ontgroening

Koshuisbrak se hel – ontgroening

In Snotstories deur Watkykertjie bydrae50 Eiertjies

Voor ek my storie begin vertel, net so bietjie context wat ek mooi formeel gaan probeer skryf. Ek is gevra om my koshuisstories te vertel, veral oor die ontgroening waaroor meeste manne nooit uitpraat nie. Ek bly nou al 12 jaar in Kanada en dit bring so bietjie perspektief beide met die ouderdom en die afstand van SA en al sy dinge en is ook my verskoning vir al die Engels wat ek gaan meng.

Ek was eerstejaar baie lank gelede, en ek gee glad nie nou om om presies te vertel wat ons alles aangevang het en aan ons laat doen het nie, maar mense moet net seker maak hulle verstaan die agtergrond. Ons groep eerstejaars was van die eerstes waarvan party ouens nie army of grens toe was nie, met die gevolg dat ons baie jonger was as die jongste seniors, en hulle het ons resent vir daai helse ondervinding (soos hulle dit beskryf het) wat hulle moes deurmaak en wat ons op uitgemis het. Daar was baie macho kak en terme soos “van jou ‘n man maak” en “jou plek leer” was vrylik rondgegooi deur ons ouers, ouer broers, onderwysers en uiteindelik die seniors en HK. En as jy jonk en dom en dronk is en jy hoor dit genoeg dan begin jy so effe kak voel omdat jy nou nie ook soos die harde manne army toe is nie, en dan is jy maar bereid om baie hard te probeer maak of jy ook so tough is. Die gevolg is dat ons behoorlik afgekak het, maar ook dat ons toegelaat het dat hulle dit doen. Die ou Afrikaner Calvinistiese “Ja Meneer, nee Meneer, dankie Meneer” kultuur was nog sterk in ons groep. En dan was daar trots, o fokken trots. Te trots om by die koshuisvader te gaan kla, want dan lyk jy soos ‘n sissie. Te trots (of te bang) om voor al die ander eerstejaars te sê nee sorry dis nou te veel, want dan lyk jy soos ‘n sissie EN jy weet die seniors sal almal straf vir jou hardegatgeit. Jy kan nie jou ma of jou pa bel nie want dit was voor selfone en die eerste week het jy nie eens geld vir ‘n tiekieboks nie. En teen die einde van die eerste week is die ergste verby, klasse begin en jy is maar te dankbaar dat jy bietjie kan slaap. 

Dis fucked up gewees maar is nou als verby en ek kan 100% getuig dat dit nog steeds die beste tye van my lewe was en as ek dit weer kon doen sou ek. OK, miskien 98%, maar ek dink ons groep was uniek omdat ons dit  erger gehad het as die jare voor ons.

Ek gaan nie noem waar hierdie gebeur het nie. Dit was amper 30 jaar terug en het net mooi niks te doen met die mense wat vandag daar is nie. Wat ek vertel is bloot my memories van hoe ek as eerstejaar ontgroen is en ook hoe ek self later jare ontgroen het.

Eerste 24 uur
Op papier het hulle dit net die Ontvangs program genoem, met ‘n nota onderaan wat vra jy moet ‘n rugbybroek, ‘n wit t-shirt en plakkies saambring, sodat almal mooi dieselfde lyk as ons oor kampus rondloop. Sondag kom jy met jou ouers koshuis toe, en ‘n vriendelike HK-lid wys jou waar’s jou kamer, jy ontmoet jou kamermaat en almal eet ietsie in die eetsaal. Lekker rustig. Jou klere word mooi in jou kas gepak, jou ma lyk te bly omdat die lakens wat sy spesiaal gekoop het mooi pas op die matras, jou pa waarsku jou oor te veel suip en sy geld mors. Jy begin verlig voel oor die HK so vriendelik is en dat al jou geworry oor ontgroening en almal se stories maar net bangmaak was. Maar so teen 5uur dan ry die laaste mamma en pappa, en dan begin jou kak.

Eerstens word almal vertel net die HK is daar om jou te ontvang, maar die waarheid is seker 80% van die seniors begin daai Sondag opdaag spesifiek om jou lewe hel te maak. Teen 6 uur is jy in jou rugbybroek-t-shirt-plakkies uniform, jou hare nr 1 kammetjie afgeskeer, jy's vol bloukolle gestamp en jy’t al meer pushups en situps en starjumps gedoen as in jou hele lewe. Jy verstaan ook teen daai tyd mooi dat as een eerstejaar ‘n senior verkeerd opvryf, word ALMAL gestraf, so jy doen net alles en hoop en bid dis nie jy wat volgende moet staan en tel terwyl jou nuwe broers 50 pushups doen nie.

Dis ook in hierdie tyd wat jy jou posisies leer. Daar’s drie vir staan, drie vir sit. Staan een is met jou hande agter jou rug. Staan twee is met jou hande op jou kop. Staan drie is met jou arms reguit voor jou uitgesteek. Sit een, twee en drie is dieselfde maar jy moet op jou hurke sit. Dis nogal moeilik om op jou hurke te sit met jou hande agter jou rug, maar ek skat dit was die hele punt. As ‘n senior skree “SIT TWEE” dan moet almal onmiddellik op hulle hurke gaan sit met hande op die kop. Die pret is natuurlik om oor en oor verskillende posisies te skree en jarre te straf wat deurmekaar raak of te stadig is.

Teen 8 uur het jy al jou bed drie keer by die trappe op en afgedra en uiteindelik in die stoor agter die koshuis gebêre en besef jy slaap for the time being op 'n dun sponsmatrassie in die sitkamer. Jy’t al jou klere uit jou kas weer terug in jou tas gepak terwyl ‘n senior vir jou skree “PAK WANT MORE HARDLOOP JY TERUG NA MAMMA TOE!” Die woorde wat jy meeste hoor is "KYK FOKKEN AF" of “IS JY FOKKEN HARDEGAT!?” en al wat jy sê is "Ja meneer, nee Meneer". Die wat probeer stry of terugpraat kry 'n klap waarvoor jy moet sê “Dankie Meneer”. Jy praat nie tensy daar vir jou ‘n vraag gevra word nie. Ek onthou twee ouens vars uit die army het besluit hulle duld dit nie en het teruggeslaan toe hulle klappe kry. Hulle is weggeseleep deur ‘n groep seniors en in een van die empty kamers toegesluit, ons sal later weer by hulle kom.  Dis net chaos van eerstejaars wat oral rondhardloop met seniors agterna wat skree en alles wat jy doen is verkeerd of te stadig of te vinnig of jy lyk of jy dit nie geniet nie ensovoorts ensovoorts. Dit hou aan tot so 9 uur.

Tussen deur al dit daag die res van die seniors op, en die bier en brannas vloei vrylik. Vure word in die vierkant gemaak vir braai. Ons doen pushups en starjumps en word verskree en jy moet elke senior se naam leer. Niks om te eet nie, maar jy kry minstens water uit die buitekrane by elke braaier. Jy’s moeg en seer en natgesweet en honger teen die tyd wat al die seniors daar is, seker so 50 van hulle teen ons 20 eerstejaars. Eerste ou wat vra om badkamer toe te gaan word verskree en gevra of hy wil pis of kak. Dan leer jy dat eerstejaars soos honde buite pis, die pismuur is die vierkant se verste muur waar al die pype van die koshuis se badkamers uitkom. Jy moet daar gaan staan met jou een been teen die muur soos ‘n hond en in een van die drains pis daar waar almal jou kan sien. Die arme eerste ou wat dit moet gaan doen het ek altyd jammer gekry want in my eerstejaar was dit ek gewees en ek weet hoe moerse embarrassing dit is. Almal kyk vir jou en die seniors skree jy moet soos ‘n hond blaf en jou been hoog oplig teen die muur. Om eerlik te wees was my nood teen daai tyd so groot ek sou dit enigeplek gedoen het, maar as die laaste druppel val die en pressure is weg dan besef jy jy staan daar voor 70 manne op jou een been wat so bewe van al die PT met jou tril uit en 50 van hulle lag vir jou, en jy moet mooi dink hoeveel keer jy gaan skud. Nie lekker nie. Maar vir die res van die week is dit waar jy gaan pis, selfs in die nag moet jy daar gaan staan en behoede jou as ‘n senior jou hoor pis in die badkamers of jou sien regop staan by die muur, dan kry almal PT of selfs ‘n opfoksessie, maar dit kom eers later. Teen die einde van dag twee is enige skaamgeit anyway vir ewig uit jou stelsel uit en selfs al sou jy wou skaam voel is jy te moeg vir die effort.

Braaivleis begin, en jy moet bier aandra en braai. Geen sigatette nie want almal weet jy moet eers jou rooklisensie kry, wat eers volgende naweek is. Ek het gelukkig nie gerook nie so ek moes dit nie doen nie maar ek het gelê en luister hoe suffer die rokers vir daai vooreeg daai volgende Sondag aand na die res van ons kon gaan slaap. 

Maar terug na die eerste aand. Seker so teen 10 uur word vir ons geskree “STAAN TWEE! TEEN DIE MUUR!”. Dan trek hulle 20 3de en 4dejaars se name uit 'n sak, en elkeen van daai ouens word ‘n “koshuispa” wat vir hom ‘n eerstejaar moet kies as ‘n “seun”. As 'n ou se naam gelees word cheer almal, dan kom hy vorentoe en maak 'n moerse show om vir hom 'n "seun" te soek wat nie te dom, lelik, maer, vet, slapgat of watookal is nie elke insult wat jy aan kan dink. As jy gekies word  dan sê hy sy naam vir jou dan kan jy op jou hurke sit. So gaan dit aan en jy kom gou agter die ouens wat bietjie te vet of te maer is bly staan tot die einde want niemand soek hulle nie. Ek was nie eerste nie maar gelukkig ook ver van laaste. Die rede vir dit is die kompetisies, maar dit weet jy nie op daai stadium en ons sal later by die kompetisies kom, want dit was eintlik wat jou lewe vir 6 maande hel gemaak het.

Dan as almal ‘n pa het relax alles skielik ek onthou ek het gedink dit was nou erg maar dis verby. Jy kry 'n tjop en dop, en die seniors los jou bietjie uit. Nog ‘n dop. En nog een. En nog een of twee, ek kan nie meer onthou nie. Dan skree iemand weer “STAAN TWEE!” En dan is dit onderbroek seremonie. Teen daai tyd is jy so moeg, seer, vol bloukolle en dronk jy kan nie meer regop staan nie. Prim maak ‘n speech en vertel mooi vir ons hoe slapgat en sleg ons is, maar ons het nou koshuispa’s wat ons gaan help om manne te word waarop die koshuis kan trots wees. En omdat ons nog so sleg en slapat is mag ons nie koshuisbaadjies dra nie, maar uit die goedheid van hulle harte het hulle darem vir ons elkeen ‘n onderbroek laat maak in die amptelike kleure van die koshuis, en ons gaan dit nou as persent kry. Tot en met ontheffing in Julie mag jy net daai een onderbroek dra, jy moet hom mooi oppas en hom elke aand was. Dan gaan haal jy vir jou ‘n onderbroek uit ‘n boks, mooi toegedraai in bruinpapier en sellotape. En dan begin die sports. “TREK HOM AAN!” Dit was 'n ou koshuistradisie en ek het die onderbroek seremonie 4 keer gesien, en daai arme jarre is altyd stomgeslaan. “Wat, hierso voor almal?”  “KYK FOKKEN AF JA FOKKEN HIER TREK HOM AAN TREK UIT JOU HEMP OOK!!” Dan maak jy daai bruinpapierpakkie oop en daar is net mooi boggeroll bine-in, geen onderbroek nie. Jy kyk so verslae op en probeer sê maar hier's niks dan skree jou pa “IS JY FOKKEN BLIND DIS DIE MOOISTE ONDERBROEK OOIT DINK JY JY's TE GOED OM DIE KOSHUISKLEURE TE DRA!!?” Partykeer besef hulle vinnig en partykeer vat dit 'n paar minute maar eventually dawn dit op die jarre wat aangaan – ‘n koshuisonderbroek is eintlik geen onderbroek. Dan volg 20 minute van pret waar jy kaalgat uittrek en moet pretend om daai onderbroek aan te trek. As hy aan is skree jou pa “JOU DOM BLIKSEM HY’s ONDERSTEBO, PROBEER WEER!”, dan moet jy “uittrek” en weer probeer. Dan’s hy agterstevoor. Dan’s hy kastig te groot vir jou klein balsak, en jy moet ruil met ‘n ander eerstejaar. Dan’t hy ‘n gat in en jy moet ‘n nuwe een gaan soek in die boks. Dan skielik skree ‘n senior vir jou “HOEKOM IS JY FOKKEN KAALGAT WAAR’s JOU ONDERBROEK!?” dan moet jy hom oral loop soek. Eventually is dit weer “STAAN TWEE!”, en dan staan julle almal daar in julle birthday suits. Tyd vir die eerste streak van die jaar – al rondom twee dameskoshuise wat se name ek nie sal noem nie.

So teen 2uur of 3uur kom jy terug by die koshuis, dan sien jy jou klere is weg en jy kry net ‘n kombers, en almal slaap op die grond in die sitkamer. Deur die nag hoor jy manne huil, en jy hoor hoe word die twee army ouens wat in die kamer toegesluit is gemoer tot hulle sê “Ja Meneer, dankie Meneer”. Daai aand gedink dis die ergste ooit, gedink ek wil net weghardloop. Maar dan dink jy aan hoe teleurgesteld jou pa sal wees en jy sal soos ‘n sissie voel, dan byt jy maar vas. Volgende dag is die twee army ouens weg, en jy word vertel hoe hulle terug is na hulle mammas toe soos moffies, wat net meer maak dat jy vasbeslote is om nie te quit nie. Of course vind jy later uit die twee army ouens was alles net ‘n show, dis twee van die seniors se vriende wat geplant is om te maak of hulle eerstejaars is wat hardegat is, en as senior is dit ‘n moerse show om daai aand geluide te maak uit die kamer wat klink of hulle gemoer word sonder om te lag.

Sesuur word jy opgejaag, nog steeds kaalgat en reguit storte toe. Drie reels vir eerstejaars om te stort: Een: Almal moet klaar aangetrek wees in 10 minute, of daar is ekstra PT. Twee: Jy mag net koue water gebruik. Drie: Eerstejaars stort onderstebo. En as jy nie weet wat dit beteken nie, kyk die foto. Vir ses maande van my lewe het ek elke oggend so gestort, met koue water.
Uiteindelik as jy daar klaar is kan jy jou rugbybroek, hemp en plakkies gaan soek op die hoop waar die seniors dit gedump het die vorige nag, minus jou eie onderbroek wat teen daai tyd in die asblik is. Natuurlik word jy dan eers uitgekak omdat jy nie jou precious koshuisonderbroek gewas het nie, so dan moet jy weer uitrek, en gaan maak of jy hom in ‘n  wasbak was. Trek weer aan, dan word daar op jou geskree hoe kan jy so dom wees om ‘n nat onderbroek aan te trek, so dan moet jy hom eers droog kry, wat behels om so vininig as jy kan vir 20 minute heen en weer in die gang te hardloop terwyl jy jou koshuisonnie in die lug swaai bo jou kop.

Uiteindelik kan jy aantrek, eetsaal toe gaan en ontbyt kry, en dan begin die amptelike Ontvangs program om kampus. Wat ‘n saligheid, want dan is dit net die HK saam met jou en jy kry ‘n toer van die kampus, die bib, admin, al die geboue, leer van klasroosters ensovoorts. Omtrent die ergste ding wat jy mee moet deal is om mooi te sit dat jou balsak nie by jou broek uithang nie. Middagete weer by die koshuis, dan is die seniors op en oor hulle babelas, dan begin die rumours oor wat daai aand gaan gebeur. Res van die dag is registrasie en sport-spanne en finansies, en so teen 5uur is jy terug vir aandete. En dit was jou eerste 24 uur, wat jy daai aand besef eintlik die maklikste was, want dan begin die kompetisies. Meer oor dit volgende week…

Koshuisbrak
ontgroening

Deel met jou tjommies!

  Watkykertjie bydraeKoshuisbrak se hel – ontgroening

  Comments

  1. Petrusposbus

   Dit was nou baie lekker lees materiaal, baie dankie koshuis brak.
   Ek was nou nie in die army nie, het ongelukkig daai storie gemis. Was in die koshuis vanaf standerd 6 en ook so 4 jaar in college. Beste tye van my lewe.
   Skool was soms kak, maar koshuis was koshuis. Ek mis nou nog tannie Poekie se hoendepastei. Als was darm nie kak nie.
   Groetnis

  2. Mossel

   Goeie fok dit laat my eerstejaar soos n uitstappie klink.

  3. WilleWilleWillemien

   Beste. Storie. Ooit. Ons soek NOOOGG!!
   Dit klink nes die stories wat my man en sy vriende vertel as hulle die heimwee onner in die bottel raakdrink, van toe manne nog manne was in die goeie ou dae.

  4. chriskreef

   lekker storie Koshuisbrak!
   in die hoërskool koshuis moes al die st sessies in 'n ry sit in die gang en skommel (draadtrek), Die game se naam was 'Bingo'. Die eerste ou wat kom skree Bingo! daai matrieks was fokken etters.

  5. basterpommie

   Ag sies tog, laat die average SAW opfok soos n kerspartytjie lyk. Jirre seuns….

  6. RVDV

   die eerstejaars van 'n sekere koshuis by een van onse land se grootste en beste universiteite moet blykbaar deelneem aan 'n jaarlikse tos-kompetisie om te sien wie die vinnigste, verste en meeste kan .. um.. "skiet". wetie of dit waar is nie, maar dis wat my broer claim die gebronsde stukkie hosepipe trofee voor is wat hy daar gekry het.

  7. KortmaarKragtig

   Hier is 'n fokken tip vir jou volgende storie….maak hom kort.

  8. KortMaarKragtig

   Liewe Koshuisbra(a)k,
    
   Jou storie is so langdradig soos 'n Peter North cumshot, selfs Deon Meyer kan 'n speurstorie in minder woorde vertel. Hier is 'n moerse tip vir jou, en nee,  dit is nie die tipe wat jy gewoonlik in daai restaurant waar jy werk, kry nie. – Skryf korter, maw kom tot die fokken punt in die minste blerrie tyd.
    
   Jy sal my eendag bedank.

  9. brakkenjan

   My enigste ontgroening was toe ek eestespan rugby gehaal het in matriek '84. Oorrompel, kaalgat uitgetrek en vasgepen in die badkemers daar by die pawiljoene, al 7 my balhare afgeskeer, bietjie deepheat aangesmeer en vertel daar's 'n emmer koue water agter die pale om die vuurtjie te blus. Sweer tot vandag ek het landspoedrekord gebreek daai dag.

  10. Ouman

   Hierdie was nou die lekkerste stukkie lees wat ek in maande onder oë gehad het, dankie vir wkj en koshuisbrak! Vandag se jong laaities weet nie meer hoe dinge destyds was nie, en dis 'n groot jammerte.

  11. Prof. Bokdrol

   Fok, hierdie is soos PTSD vibes uit my eerstejaar in darrie jarre – die "ou manne" in die koshuis was mos almal eers army toe, dan haal hulle al daai dooslike Sammajoor kak wat hulle in die army geleer op die groetjies uit. Maak jou wakker 02:00 om kilometers te gaan draf, kampus toe met pispot op die kop en klokkie om die enkel en sulke infantiele kak – dan sit die koshuiskinners en slaap in die klas terwyl die dagstudente oplet. Hoe de fok het 'n tersiëre instelling ooit toegelaat dat sulke shit gedoen word? Moerse "samehorigheidsgevoel" gekweek, sure – ons was so "samehoring" dat ek vandag nie kontak het met een ander ou wat saam met my eerstejaar was nie. My fok, dis is 'n opvoedingsinstansie, nie 'n battle school nie…

  12. Frikkie

   Vat my reguit terug na my dae op Potch toe ek as grootmeneer matriekseun eers weer maniere geleer moes word, maar dit het ons almal net goed gedoen! Lekker man, hoop daar is nog baie.

  13. bosaap

   Kyk, ek is bosaap, want dit was my bynaam destyds op skool en dis omdat ek hare het. Baie, baie, baie hare. Oral. Al in matriek het ek gelyk of ek 'n wollerige trui in die swembad dra, en 'n kortbroek aan my lyk soos 'n langbroek met donker bene. Toe ek in 85' as groentjie op potch aanland, het die seniors my een kyk gegee, my meegedeel dis nie reg dat 'n eerstejaar meer borshare het as 'n senior nie en dat ek sal moet skeer. En nie net borshare nie – alles. Begin by my tone, en eindig met my kneukels, arms, wenkbroue en die krulle op my kop. Dit het my elke derde dag omtrent 'n uur se skeer gekos maar vir 3 maande was ek nie meer bosaap nie en glad soos 'n baba! Die alewige gejeuk was net 'n bliksem!
   Hierdie is 'n lekker idee om die ou ontgroening stories te vertel ek hoop koshuisbrak het nog baie.

  14. knaterwater

   Lekker koshuisbrak ek weet fokken PRESIES in watter koshuis jy was my pa was ok daar maar ek wou hom nooit glo oor al die kak nie. Daai koshuisonderbroek storie is die snaakste fokken ding ooit. 

  15. Jo Poos

   Fokken barbaars, kinderagtig en 'n fokken fokskou van menseregte-skending. Ek was in die army vir 5 jaar. Elke opfok, vasbyt en vernedering het ten minste 'n doel gehad.
   Maar 'n lekker storie om te lees, sien uit na die volgende hoofstuk.
   En KortMaarKragtig, hou jou poesbek.
    
    

  16. 8====D~~~

   Hel maar dit bring die memories terug wat ek dalk eerder nie wil onthou nie… Opfokke Saterdag aand in die vierkant, tekkiepaarties, rissies kou…. beste tyd van jou lewe wat jy nooit weer wil herhaal nie het die oumanne altyd getune en hulle was reg. Beste ding op wkj in maande, om eerlik te wees.

  17. Prof. Bokdrol

   Spyker op die kop, PoesKop – 'n groot chunk van Aaarmie orificers en varsity kotshuis seniors in darrie jarre was latente homoseksuele, hence al die pervy stuff met jong laaities. Troe's njannies.

  18. Johan

   Ek lees baie hier maar hierdie is die eerste storie waarop ek will comment! Puik geskryf, KortMaarKragtig as jy te stupid is om meer as 10 woorde te lees is dit net jou probleem. Koshuisbrak beskryf presies hoe dit was destyds. Ons het al daai kak aan ons laat doen vir wat? Vir trots? Om nie soos sisies te lyk nie? Hemel alleen weet, maar ek onthou hoe verskrik ek ook die eerste week was en mens is so dronk en half in 'n dwaal van te min slaap en die groepsdruk maak dat jy enigiets doen wat die seniors vir jou skree, veral as jy sien die ander ouens doen dit ook. Ons is blou geslaan, half vergiftig met vrot kos, met swart skoenpolitoer besmeer dat jy vir 'n week grys is want koue water was dit nie af nie ens. ens. ens.
   MAAR, op een of ander stadium besef jy dis alles sports, en jy kan dit handle, en dan begin jy die lekker goed geniet en die slegte goed maar net aanvaar nes dit in die regte lewe werk. Ek het my beste vriende gemaak tydens die moeilike tye op koshuis, daai ouens wat jou ophelp as jy val, of namens jou 'n shot vat as jy laaste is hulle is soos familie aan die einde van dit alles.
   En poeskop, of hulle nou almal kaalgat is of nie, ek daag jou uit om in die middel van 'n opfok vir 30 of 40 seniors te staan vertel dis gay, dan kyk ons hoeveel weke later word jy in die ICU wakker. Dinge was net anders destyds, 'n man kon kaalgat rondloop en saam met ander manne stort sonder om bekommerd te wees oor wat gaan gebeur as jy die seep laat val :-D

  19. kleinattie

   ProfBokdrol stel my punt duidelik. Dankie Koshuisbrak vir 'n lekker lees. Kan nie wag vir nog nie.
   KortmaarKragtig moet SlapenVirEwig terug in sy ma se poes in leopard crawl. 

  20. Prof. Bokdrol

   Johan, ek probeer deesdae om nie onnodig 'n doos te wees met ander mense op die Internet nie, maar jy praat nou so 'n pot kak ek kan dit nie laat verbygaan nie. Sulke infantiele stront soos wat jy beskryf hoort nie tuis in enige opvoedingsinstitusie nie, veral nie 'n tersiëre een nie. OK dele daarvan was fun, soos om gesamentlik kak aan te jaag met pranks en practical jokes, maar verduidelik vir my hoe de fok is gewelddadigheid teenoor grootoog jong laaities wat grootgemaak is in 'n paternalistiese sisteem en geleer is om enigiemand in selfs 'n effense magsposisie te "respekteer" al is hy die grootste poes op die planeet? Case in point: in my eerstejaar in die koshuis op Tuks was daar een fokken psigopatiese rooikop ou wat altyd Sondagaand, as al die eerstejaars in die saal moes aantree met 'n das en baadjie, so op en af geloop het en elkeen se das so styf getrek het tot die arme laaties amper uitpass. En een aand bars 'n klomp van die fokkers in 'n tjom van my in die koshuis se kamer, druk hom vas en moer hom stukkend met 'n strykyster in 'n kussingsloop – omdat hy gesê het hy gaan nie sy "rat's tail" (dit was die in-ding daai tyd, soos 'n mini-mullet) afsny nie. "Alles net sports" en befokte gees bou, hoor? Daai stelling van ICU wys hoe fucked die hele psige daaragter was. En die grootste konte was die "ou manne" wat eers army toe was – go figure. As vir die gay ding, jy praat weereens jou kop se kak – so in die 80's was 100% van Afrikaners straight? Bull-fokken-shit. Hulle was net te kakbang om 'n so 'n fucked-up samelewing hulself te wees. Onthou, ons praat nou van PW se jare, toe jong manne met "neigings" na 'n spesiale eenheid by 1 Mil gestuur is vir elektriese skokbehandeling. Terloops, hier's 'n stukkie geskiedenis oor die fokken psigopaat wat die program bestuur het:
   http://www.theguardian.com/world/2012/oct/10/canadian-psychiatrist-dr-shock-trial
   Nice, huh? Seker ook lekker "gees" gebou daar in 1 Mil saam met al die jong manne wat hy "behandel" het. Kom ek vertel jou nog 'n stukkie, uit persoonlike ondervinding: in dieselfde koshuis as ek in die vroeë 80's was daar 'n ou wat rugby vir Tuks 1ste span en later die Bulls gespeel het hier in die middel-80's. Sy favourite (in die drie maande voor ek uit die koshuis gefokof het) was om na my kamer toe te kom met 'n handdoek, skeerroom en skeermes sodat ek sy bene vir hom moes skeer Vrydagaande voor die game Saterdag, en hy't altyd seker gemaak hy verduidelik "skeer nou mooi man, tot hier bo teen my ballas" terwyl hy 'n boner kry. En by the way, ek ken 'n gay kolonel wat in die Bosoorlog in Angola was. So don't bluff yourself, my ou – there's no deception like self-deception. Ennieway, ek is nou hopeloos te ernstig en huilerig oor al hierdie kak vir my normale sonnige self, maar dit vat 'n spesiale soort doos om sulke kak soos hierdie te verdedig en af te maak as "sports." Fok.

  21. Vlaknaai

   Jirre alleen weet , n poes moet nou daai kak op my trek , ek slaan hom faktap met n baksteen waar die naai le en slaap. Dis seker hoekom ek nie army toe is nie . Ek sou maklik die kont met die klein mannetjie sindroom met die gun gepoint het en HOM van sy ma se poes geleer het . Somehow het ek net van kleins af n moerse probleem met gesag , onderwysers en soortgelyke baasspelerige konte. 

  22. SarieMarais

   Nog asb, met kiekies! Hier is maar min "eyecandy" vir die dames op watkykjy en ek onthou tog hoe ons altyd vooraf laat weet is deur die betrokke HK as 'n manskoshuis gaan kom "streak", dan trek daai "rumour" soos 'n veldbrand deur die koshuis en as jy 'n kamer gehad het op die eerste vloer dan is almal skielik jou beste vriendin wat saam met jou by jou venster wil staan met haar Polaroid kamera!

  23. ontgroener

   Ag shame prof bokdrol kon nie die pressure of die ballas handle nie. Dis die hele doel van ontgroening jy leer jou limits ken en vir 90% van die manne is dit 'n moerse surprise dat hulle meer kan handle as wat hulle ooit kon droom en dis meer as goud werd om dit te besef op die brose ouderdom van 19. En dan is daar die 10% wat leer dat hulle toe nie so tuff is nie, en hulle gaan uit die koshuis uit en bitch later op die internet oor dit.

  24. Barend

   Johan en Prof Bokdrol julle is albei verkeerd oor gays. Johan jy is naief en Prof Bokdrol jy onderskat menslike natuur. Ja, daar was skewe knape saam met ons in die koshuis. Die met die slap gewriggies en piepstemmetjies het nie koshuis toe gegaan nie, hulle is reguit dorp nie. In die koshuis was daar, soos jy self noem, boerseuns wat lekker kon kakpraat, rugby speel, brandewyn drink, kudus gaan jag, kuier en nie bang was vir 'n fight nie, maar wat net so terloops meer van piele as van poesies gehou het. En weet jy wat? Teen die tyd wat jy uitvind 'n ou is skeef is hy al (juis danksy ontgroening) so goed soos jou eie broer, en vir jou eie broer gaan nie moeilikheid maak en hom in daai spesiale gebou in 1 Mil laat toesluit nie. Daar was minstens 3 gay ouens saam met my in die koshuis waarvan ek geweet het, en die ding wat mense vandag nie glo met hulle o-die-ou-suid-afrika-was-so-aaklig brille aan nie is dat ons dalk baie meer verlig was as wat mense dink. Dalk nie so verlig dat ons sou duld as een van hulle 'n boyfriend laat oorslaap nie, maar die manne was versigtig destyds en het hulle aktiwiteite geheim gehou.

  25. Prof. Bokdrol

   Barend jy is 100% reg – en terloops, met alle respek, jy kan my bitter min leer van gay mense… ;-) Anyway, die ou homofobia debat is nimmereindigend so ek gaan dit nie eers probeer aanraak nie; alles is al tot vervelens toe gesê daaroor en gaan in die toekoms NOG in adfinitum re-hash word so dis 'n mors van tyd. My punt is eintlik baie eenvoudig: studentepret en pranks is alles "sports" maar alles in die 80's was gehijack deur daai hele aggro, paternalistiese, über-macho militaristiese (baiekeer borderline psigotiese) mindset, en dit het GEEN plek in 'n tersiëre opvoedingsinstitusie nie. PUNT. Die army was die army en sulke kak het perfek daar ingepas, dis die mindset wat jy nodig het as jou werk is om mense dood te maak, maar hoe de fok is army-styl "opfok" van pas om mense akademies te kwalifiseer en voor te berei vir die res van hulle werkende lewens? Not cool. Not cool.

  26. kleinattie

   Vlaknaai, ek voel dieselfde. Ek word tog gesê my streke is a.g.v. die feit dat ek nie die ou-dae beleef het nie.
   Dink ek nou weer aan my gunsteling Afrikaanse grap, met alle krediet aan Hannes Brummer:
   Hoeveel grensoorlog-veterane vat dit om 'n gloeilamp om te ruil?
   Jy sal nie weet nie mannetjie! Jy was nie daar nie!

  27. Beesboer

   Ouens wat ouens like in die koshuis? Jy grap seker!! Ja, hulle het lat ons kaalgat rondhardloop, en kaalgat pushups doen, en kaalgat star jumps doen, en kaalgat al 4 vloere se trappe op en afklim met ons neuse op die grond, en soms dat ons broeke aftrek vir 'n tekkie party, en so nou en dan HARD en DEEGLIK Deep Heat of swart polish aan ons vars-geskeerde balsakke gevryf, maar daar was 'n baie goeie, logiese, totaal heteroseksuele rede daarvoor. En daai rede is…. uhm… Jy sien, dis omdat dit…. uhm, want, uhm, spanbou…. uhm, afbreek en weer opbou, uhm.. regte manne is nie skaam nie, uhm.. onskuldige studentepret, uuhm. Ja-nee, daar het jy dit, my punt is gemaak. *druk vingers in ore en sing la-la-la-la-la*
   Ja wat, ek is doodseker daar was ouens met 'neigings' wat dalk die voorstelle gemaak het vir die alewige kaalgat-geit (en dit dan geniet het), maar die belangriker vraag is hoekom die res van ons dit as eerstejaars geduld het, en toe later as seniors weer dit aan ander gedoen het. Daar is nou 'n sielkundige se wet dream, maar dis nou als in die verlede. Ek is 100% gekant teen die soort ontgroening vandag, maar ek is deur dit destyds en is nogals trots op die feit dat ek vasgebyt het en dit oorleef het.

  28. Frans De Wet

   Ek was in 1997 koshuis toe en die ontgroening was pret. Ons is nie geslaan of verskree nie, maar daar was baie spanbou kompetisies, koshuistradisies en "pranks". Ons het wel elke nou en dan moes "streak" maar jy kon darem jou onderbroek aanhou as jy wou. Dit het net soveel gees gebou en ek het net soveel vriende gemaak. Hierdie militaristiese kak is glad nie nodig nie.

  29. wonderbra

   Oooee, sulke oulike boudjies en 'n paar hangende pieliekoppies maak 'n girl sommer baie excited op 'n Vrydag oggend! Ag griffin, vra sommer vir al jou waterkoppies om hulle ontgroening kiekies in te stuur, ag toooooeeee? Dis hoogtyd dat jy vir die girls ok cater en al hierdie gepraat van kaalgat boerseuns maak my sommer lekker warm!!

  30. ReeLaX

   Goeie fok, hierdie storie was meer homo-eroties as a nag in a gay club se sauna room!  Kyk ek het gedink ons ontgroening was rof maar dit was duidelik niks in vergelyking met die nie!  Ek was in die kuns koshuis en daar was heelwat gay ouens en tog kon die eerstejaars altyd hulle broeke aanhou.  So ek dink nie hierdie is soseer 'n gay ding nie, dis 'n repressed gay ding.  Hoe meer jy iets repress hoe meer fucked up raak dit mos!
   OK ek reken om out & proud te wees 20 jaar terug was seker nie maklik nie maar wraggies, as jy heeltyd verskonings soek om jong seuns kaal te sien is dit dalk tyd om 'n eerlike gesprek met jouself te hê oor die feit dat jy nie into girls is nie.  Dit sou beslis 'n klomp mense die soort molestasie gespaar het…

  31. Belhamel

   Wonderbra, Jissis het die girls dan nie koshuis toe gegaan nie? Stuur bietjie fotos van tiete onder die storte meisies. Belhamel is lief vir tiete. 

  32. Dr.doos

   Persoonlik het ek nie baie respek vir iemand wat 'n ander so hanteer nie, maar ek het nog minder respek vir iemand wat dit toelaat dat ander hom so hanteer. Aan die einde is hul maar eenders dieselfde want almal wat uitdeel moes eens gehad het. Dit pis my fokken af, ek het deur baie moeite gegaan om nie deur dit te gaan nie. Is ek fokken bang? 'n Sissie? Bang vir wat? Om met disrespek gehanteer te word? Besluit maar self. O en btw dit was 'n great storie Griff!!

  33. Poppie

   Waar’s die beloofde opvolg? Ek lees nou al vir weke elke dag al die anner stront op wkj in die hoop dat koshuisbrak sy storie voortsit! Grif, maak bietjie vuur daar!!

  34. Janpierewiet

   Lekker lag ek nou. Great storie! Ek self is in die laat tagtigs deur dit en dit was alles vet pret, behalwe vir die Deepheat aan die ballas DIT was die EEN ding wat ek nie kon handle nie, en as ‘n senior eers agterkom daar’s iets wat jy nie like nie dan is dit tickets. “Jannie, gaan haal die Deepheat!” was die ergste woorde wat my koshuispa kon sê, en die HEEL, HEEL ergste was om met my min sakgeld nog ‘n buisie te gaan koop toe die eerste een op raak, wetende waarvoor dit gebruik gaan word!!

  35. J Steenkamp

   fokkit ja daai deepheat brand vir jou dat jy huil, maar 'n paar van ons seniors het dit een keer nog een stappie verder gevat. vir deepheat kompetisies moes jy altyd kaalgat op jou hurke gaan sit met jou hande agter jou rug dan spuit die seniors deepheat in jou hand dan moet jy so van agter af onder deur dit in jou knaters invryf en die ou wat langste kan uithou sonder op op te spring wen die kompetisie. met 'n gangkamp in 1988 het 'n paar seniors so 5 of 6 van ons so laat sit en toe hulle agter ons gaan staan toe hoor ek hulle giggel maar dink niks volgende oomblik is my hand vol iets nat en hulle skree ons moet begin invryf en so met die tweede vryf toe kom ek agter die nie deepheat nie dis superglue. dit het twee dae gevat om los te kom waartydens ons soos krom krappe moes loop met een hand so agter onder die boud om

  36. rammetjieuitnek

   Ontgroening is kinderagtige stront vir boelies. Ek het hard probeer om dit as pret te sien en saam te speel vir daai authentic koshuiservaring wat almal so oor aangaan, maar die fokken beheptheid met lyfstraf was die laaste stront wat my daar weg het. Plakkies, krieketbats, pingpong paddles, gordels, paplepels – ek's jammer maar as jy klaar is met skool is jy klaar met lyfstraf. Die derde keer toe ek moes buk vir 'n pak slae toe weier ek, so toe druk ses ouens my vas terwyl twee beurte maak om my gat soos in rou-lewer pers te moer met plakkies, en dit was die laaste strooi. Party van die goed is nou later funny om oor te lees, maar ek is bly dis besig om uit te sterf.

  37. Mieliepit

   Ag hoe lekker bring dit nou die memories terug!! BESTE tye van ‘n man se lewe daai, wat jy net nooit weer wil oordoen nie ;-D

  38. klaskaptein

   ontgroening is sommer kakkies. die enigste goeie ding wat dit my geleer het is die voordele van 'n gladgeskeerde balsak haha.

  39. klaskaptein

   ontgroening was sommer kakkies. die enigste goeie ding wat dit my geleer het is dat girls hou van 'n mooi gladgeskeerde balsak haha.

  40. witblits

   Fokkit, ek skrik nou nog nagte wakker in koue sweet en verbeel my ek hoor ou Naas die onder-prim as hy die oggend in die badkamers ingestap kom terwyl ons eerstejaars stort "Hoekom ruik ek nie Deepheat nie manne? Jar, gaan haal vir ons 'n buisie!"

  41. Peet

   Laaaaang Saterdae van PT doen in die vierkant en ‘n R1-stuk met jou neus van die voorportaal tot in die badkamers op die 4de vloer stoot, en dan weer af, en dan weer op. En weer af. En weer op. Oor en oor, mat jou hande mooi agter jou rug. As ‘n senior jou hande voor jou sien kry jy ‘n poesklap en jou R1 word afgerol to heel onder en jy begin weer van voor af. Nie lekker as jy jar is nie maar foksnaaks as jy senior is later.

  42. Hosepipe

   Hardegat word sag! Lekker man, ek weet PRESIES in watter koshuis jy was.

  43. koeksister

   Waar is die res? Ons wag in spanning…

  44. Sarie Marais

   Ja, waar is die res? My boyfriend was destyds in Overs op Potch en wou nooit uitpraat nie – al wat ek kon aflei van die stand van sy boude was dat hulle BAIE pak gekry het :-D
   Sarie

   PS: En dat manskoshuise die eerstes was om "manscaping" 'n ding te maak!

  45. JJ-JJ

   Beste storie ooit vandag se mannetjies verstaan nie hoe dit destyds was nie. My balle trek nou nog op tot in my nek as ek net deepheat ruik…

  46. StouteKabouter

   Hahaha myne ook!! Vir ‘n hele jaar in vrees gelewe vir die ergste woorde wat ‘n senior kon uiter… “Mannetjie, gaan haal vir my ‘n buisie Deep Heat….” En behoede jou as jy nie het nie! Ek dink die apteker op die Bult kon omtrent sy kar afbetaal net uit Deep Heat verkope oor die jare!

  47. Meneer Geweer

   Lekker storie!! En ek dink ek weet in watter koshuis jy was… Die ergste van my ontgroening in 1988 was om te leer van “kies twee Bs”. Dis nou Bek-brand, Boud-brand, en Bal-brand. In ander woorde, kou ‘n rissie, kry pakslae, of smeer Deepheat aan jou balsak. Minstens een keer ‘n week sou ‘n senior jou skielik hardop in die gang vasvat en vra “Kies een!” of “Kies twee!” en dan het daar sports gevolg… En as jy REGTIG in die kak was was dit sommer “Kies drie!”. As jy Bek kies moes jy hardloop en ‘n rissie gaan haal uit die spesiale canfruit bottel in die kombuis. As jy bek kies moes jy jou eie Deepheat uit jou kamer gaan haal, en as jy Boud kies moes jy net daar een van jou plakkies of jou tekkie uittrek en vir die senior oorhandig vir die vonnis… Omtrent helfte van die outjies wat saam met ons begin het is na twee weke weg, maar die wat oorgebly het is tot vandag toe almal van die beste vriende! Viva ontgroening!

  48. Nog_'n_koshuisbrak

   Beste. Fokken. Storie. OOIT!!

   Vandag se laaities sal dit nooit verstaan nie en dis fokjammer want van my beste memories is van die kak soos hierdie wat ons in die koshuis aangevang het.

  Gooi Comment