Koshuisbrak se hel – ontgroening

In Snotstories deur Watkykertjie bydrae115 Eiertjies

Voor ek my storie begin vertel, net so bietjie context wat ek mooi formeel gaan probeer skryf. Ek is gevra om my koshuisstories te vertel, veral oor die ontgroening waaroor meeste manne nooit uitpraat nie. Ek bly nou al 12 jaar in Kanada en dit bring so bietjie perspektief beide met die ouderdom en die afstand van SA en al sy dinge en is ook my verskoning vir al die Engels wat ek gaan meng.

Ek was eerstejaar baie lank gelede, en ek gee glad nie nou om om presies te vertel wat ons alles aangevang het en aan ons laat doen het nie, maar mense moet net seker maak hulle verstaan die agtergrond. Ons groep eerstejaars was van die eerstes waarvan party ouens nie army of grens toe was nie, met die gevolg dat ons baie jonger was as die jongste seniors, en hulle het ons resent vir daai helse ondervinding (soos hulle dit beskryf het) wat hulle moes deurmaak en wat ons op uitgemis het. Daar was baie macho kak en terme soos “van jou ‘n man maak” en “jou plek leer” was vrylik rondgegooi deur ons ouers, ouer broers, onderwysers en uiteindelik die seniors en HK. En as jy jonk en dom en dronk is en jy hoor dit genoeg dan begin jy so effe kak voel omdat jy nou nie ook soos die harde manne army toe is nie, en dan is jy maar bereid om baie hard te probeer maak of jy ook so tough is. Die gevolg is dat ons behoorlik afgekak het, maar ook dat ons toegelaat het dat hulle dit doen. Die ou Afrikaner Calvinistiese “Ja Meneer, nee Meneer, dankie Meneer” kultuur was nog sterk in ons groep. En dan was daar trots, o fokken trots. Te trots om by die koshuisvader te gaan kla, want dan lyk jy soos ‘n sissie. Te trots (of te bang) om voor al die ander eerstejaars te sê nee sorry dis nou te veel, want dan lyk jy soos ‘n sissie EN jy weet die seniors sal almal straf vir jou hardegatgeit. Jy kan nie jou ma of jou pa bel nie want dit was voor selfone en die eerste week het jy nie eens geld vir ‘n tiekieboks nie. En teen die einde van die eerste week is die ergste verby, klasse begin en jy is maar te dankbaar dat jy bietjie kan slaap.

Dis fucked up gewees maar is nou als verby en ek kan 100% getuig dat dit nog steeds die beste tye van my lewe was en as ek dit weer kon doen sou ek. OK, miskien 98%, maar ek dink ons groep was uniek omdat ons dit  erger gehad het as die jare voor ons.

Ek gaan nie noem waar hierdie gebeur het nie. Dit was amper 30 jaar terug en het net mooi niks te doen met die mense wat vandag daar is nie. Wat ek vertel is bloot my memories van hoe ek as eerstejaar ontgroen is en ook hoe ek self later jare ontgroen het.

Eerste 24 uur
Op papier het hulle dit net die Ontvangs program genoem, met ‘n nota onderaan wat vra jy moet ‘n rugbybroek, ‘n wit t-shirt en plakkies saambring, sodat almal mooi dieselfde lyk as ons oor kampus rondloop. Sondag kom jy met jou ouers koshuis toe, en ‘n vriendelike HK-lid wys jou waar’s jou kamer, jy ontmoet jou kamermaat en almal eet ietsie in die eetsaal. Lekker rustig. Jou klere word mooi in jou kas gepak, jou ma lyk te bly omdat die lakens wat sy spesiaal gekoop het mooi pas op die matras, jou pa waarsku jou oor te veel suip en sy geld mors. Jy begin verlig voel oor die HK so vriendelik is en dat al jou geworry oor ontgroening en almal se stories maar net bangmaak was. Maar so teen 5uur dan ry die laaste mamma en pappa, en dan begin jou kak.

Eerstens word almal vertel net die HK is daar om jou te ontvang, maar die waarheid is seker 80% van die seniors begin daai Sondag opdaag spesifiek om jou lewe hel te maak. Teen 6 uur is jy in jou rugbybroek-t-shirt-plakkies uniform, jou hare nr 1 kammetjie afgeskeer, jy’s vol bloukolle gestamp en jy’t al meer pushups en situps en starjumps gedoen as in jou hele lewe. Jy verstaan ook teen daai tyd mooi dat as een eerstejaar ‘n senior verkeerd opvryf, word ALMAL gestraf, so jy doen net alles en hoop en bid dis nie jy wat volgende moet staan en tel terwyl jou nuwe broers 50 pushups doen nie.

Dis ook in hierdie tyd wat jy jou posisies leer. Daar’s drie vir staan, drie vir sit. Staan een is met jou hande agter jou rug. Staan twee is met jou hande op jou kop. Staan drie is met jou arms reguit voor jou uitgesteek. Sit een, twee en drie is dieselfde maar jy moet op jou hurke sit. Dis nogal moeilik om op jou hurke te sit met jou hande agter jou rug, maar ek skat dit was die hele punt. As ‘n senior skree “SIT TWEE” dan moet almal onmiddellik op hulle hurke gaan sit met hande op die kop. Die pret is natuurlik om oor en oor verskillende posisies te skree en jarre te straf wat deurmekaar raak of te stadig is.

Teen 8 uur het jy al jou bed drie keer by die trappe op en afgedra en uiteindelik in die stoor agter die koshuis gebêre en besef jy slaap for the time being op ‘n dun sponsmatrassie in die sitkamer. Jy’t al jou klere uit jou kas weer terug in jou tas gepak terwyl ‘n senior vir jou skree “PAK WANT MORE HARDLOOP JY TERUG NA MAMMA TOE!” Die woorde wat jy meeste hoor is “KYK FOKKEN AF” of “IS JY FOKKEN HARDEGAT!?” en al wat jy sê is “Ja meneer, nee Meneer”. Die wat probeer stry of terugpraat kry ‘n klap waarvoor jy moet sê “Dankie Meneer”. Jy praat nie tensy daar vir jou ‘n vraag gevra word nie. Ek onthou twee ouens vars uit die army het besluit hulle duld dit nie en het teruggeslaan toe hulle klappe kry. Hulle is weggeseleep deur ‘n groep seniors en in een van die empty kamers toegesluit, ons sal later weer by hulle kom.  Dis net chaos van eerstejaars wat oral rondhardloop met seniors agterna wat skree en alles wat jy doen is verkeerd of te stadig of te vinnig of jy lyk of jy dit nie geniet nie ensovoorts ensovoorts. Dit hou aan tot so 9 uur.

Tussen deur al dit daag die res van die seniors op, en die bier en brannas vloei vrylik. Vure word in die vierkant gemaak vir braai. Ons doen pushups en starjumps en word verskree en jy moet elke senior se naam leer. Niks om te eet nie, maar jy kry minstens water uit die buitekrane by elke braaier. Jy’s moeg en seer en natgesweet en honger teen die tyd wat al die seniors daar is, seker so 50 van hulle teen ons 20 eerstejaars. Eerste ou wat vra om badkamer toe te gaan word verskree en gevra of hy wil pis of kak. Dan leer jy dat eerstejaars soos honde buite pis, die pismuur is die vierkant se verste muur waar al die pype van die koshuis se badkamers uitkom. Jy moet daar gaan staan met jou een been teen die muur soos ‘n hond en in een van die drains pis daar waar almal jou kan sien. Die arme eerste ou wat dit moet gaan doen het ek altyd jammer gekry want in my eerstejaar was dit ek gewees en ek weet hoe moerse embarrassing dit is. Almal kyk vir jou en die seniors skree jy moet soos ‘n hond blaf en jou been hoog oplig teen die muur. Om eerlik te wees was my nood teen daai tyd so groot ek sou dit enigeplek gedoen het, maar as die laaste druppel val die en pressure is weg dan besef jy jy staan daar voor 70 manne op jou een been wat so bewe van al die PT met jou tril uit en 50 van hulle lag vir jou, en jy moet mooi dink hoeveel keer jy gaan skud. Nie lekker nie. Maar vir die res van die week is dit waar jy gaan pis, selfs in die nag moet jy daar gaan staan en behoede jou as ‘n senior jou hoor pis in die badkamers of jou sien regop staan by die muur, dan kry almal PT of selfs ‘n opfoksessie, maar dit kom eers later. Teen die einde van dag twee is enige skaamgeit anyway vir ewig uit jou stelsel uit en selfs al sou jy wou skaam voel is jy te moeg vir die effort.

Braaivleis begin, en jy moet bier aandra en braai. Geen sigatette nie want almal weet jy moet eers jou rooklisensie kry, wat eers volgende naweek is. Ek het gelukkig nie gerook nie so ek moes dit nie doen nie maar ek het gelê en luister hoe suffer die rokers vir daai vooreeg daai volgende Sondag aand na die res van ons kon gaan slaap.

Maar terug na die eerste aand. Seker so teen 10 uur word vir ons geskree “STAAN TWEE! TEEN DIE MUUR!”. Dan trek hulle 20 3de en 4dejaars se name uit ‘n sak, en elkeen van daai ouens word ‘n “koshuispa” wat vir hom ‘n eerstejaar moet kies as ‘n “seun”. As ‘n ou se naam gelees word cheer almal, dan kom hy vorentoe en maak ‘n moerse show om vir hom ‘n “seun” te soek wat nie te dom, lelik, maer, vet, slapgat of watookal is nie elke insult wat jy aan kan dink. As jy gekies word  dan sê hy sy naam vir jou dan kan jy op jou hurke sit. So gaan dit aan en jy kom gou agter die ouens wat bietjie te vet of te maer is bly staan tot die einde want niemand soek hulle nie. Ek was nie eerste nie maar gelukkig ook ver van laaste. Die rede vir dit is die kompetisies, maar dit weet jy nie op daai stadium en ons sal later by die kompetisies kom, want dit was eintlik wat jou lewe vir 6 maande hel gemaak het.

Dan as almal ‘n pa het relax alles skielik ek onthou ek het gedink dit was nou erg maar dis verby. Jy kry ‘n tjop en dop, en die seniors los jou bietjie uit. Nog ‘n dop. En nog een. En nog een of twee, ek kan nie meer onthou nie. Dan skree iemand weer “STAAN TWEE!” En dan is dit onderbroek seremonie. Teen daai tyd is jy so moeg, seer, vol bloukolle en dronk jy kan nie meer regop staan nie. Prim maak ‘n speech en vertel mooi vir ons hoe slapgat en sleg ons is, maar ons het nou koshuispa’s wat ons gaan help om manne te word waarop die koshuis kan trots wees. En omdat ons nog so sleg en slapat is mag ons nie koshuisbaadjies dra nie, maar uit die goedheid van hulle harte het hulle darem vir ons elkeen ‘n onderbroek laat maak in die amptelike kleure van die koshuis, en ons gaan dit nou as persent kry. Tot en met ontheffing in Julie mag jy net daai een onderbroek dra, jy moet hom mooi oppas en hom elke aand was. Dan gaan haal jy vir jou ‘n onderbroek uit ‘n boks, mooi toegedraai in bruinpapier en sellotape. En dan begin die sports. “TREK HOM AAN!” Dit was ‘n ou koshuistradisie en ek het die onderbroek seremonie 4 keer gesien, en daai arme jarre is altyd stomgeslaan. “Wat, hierso voor almal?”  “KYK FOKKEN AF JA FOKKEN HIER TREK HOM AAN TREK UIT JOU HEMP OOK!!” Dan maak jy daai bruinpapierpakkie oop en daar is net mooi boggeroll bine-in, geen onderbroek nie. Jy kyk so verslae op en probeer sê maar hier’s niks dan skree jou pa “IS JY FOKKEN BLIND DIS DIE MOOISTE ONDERBROEK OOIT DINK JY JY’s TE GOED OM DIE KOSHUISKLEURE TE DRA!!?” Partykeer besef hulle vinnig en partykeer vat dit ‘n paar minute maar eventually dawn dit op die jarre wat aangaan – ‘n koshuisonderbroek is eintlik geen onderbroek. Dan volg 20 minute van pret waar jy kaalgat uittrek en moet pretend om daai onderbroek aan te trek. As hy aan is skree jou pa “JOU DOM BLIKSEM HY’s ONDERSTEBO, PROBEER WEER!”, dan moet jy “uittrek” en weer probeer. Dan’s hy agterstevoor. Dan’s hy kastig te groot vir jou klein balsak, en jy moet ruil met ‘n ander eerstejaar. Dan’t hy ‘n gat in en jy moet ‘n nuwe een gaan soek in die boks. Dan skielik skree ‘n senior vir jou “HOEKOM IS JY FOKKEN KAALGAT WAAR’s JOU ONDERBROEK!?” dan moet jy hom oral loop soek. Eventually is dit weer “STAAN TWEE!”, en dan staan julle almal daar in julle birthday suits. Tyd vir die eerste streak van die jaar – al rondom twee dameskoshuise wat se name ek nie sal noem nie.

So teen 2uur of 3uur kom jy terug by die koshuis, dan sien jy jou klere is weg en jy kry net ‘n kombers, en almal slaap op die grond in die sitkamer. Deur die nag hoor jy manne huil, en jy hoor hoe word die twee army ouens wat in die kamer toegesluit is gemoer tot hulle sê “Ja Meneer, dankie Meneer”. Daai aand gedink dis die ergste ooit, gedink ek wil net weghardloop. Maar dan dink jy aan hoe teleurgesteld jou pa sal wees en jy sal soos ‘n sissie voel, dan byt jy maar vas. Volgende dag is die twee army ouens weg, en jy word vertel hoe hulle terug is na hulle mammas toe soos moffies, wat net meer maak dat jy vasbeslote is om nie te quit nie. Of course vind jy later uit die twee army ouens was alles net ‘n show, dis twee van die seniors se vriende wat geplant is om te maak of hulle eerstejaars is wat hardegat is, en as senior is dit ‘n moerse show om daai aand geluide te maak uit die kamer wat klink of hulle gemoer word sonder om te lag.

Sesuur word jy opgejaag, nog steeds kaalgat en reguit storte toe. Drie reels vir eerstejaars om te stort: Een: Almal moet klaar aangetrek wees in 10 minute, of daar is ekstra PT. Twee: Jy mag net koue water gebruik. Drie: Eerstejaars stort onderstebo. En as jy nie weet wat dit beteken nie, kyk die foto. Vir ses maande van my lewe het ek elke oggend so gestort, met koue water.
Uiteindelik as jy daar klaar is kan jy jou rugbybroek, hemp en plakkies gaan soek op die hoop waar die seniors dit gedump het die vorige nag, minus jou eie onderbroek wat teen daai tyd in die asblik is. Natuurlik word jy dan eers uitgekak omdat jy nie jou precious koshuisonderbroek gewas het nie, so dan moet jy weer uitrek, en gaan maak of jy hom in ‘n  wasbak was. Trek weer aan, dan word daar op jou geskree hoe kan jy so dom wees om ‘n nat onderbroek aan te trek, so dan moet jy hom eers droog kry, wat behels om so vininig as jy kan vir 20 minute heen en weer in die gang te hardloop terwyl jy jou koshuisonnie in die lug swaai bo jou kop.

Uiteindelik kan jy aantrek, eetsaal toe gaan en ontbyt kry, en dan begin die amptelike Ontvangs program om kampus. Wat ‘n saligheid, want dan is dit net die HK saam met jou en jy kry ‘n toer van die kampus, die bib, admin, al die geboue, leer van klasroosters ensovoorts. Omtrent die ergste ding wat jy mee moet deal is om mooi te sit dat jou balsak nie by jou broek uithang nie. Middagete weer by die koshuis, dan is die seniors op en oor hulle babelas, dan begin die rumours oor wat daai aand gaan gebeur. Res van die dag is registrasie en sport-spanne en finansies, en so teen 5uur is jy terug vir aandete. En dit was jou eerste 24 uur, wat jy daai aand besef eintlik die maklikste was, want dan begin die kompetisies. Meer oor dit volgende week…

Koshuisbrak
ontgroening

Hierdie post is 6,084 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,184,230 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Watkykertjie bydraeKoshuisbrak se hel – ontgroening

Comments

 1. Theo Marais

  Goeie vertelling. Elke koshuis het sy eie tradisies en dinge gehad maar hierdie is ‘n goeie vertelling van hoe dit vir baie van ons was om in die jare sewentig en tagtig in ‘n koshuis te wees. Ek baie van my ontgroening geniet omdat dit werklik pret was en goeie vriendskappe gesmee, maar baie van dit was ook bloot net wreedheid van boelies wat die onsekerheid en vrese van eerstejaars misbruik het. Sogenaamde “tekkie parties” was die beste voorbeeld van dit, waar sommige seniors heeltemal oorboord gegaan het en eerstejaars verskriklik geslaan het.

 2. Ou man

  Fok ontgroening en elke doos wat dit ooit gedoen het!
  Solank ek leef sal ek nooit vergeet hoe ons gewetter is nie. Elke Sondag-aand na kerk was daar koshuisvergadering en die “hoogtepunt” van die aand was altyd aan die einde as die seniors ‘n eerstejaar of twee roep om te gaan buk vir ‘n “les” omdat hulle kastig nie genoeg respek toon nie maar eintlik was dit net ‘n verskoning vir die boelies om hulle frustrasies uit te haal op outjies wat geen keuse gehad het nie. Dan buk jy maar oor die sitkamer bank terwyl vier ouens jou arms en bene vashou en die senior wat jou genomineer het jou sitvlak blou slaan met enigiets van ‘n plakkie of gordel tot ‘n krieketkolf, terwyl omtrent die hele koshuis hulle aanhits en lag. As jy probeer vasbyt en stil wees dan slaan hulle harder of trek jou broek af omdat jy dit kastig “nie voel nie” en as jy te veel stoei of skree dan word jy beskuldig dat jy “aansit” en dan kry jy NOG ekstra. Daar was geen manier om te wen nie, en niemand om by te gaan kla nie.

 3. klaasvakie

  fokken lekker storie daai was die beste tye en die beste vriende glo vir my niks bou vriendskap soos om saam af te kak onder harde ontgroening nie. ons is almal daardeur van pt doen tot jy amper uitpaas en rooklisiensies en tekkie parties dat jou gat pers is vir drie weeke en deepheat aan jou balsak en afkyk en koffie maak en op en af swem in die gange en agterstevoor by die trappe op en af dis als lekker memories.

 4. kaaskop

  Die simpel speletjies en “mind games” wat die verteller deel was goeie pret en ek dink daar is steeds plek vir sulke inlywings om gees te bou. Ek is self deur dit by presies dieselfde koshuis, ek weet want die onderbroek seremonie gee dit weg.

  Wat ek nie op die website kan kry nie is die opvolg stories oor die kompetisies. Dit was veronderstel om pret te wees want elke naweek (of soms in die week) het die seniors met ‘n kompetisie vorendag gekom wat eerstejaars moes doen en dit het aangehou tot na die Julie vakansie. Eenvoudige goed soos pt om te kyk wie die langste twee bakstene bokant sy kop kan hou, of om te kyk wie eerste met ‘n albaster kan terugkom wat die seniors in die universiteit se swembad gegooi het. Daar was egter twee probleme: Eerstens het die seniors weddenskappe aangegaan met mekaar oor wie se “seun” gaan wen of beter of slegter as ‘n ander een sal vaar, en as hulle geld verloor het het party seniors dit baie sleg op hulle “seun” uitgehaal, veral as hulle dronk was. Klappe met die plathand of lyfstraf met ‘n lat of plank was algemeen. Tweedens was die kompetisies nie alles onskuldig nie, party was meer as net skurf. Om te sien wie verste kan pis van die koshuis se dak af was aan die mak kant van daai spektrum, om te sien wie vinnigste kan draad trek en kom was aan die ander kant. En minstens een keer ‘n maand moes ons almal kaalgat aantree in die vierkant met ‘n beker koue water, en dan smeer die seniors Deepheat aan. Die een wat eerste sy ballas in sy beker water laat sak verloor, die wat laaste (of glad nie) dit doen nie wen.

 5. leser

  Die fok weet ek kon alles handle tot die olie pomp maar daar was so 5 jaar in die middel tot laat 80’s wat elke koshuis wat ek van weet daai Deep Heat ding gedoen het. Ek gee nie om hoe rough en tough jy dink jy is nie, as jy nog nie so ertjie grootte Deep Heat aan jou eiers gesmeer het nie weet jy nie wat pyn is nie. By ons was dit straf gewees hulle het jou Deep Heat gesmeer en in die stoor toegesluit waar daar nie water was nie. En inlywing in die eerstejaar rugbyspanne was dat die seniors wag tot so 2 minute voor jy moet uitdraf vir jou eerste friendly, dan storm hulle almal in die aantrekkamer in en smeer Deep Heat, en dan moet die hele span uitdraf net as die brand begin. Die wat nie weet nie jy voel vir so 10 sekondes niks nie en dan oor die volgende 5 minute styg die brand en pyn-vlakke totdat selfs groot manne huil. Fok snaaks om daai games te aanskou want almal is bloedrooi in die gesig en doen sulke dans moves wat lyk of hulle aanvalle kry.

 6. pietie

  Nee sies jisses fok julle sal dat ek ptsd kry en elke keer onthou wat ‘n senior my knaters gefondle het. En met fondle bedoel ek met die knieg stamp, met die plathand klap, of met ‘n handvol deepheat gryp en pluk dat jy sterre sien. Ek dink leser is reg dit was net daai paar jaar in die 80’s die manne het dit seker in die army opgetel.

 7. jannie

  lekker man, lekker!
  ontgroening het die manne van die muise gesky niks leer jou jou plek soos n blou gebliksemde paar boude en ‘n handvol deepheat vir jou balsak nie bring dit terug

 8. Piet

  Ek vrees vir elkeen van daardie seniors se eie kinders. Mishandeling word van geslag tot geslag oorgedra. Moenie vir my sê dis die enigste manier om ‘n groep deel te maak van koshuiskultuur nie. Die geweld, mishandeling en vernedering is tipiese behaviour van mense wat dit moes ervaar vroeg in hulle lewens en uiteindelik die geleentheid kry om dit “aanvaarbaar” op iemand anders uit te haal. Mense wat emosioneel nooit groot geword het nie.

  Elkeen wat deur so iets was toon die kameradie van mense wat trauma moes saam beleef. Fokken battered wife syndrome. For fuck sakes. Kan julle nie sien vir wat dit is nie? Lees Lord of the Flies en sien wat hierdie tipe kultuur breed. Dit vat net een fokken ou om ‘n gap te skep waar geweld en mishandeling aanbaarvaar gemaak word en sien hoe vinnig vul almal daai gat. Dis soos een ou wat besluit om in die noodbaan te ry tydens ‘n verkeersknoop en dan is almal happy om hom te volg. Een ou wat ‘n venster met ‘n klip uitgooi. Skep die gap en mense dink dis fine want iemand anders wys hulle kan wegkom daarmee. Ek kan actually nie glo dat dit aanvaarbaar is nie. Natuurlik smee jy vriendskappe want jy’t ‘n common enemy. Jissus. Ek kan elkeen van julle waarborg dat julle ander mense sou wees as julle anders benader was. Hierdie is net fucked up. Ek is regtig jammer dat dit moes happen. Deel van trauma is om te glo dat dit maar een van daai dinge is en almal moes suffer en jy’t sit actually verdien. Hulle maak jou net glo it’s for your own benefit. It’s inhumane. Sal jy jou kind deur so iets sit? Dan kan jy net so wel alles wat aan jou gedoen is aan jou eie kind doen. Think about it.

 9. Reckless

  Ek stem 100% met jou saam Piet.

  Ek kan jou waarborg as daar ‘n opname gedoen word van mans wat vrouens aanrand en selfs doodmaak gaan hulle deel van die 70’s tot laat 80’s se “manne” wees wat hul frustrasies moes inhou want anders is hulle pissies. So het die siklus homself herhaal en die mishandeldes (jip – geen ander woord daarvoor nie) maar net die volgende groep eerstejaars ook mishandel. So het die ouens getrou en die wat die mishandeling nie kon verwerk nie het die frustrasies op vroulief en later op kinders uitgehaal. JA EK WEET WANT EK IS DEEL VAN DIE STATISTIEK! Maar 1 ding kan ek jou nou waarborg – sou enige iemand dit waag om dit aan een van my seuns te doen sou hulle verseker nooit weer hul vinger kon lig teen enigiemand anders nie.

  Daar is niks verkeerd met ontgroening as dit nie iemand se menswees afkraak nie. Ek wens my eks was nie so verniel nie want dan was ons nou nog ‘n gesin.

 10. Ex suid afrikaner

  Ek was self a koshuis brak, in die tagtigs. std. 2 in die koshuis, tot matriek, omdat my ouers meer belang gestel het in hulle self as hulle kinders. En ek was in a fokken kak koshuis, in die platteland, waar al die koshuis kinders rejects was, damaged goods. Dit was fokken survival, basic survival en die dorp het hulleself skaam gekry vir ons koshuis brakke. Die beste deel van die hele gemors was, sonder die koshuis so daai kak dorp nie bestaan nie. Die skool het n hele 200 kinders gehad, en meer as helfte was koshuis kinders.
  Fokken Swartruggens, fokken shithole.
  Een van die kakste, sielose, dorste, lelikste plekke, in die wereld en seer sekerlik ou fokken suid afrika.
  In ou fokken Pik Botha se verkrampte suid sfrika, what a fucking dump.
  Ek is a proud wit suid afrikaner, maar nie omdat ek proud is op ou fokken suid afrika nie. Ek is proud, because I MADE IT. Ek is nou al 20+ jaar uit ou fokken suid afrika uit, in die US, suksesvol, doen piele, en ek despise daai fokken dump nog meer as ooit.
  Ou fokken suid afrika. Ons vir jou suid afrika. Fok jou man.
  Vir elke onderwyser wat elke dag aan my geslaan het, especially jy ou Ben Botha. Jou fokken boelie. Wat a groot man was jy nie, om kinders so rond te ruk en met die vuis te slaan. Ek hoop terwyl jy so gele en vrek het aan jou hart aanval, dat jy elke oomblik gehad het om mooi te dink aan watse stuk uiter kak jy was. As jy nou voor my moes staan, sou ek jou most likely met my linkerhand self dood gebliksem het. Is ek a violent ou? Nee maar ek sal nie a fok a 25 cent Walmart 9mm bullet op jou mors nie jou fokken stuk gemors. Ou Alf Bathram wat vir my gese het voor al die ander kinders, dat ek nerens sal kom nie. Go fuck yourself asshat, ek is meer as wat jy ooit was. Ou Pan Botha, jou fokken ou creep en just yuk. Ou haakneus Wondergem, jou vrou het al die jare geweet jy rook skelm, en gots sy was so psychotic as they come.
  Bennie Osler jy was die beste van a really really bad bunch, and boy oh boy jy het jou eie issues gehad. RIP though want jy het kinda probeer.
  Ou fokken suid afrika. Shithole.
  Was ek bitter vir baie jare? Ja. Nie nou meer nie. Nou en dan as ek lees van hoe fokken backward julle nogsteeds is, lag ek maar net. Ek het alles suid afrika ge fokken haat vir baie lank. Especially die tagtigs, met julle fokken rugby broekies, opgetrekte kouse, en really really bad attitudes. Nee wag actually ek despise julle nogsteeds.
  And deep down, we know, both of us dat julle a klomp fokken losers is.
  thanks watkykjy. Julle hou my sane hierdie kant.

 11. Aanstap

  Nou ja sware…Om op te som studeer ek so vir ‘n jaar nagraads in ‘n Britse Uni en hulle het ook daar ‘n formele ontgroenings program alhoewel dit soos Mac Donalds lyk as jy ‘ou koshuis ontgroening’ met ‘n leujag vergelyk. Die ingat Afrikaner trekke is maar een van daai dinge wat ons deesdase globale nasie afleer of afgeleeer het soos slegte gewoontes. Ouens so tien jaar ouer as ek is seker dat ons millennials papbroeke is en daar is ‘n snaakse Casper de Vries video op YouTube waar hy soos vandag se tiener met ‘n helse houding en min konsentrasie in sy houtwerkklas met die onnie praat. As ‘n onderwyser verwonder ek myself aan vandag se jeug se streke. Sokrates het mos oor die jeug van vandag gepraat. Ek sê maar vir myself dat ons soos ‘n meer gesoute generasie wil voel as die laaities na ons omdat oud word so finaal is.

Gooi Comment