Banke – Is Dit Net Ek Of Is Als Tos?

In Is Dit Net Ek Of Is Alles Tos?, Snotstories deur griffin en Chopper Charlie

Ons (griffin & chopper) se boek, Is Dit Net Ek Of Is Als Tos? word hierdie jaar (2018) teen Augustus se kant 10 jaar oud. Om dit te celebrate het ons besluit om alfabeties met die lys af te gaan en ‘n paar topics uit die boek te kies om weekliks hier op Watkykjy te publish, seinde dat ons die regte besit. Dis lekker kort stukkies wat jy op die kakhuis kan lees. Dink daaraan as jou klein zef kakhuisbybeltjie met pitkos vir elke dag… Wel, elke dag tot ongeveer Augustus.

Banke

Die nie meer die 1870s in die wilde weste nie en ongelukkig kan jy nie meer jou hardverdiende geldjie onder jou matras wegsteek of langs jou foksterriër begrawe nie. Ons het nou banke wat ons en ons geld hanteer. En die mens agter die geld word slegter as die geld self behandel.
Waarom, met hoëgraad acid rain in my padkaart-oë, moet ek by vier finansiële instansies wees? Hoekom moet Frikkie Verbruiker die beste deal by elke bank gaan uitsoek asof hy by ‘n slegte kaas-en-wyn aand is waar net sommige happies eetbaar is?
Vir die eerste keer in my lewe moes ek onlangs aansoek doen om motorfinansiering. Die beste deal wat ABSA my kon bied was prima plus en persent. Die feit dat ek by hulle bank vandat ek begin tande wissel het, terug in Volksas se dae, en dat ek vandag geen skuld het nie, het as’t ware teen my getel. Op die end het ek by Nedbank reggekom teen prima minus punt-vyf persent. ‘n Paar maande later het om ‘n huislening aansoek gedoen. FNB kon my hier uithelp met ‘n semi-aanvaarbare koers – ABSA het my omtrent ‘n week na die koop deur is ‘n patetiese rentekoers aangebied vir die huis waarin ek reeds bly, geninansier deur ‘n ander bank.
Op die koop toe het ek ook sommer ‘n kredietkaart by Standard Bank gekry, deels omdat dit vir my gratis minute op my MTN-selfoonkontrak score, en deels omdat hulle nie opgehou het om my te pla tot ek ingestem het nie. Ek moes hierdie kaart egter onlangs inneem bank toe sodat die tannie agter die dik glasvenster dit kon opsny, nadat ek Standard Bank drie dae lank verbete probeer kontak het om die kaart te stop. Sien, daar is net iets omrent ‘n waiter wat jou vertel jou kaart tune “do not honour” wat nie lekker met my akkodeer nie. Veral nie as ek nul Rand op die kaart skuld en my meise probeer stick vir ‘n romantiese aandete  by Spur nie. (Die rede wsa toe dat my FICA dokumente nie in orde was nie, wat beteken dat ek om mee te begin nie ‘n kaart moes kry nie. Fakse was heel moontlik die spanner in die rims.)
Kan iemand groot asseblief vir my net een oplossing gee? ‘n Goeie deal op al die finansiële produkte wat ek klaarblyklik nodig het. My magtig man, ek moet gras sny en bier drink op Saterdae, nie rondfok tussen banke se onderskeie takke nie.

Is Dit Net Ek Of Is Al Tos is in 2008 geskryf en uitgegee en daar was so baie copies verkoop dat ons dit in 2009 laat herdruk het. All-in-all is daar nog net so 10 onverkoopte copies oor op aarde en ons sal teen Augustus se kant besluit wat om met hulle te maak. Kort antwoord – dis nie tans te koop nie.

Hierdie post is 90 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,846,071 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
griffin en Chopper CharlieBanke – Is Dit Net Ek Of Is Als Tos?