Hou daai lyn

In Snotstories deur Chopper Charlie

toto1die jong man met die gestreepte rugbytrui (moontlik wp) draf triomfanklik deur new york se strate. voor hom ‘n trollie met castles. in die grys lug klink die alombeminde woorde: “he turned to me as if to say: hurry boy, it’s waiting there for you / it’s gonna take a lot to drag me away from you / there’s nothing that a hundred men or more could ever do / i bless the rains down in africa / gonna take some time to do the things we never had.”

en ‘n mens is bly. want jy kan daai man met die castles wees. want toto en castle gaan saam soos brandy en coke. want toto skud al is hulle oud.

maar wie is hierdie ouens wat hulleself na ‘n hondjie uit the wizard of oz vernoem het?

die band toto word gestig in 1977 in los angeles, amerika. die oorspronklike lede was jeff porcaro (dromme), david paich (keyboard en vocals), steve porcaro (synth en vocals), steve lukather (kitaar en vocals) en david hungate (bas). ek twyfel of een van hulle families oorspronklik amerikaans is. bobby kimball vat later vocals oor en mike porcaro bas. die eerste album, bloot getiteld toto het die eerste hit “hold the line” op. die song is steeds luuks en aan te beveel vir enige partytjie wat sy sout werd is.

toto2die albums hydra en turn back volg voordat toto iv ‘n kakhuis vol grammy awards inpalm met songs soos “africa” (die een op die castle ad) en “rosanna”. ironies genoeg was hierdie toto se tyd van laaste groot kommersiële sukses, veral in amerika. slegs ‘n elite handjiesvol europeërs, australiërs en suid-afrikaners sou die songs hierna regtig waardeer. van die mid-eighties af gaan die band deur ‘n hire-en-fire stadium. die slagoffers sluit in bobby kimball (oor houding, dwelms en dop), fergie frederiksen (net ‘n kak mens), joseph williams (skurwe lewenstyl) en jean michel byron duplessis (‘n lame suid-afrikaner). almal was sangers.

na kingdom of desire, stort tromspeler jeff porcaro inmekaar weens ‘n hartaanval en beswyk. die brit, simon phillips vervang hom na baie gehuilery. ‘n toto fan (alfred lagarde) sterf aan ‘n stroke en steve lukather dra die toto xx album aan hom op. toto gaan van krag tot krag.

1999 en toto skud nog steeds. op 26 februarie word die nuutste album mind fields vrygestel. bobby kimball is weer terug as sanger, toto3houding gedrop en heeltemal sober (ook oud). na die album volg ‘n extensive toer en ‘n live album (livefields). dis nou 2000 en die manne neuk aan met hulle eie brand van vleisiebraai-rock. ons kan net hoop dat die res van hulle nog vir lank gespaar bly. asseblief.

hou daai lyn …

Hierdie post is 101 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 2,147,024 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
Chopper CharlieHou daai lyn