As jy nog nie van Black Dynamite gehoor het nie, mis jy moerse uit!

In Snotstories deur griffin

Siende dat die skoolvakansie hierdie week aangebreek het, kom ons kyk so bietjie na animasiereekse om te tuis of op holiday te kyk. Ons sal vinnig deur so paar kinderreekse draf, maar die grootmensreekse moet veral aandag kry, want dis vakansie en jy wil soos ‘n kind voel. Maar ‘n kind wat mag drink en vloek en sleg wees en broeknaai en jou privaatdele krap terwyl jy in ‘n vuil vest staan en braai met ‘n bier in die vuis en ‘n skyf in die bek.

Indien jy kids het, is jy meer as ge-cover deur Showmax. Jy kan 5 devices soos fone, laptops of tablets link aan een account en gelyktydig kyk na waddefok julle wil. Jy kan die kinders insign onder die ‘kids” opsie en elkeen ‘n iPad in die klou stop met oorfone en hulle oorlaat aan fantasiewêrelde terwyl jy daarop konsentreer om almal veilig by die see of die bosveld te kry. (Afrikaanse mense doen mos net hierdie twee destinations as dit by vakansie kom). As jy skatryk is, kan hulle jou data verslind so in die ry, of jy kan slim wees en tuis jou wi-fi gebruik en ‘n kakhuis vol reeks download vir die vakansie. Vir almal, né?  Jou goose love mos Boer Soek ‘n Vrou …
Jy sal self ook dalk so paar classic kinderreekse in die geheim wil nodge terwyl jy ‘n slowboat agter die Wendy rook of ‘n whizza sluk terwyl mamma Tops toe skiet vir brood, slaai en Disprins. Want daar is ou classics beskikbaar soos Scooby Doo, Garfield, Looney Tunes, Tom & Jerry, about 4 verskillende Spiderman-reekse, Teenage Mutant Ninja Turtles, Smurfs en (fok my sideways!) Tao Tao. Dan is daar ook Adventure Time en Regular Show vir die serious zolkoppe onder julle. Gaan browse gerus bietjie deur die kids section. Daar is in totaal 167 reekse om van te kies waarvan 141 cartoons is en 26 gewone shows met regte actors is, wat programme soos Top Chef Jr, Wizards of Waverley Place, I am Frankie en Grandpa in My Pocket insluit. As ek nou moet terugdink aan my kinderdae toe K-TV op Mnet ons kos wat, is die tjokkers deesdae nogal spoilt for choice. Jirre, ons kon net tussen 15:00 en 17:00 cartoons back to back kyk voor Loving en infomercials alles kom opfok het vir die dag. Dis nou as jou huiswerk gedoen was. Dink daaraan as Carte Blanche vir kinders in ons tyd.
#FokkenGoorTye
Maar terug by jou, grootmens. Waddefok kyk jy? Raait, kom ons tune jou: Daar is ‘n moerse klomp grootmens animasiereekse op Showmax om van te kies en in passing sal ek vinnig so paar aframmel wat ek raai moeite werd is: Aqua Teen Hunger Force, The Jellies en Robot Chicken. Ons het ook reeds na Animals gekyk, so as jy dit gelike het, is season 2 op onlangs op Showmax bygevoeg. Die rede hoekom ek hierdie paar net so vinnig noem is omdat ek dit self nog nie gekyk het nie, so maybe kan een van julle daarvoor vouch? Dan is daar ook reekse soos South Park, Rick ‘n Morty en Samurai Jack, maar ek beskou hierdie reekse as absolute kunswerke en hulle verdien ‘n indiepte review elk op hul eie. Omdat South Park way back in 1999 reeds deels as inspirasie vir Watkykjy se ontstaan gedien het (ja, die site is al amper fokken 20 jaar oud!) was daar verskeie geleenthede waar ons oor die onderwerp wou gesels maar nooit daarby uitgekom het nie. Na 22 seisoene, is dit amper tyd. We’ll get to that at some point …

Ons wil jou vandag egter ten sterkste aanraai om die reeks Black Dynamite so gou as moontlik te kyk. Dis een van die fokken snaaksste reeks wat tans op Showmax beskikbaar is en rank taamlik hoog in my my top 10 van adult animation reekse van alle tye (‘n post vir ‘n ander keer, miskien). Black Dynamite is actually ‘n blacksploitation movie uit 2009 en vertel die verhaal van die 1970s African-American aksielegende, Black Dynamite. “The Man” het sy broer vermoor, heroin in die weeshuise ingepomp en die ghetto op sy knieë gebring met knock-off malt en liquor. Moerse fokop. Black Dynamite was die enigste held wat bereid was om “The Man” al die pad vanuit die bloedbelope strate van die ghetto tot in die heilige gange van “Honky House” te fight.  Jirre en kan hy fight??! Hy karate ‘n ding faktap! Maybe moet jy dalk ‘n plan maak om die movie ook eers te kyk, want die animated reeks bou soortvan voort op die movie. Die twee kan wel 100% apart gekyk word sonder om iets te mis. Die movie is net ‘n moerse klomp fun:

In die reeks volg ons die sentrale karakter  en sy crew in ‘n aksie-comedy-spoof, waar Black Dynamite ‘n ex-C.I.A-agent en full time ladies man is. Hy is daarop uit om sy broer se dood te wreek teen kung-fu masters, drug dealing pimps en natuurlik, “The Man”. Die reeks is fantasties ge-animate en doen ‘n moerse goeie job om die 70’s se era en styl vas te vang. Die dialoog is ook fokken snaaks met sy eie 70’s flavour en vernacular.

Met animasie het creators obviously die vryheid om te doen net waddefok hulle wil en in Black Dynamite fok hulle nogal met real life celebrities wat veral in die 70’s prominent en belangrik was, maar wat in vandag se tyd nogal fokops van hulle lewens gemaak het. Ouens soos Michael Jackson, Richard Pryor, O J Simpson en Bill Cosby. En dis fokken hilarious! Van die ouens wat stemwerk doen sluit in: Orlando Jones, Arsenio Hall, Snoop Dogg, Mel B en Samuel L. motherfucking Jackson!

Maar kom laat die skryfwerk en die dialoog die praatwerk doen. Hier is 5  van my beste oomblikke uit die eerste reeks:

1.
Dennis Flynn: This isn’t about the honkies, Black Dynamite! It’s about the children!
Black Dynamite: You know what, Dennis Flynn? I never told nobody this, but…I used to be a children.
2.
Richard Pryor wat comments maak oor hoe die Whorephanage ontstaan het:
Richard Pryor: Whores and orphans under one roof? Whose idea was this anyway?
Black Dynamite: …mine.
Richard Pryor: Man, did you actually think about this shit before you put the children and the cunts within fucking distance of each other? “Hey little kids, I’m Black Dynamite! I know you all ain’t got no parents, so how about I replace ’em with a lifetime supply of pussy?”
Black Dynamite: THAT IS NOT WHAT I SILENTLY SAID TO MYSELF INSIDE MY HEAD!!
(ruk sy nunchucks uit en moet terug gehou word deur sy vrew voor hy Richard Pryor opfok):
SUY SUUUUUY!! SUY-SUY-SUY!!!
3.
“Black Dynamite’s word and Black Dynamite’s balls is all Black Dynamite has in this world. That plus my bitches, my car, my exquisite wardrobe and a bunch of more other shit, but my point is Black Dynamite said he’d get Richard Pryor to the Sunset Strip, and that’s exactly what he’s going to do!”

4.
Black Dynamite aan Honeybee, about ‘n uur nadat sy in die kar gepoep het:
Black Dynamite: Honeybee, now is not the time to open up yo’ ass!
Honeybee: That wasn’t my ass!
5.
A wit wolverine vreet hulle guide op. A wit t-rex vreet die wolverine op. ‘n Moerse wit spinnekop verslind die T-rex. Finally blaas Black Dynamite die spinnekop se brains uit met een shot uit sy pistool.
Black Dynamite: And that’s how you conserve ammo!

Die hele eerste reeks van Black Dynamite is besikbaar op Showmax. Dit gee jou non-stop 3 en ‘n half uur van uit jou maag uit lag entertainment.

As jy nog nie by Showmax aangesluit het nie, doen dit sommer nou en geniet Showmax se free 14 dae trial.  Dit sal jou met entertainment tot na Krismis uitsort.
Jy sal heel moontlik na die free trial teen R99 per maand wil aanhou subscribe, want dit is elke sent die moeite werd.
Kom ons kyk of ons dalk volgende week met die Krismis vibe kan deal. Geniet jou naweek!

Hierdie post is 148 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,605,345 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
griffinAs jy nog nie van Black Dynamite gehoor het nie, mis jy moerse uit!