag en houtbeen sal jou mooi laat inpas by ‘n seerower tema.”
Hoogs die bliksem in en uiters gebelgd stuur die man vir die maatskappy en brief terug en vertel hulle in lekker kak taal hoe beledigd hy voel oordie voorstel. Hy is dan nou juis so sensitief oor sy gebrek van diehoutbeen.
Nog ‘n week later daag daar weer ‘n pakkie op met ‘n monnikspak en nota. Die nota lees: ” Trek die monnikspak aan wat u houtbeen dan mooi sal verdoesel. Die monnikshoed en gewaad sal dan mooi saam met u bles inpas by ‘n kloostertema.
Nou is die man eers befok. Weer skryf hy vir hulle en stel dit baie duidelik dat sy bles nie iets is om mee te spot nie.
Die volgende week kry hy weereens ‘n pakkie van die maatskappy af met ‘n nota en ‘n blik karamel stroop daarby. Die nota lees: “Neem die blik karamel stroop en poes die volle inhoud daarvan oor jou bles uit jou kont. Neem dan jou fokken houtbeen en druk hom in jou gat op en gaan na die geleentheid as ‘n toffie-appel!”

( ingestuur deur Doepie)

Fokken ou mense

Die fokken laaitie sit innie park en rook en vreet lekker en in die algemeen fok lekker op.
Hier kom `n outop en sê “As jy so aan donner sal jy gou vrek.”
“Wat?” sê die laaitie,” my fokken oupa het 107 geword.”
“Ja,” sê die outop, “maar hy het seker nie so opgefok nie.”
“Fok jou!” sê die laaitie. “Hy het nie sy neus in ander mense se fokken besigheid gedruk nie.”

(ingestuur deur Robert Wolmer)

Jannie en Sannie

Jannie is saam met sy goose, Sannie, in sy foktrok by die drive-in en die fliek is kak. So nou lê hulle en vat-vat so aan mekaar en terwyl Sannie so aan Jannie se snotsambok begin kielie tune sy: “Jannie, Jannie, soen my waar dit stink.” Jannie spring regop: “Nee jissus Sannie ek gaan nie nou al die pad Witbank toe ry nie.”

(ingestuur deur Suikerbekkie Platparra)

Vra is vry…

Wat doen die een moffie met die ander een as hy kwaad is vir hom?
Hy kak hom uit.

Wat is ooreenkoms tussen om skoeter te ry en ‘n vet tjerrie se wolskoeter te ry?
Dis lekker totdat jou vriende jou sien

(ingestuur deur Klopdisselboom)

Hoe blaf ‘n hond? Woef!
Hoe blaf ‘n hond van Wolmer? Woef, ek sê!

(ingestuur deur Spyker van Sunnyside)

Die parra wou gaan opsit…

n Padda sit op ‘n blaar op die rivier. Hy sien iets doer ver op die wal. Hy swem soontoe en sien toe dat dit ‘n Vienna is. Hy eet die Vienna en swem terug na die blaar. Terug op die blaar kom die water tot by sy enkels. ‘n Rukkie later sien hy weer iets op die wal van die rivier. Hy swem weer soontoe en kry ‘n Russian. Die padda eet toe die Russian en swem weer terug na die blaar. Terug op die blaar kom die water tot by sy middel. Nog ‘n rukkie later sien hy weer iets op die wal. Hy swem weer soontoe en kry ‘n stuk boerewors. Hy eet dit ook en swem terug na die blaar. Toe hy op die blaar klim sink hy heeltemal. Moral of the story: Hoe groter die wors hoe natter die PADDA.

(ingestuur deur Robert Wolmer)

Hierdie post is 215 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 2,151,810 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
griffinGrapgat, Augustus 2000