Watkykjy nuus round-up. Week 20. Die Prez se Piel

In Wat is nuus? deur griffin27 Eiertjies

So die Goodman Gallery het ‘n uitstalling gehad deur Brett Murray wat deel gevorm het van sy Hail To The Thief II waarin hy President Stortkop se piel by sy broek laat uithang het. Lekker punt in die wind wat mens sou laat dink dat Zuma se nuwe nickname nou Jacob Regop sou wees. Dis nie ‘n particularly goeie painting nie en mens sou dit net ‘n glance gegee het en miskien ge-smirk het. Niemand het juis van die uistalling geweet totdat die ANC hulleself toegekak het nie. Daar was actually genoeg kak om mure om die oop toilette te bou wat so groot spies in die sy was so twee jaar terug. Fokweet, soos met alles het hulle about eers twee weke later agtergekom dat ons geliefde prez se toggos by hom broek uitgehang het en gereig met hofsake teen die Gallery en City Press wat die foto op hulle website gesit het. Ironies genoeg het die pic al deur die hele bliksemse internet verspei en pryk op genoeg websites wat Citi Press se getalle maar klein laat lyk. Hulle sal die internet dus moet hof toe vat, soos toe Juju ‘n hele ruk terug gedreig het om Twittter toe te maak. Hierdie foto pryk oop op Wikipedia, so sleep hulle sommer ook fokken hof toe, Zum-Zum.

zuma piel 2

Die ding wat jy jouself moet afvra is: Hoekom het hierdie ou vir Zuma met sy piel uit depict? Dis nie asof Zuma op ‘n stadium vir verkragting aangekla is nie. Dis nie asof hy Irvin Khoza (Chairman van die 2010 FIFA World Cup Local Organising Committee) se dogter genaai en ‘n love child by haar verwek het nie. Dis nie asof hy ses vrouens het nie? Dis nie asof hy 22 kinders het nie? Dis nie asof hy in publiek verklaar het dat hy ‘n stort gevang het om AIDS te probeer verhoed het nadat hy iemand HIV+ gezaber het nie. Hoekom dan sy piel so rondsleep in die media en orals oor die interwebs? O wag, miskien omdat mens jou piel gebruik om so baie te naai wanneer jy ‘n land moet run. Ek weet nie van julle outjies wat zabers het nie, maar as ek die ding nie gebruik om te pis nie hou ek nogal daarvan om met hom riem te ruk (bly weg van facial scrub af) en veral (as eerste prys) om met hom te naai. Miskien was dit waaroor die social commentary was? Jirre as ek so baie moes naai en moes fight vir my naam in die hof sou ek beswaarlik ‘n klein plekkie soos Orania kon run, nevermind Suid-Afrika nie. Big ups to you, prez.

Activists wat die hoppende fok in was oor die uitbeelding het verf oor dit gaan uitkont. Dit nadat die painting omtrent twee weke terug reeds aan iemand verkoop is vir oor die R100k. Dis soos om na iemand toe gaan wat jou geld skuld en iemand anders se huis oppas. Deur wie se karvenster kont jy ‘n baksteen? Die ou wat jou die geld skuld of die huiseinaar se Golfie se venster? Miskien lewer dit dalk nog meer kommentaar. Dalk wou hulle vir hom ‘n effie geverf het om sy piel uit die moeilikheid te hou. Miskien is daar nou letterlik ‘n klad op President Piele se vleisgeweer? Dalk is dit simbolies van alles in ons land wat opge-cover word. Fokken tendencies, pappa! Die sklidery is dalk nou nog meer werd, want dit verklap defnitief iets van die regering se mentaliteit en hoe sosiale kommentaar hanteer word. If you cant stand the heat, don’t put out a tender to build a kitchen…

zuma se piel 3

En mens wonder verder hoekom die noodlot juis vir Zuma so hard poes? Het dit dalk met respek te doen? Hoekom het Nelson Mandela fokken groot statues van hom op Sandton Square en by die Waterfront? OK, die een in Sandton lyk bietjie kak met die kop wat uit verhouding is, maar jy kry die idee. Hoekom is daar nie kaal foto’s van Mother Theresa nie? Hoekom kry mens foto’s van Britney Spears se geskeerde gwap as sy dronk by ‘n kar uitdonner? Hoekom het Paris Hilton sulke glaserige night-vision-cam ogies in ‘n video terwyl ‘n bra haar wors van agter af voer?

Die kort antwoord is – hulle het hulleself in daardie posisies geplaas. Sorry bra, maar jy word nou deur jou piel define soos wat Juju deur sy houtwerk define word.

En laastens, as die Spear/Smear of The Nation poster so groot fokken bohaai gemaak het in die afgelope week, hoekom het niemand oor hierdie painting gekots en gekerm nie? Dis al terug in 2010 deur Ayanda Mabula geverf. Gods ouens, as julle weer skrik, skrik bietjie vir ‘n slag fokken wakker.

zuma se piel

Almal, sing saam: “I see a penis and I want to paint it black”

Die “defacing”:

Hierdie post is 307 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,264,151 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
griffinWatkykjy nuus round-up. Week 20. Die Prez se Piel

Comments

 1. Christiaan

  Jis waar kom die ninja vandaan?  Nogal met cable ties agter die blad, nie eers twee manne kon die "painter" vasgevat kry nie.  Wat 'n joke….

 2. Bokbal

  Ou Mick sou wat wou gee vir so 'n skildery van homself (Keef het mos die wêreld loop en vertel van die dude se klein pielietjie).
  So tussen hakkies Prof Bokkak. Ek sal harerig sê as ek wil.  

 3. Die Root

  As die dom dose die wereld oor nie so gemoeds bekakking gehad het nie sou ons nooit eers die prentjie gesien het nie… kunswerk is dit ook nou nie eintlik nie…

 4. kleinattie

  they must envy your body. stomach in, piel out

 5. Prof. Bokdrol

  Julle het een gemis: Die Zuma familie het mos 'n statement hieroor uitgesit wat baie allerhande kak praat maar ook o.a. sê: ''Only animals walk around naked, not people…" O werklik? You said it, china:   
  http://www.flickr.com/photos/zululandbackpackers/4731990345/in/set-72157623804512386
  So tussen hakies, Bokkombal – jy kan harig of harerig of harrarag of watter abominale fokop van die woord jy ookal wil gebruik, solank jy nie vir hierdie clown stem nie koop en enige tyd vir jou 'n dubbel van jou keuse.

 6. Kattewales

  Die painting lyk meer na Vavi as Zuma – mistaken identity?  Lekker poes daai ninja die painter met sy dop – security brutality saak hier kom ons!

 7. Willem Wikkelspeis

  Ek sou veel eerder my beste tighty whites vol briek strepe bekak het oor Ayanda Mabula se portret. Daai is nou geteken om vir kak te soek wat kon gebly het. Persoonlik dink ek met hierdie nuwe additions tot die portret is hy even nog meer werd…battle scars en all

 8. fief

  ek dink nie enigeiemand kon dit beter gese het as jy nie.

 9. Rarli M

  Fokken briljant 🙂 Niemand anders kon dit beter uiteen gesit het nie!

 10. David

  Painting is seker n paar rand werd, dis after all 'n oorspronklike Pielneef

 11. Bokbal

  Juffrou se opmerking in David se skoolrapport:
  "Alhoewel sy eie naam redelik verbeeldingloos is, gee ek hom 5 goue sterretjies vir die naam Pielneef. Ons het al menige debatte in die verlede gevoer oor hoe daardie Pierneef skilder met 'n pier kon pis."
   

 12. Prof. Bokdrol

  Droog, Bokkombal, baie droog…amper so droog soos 'n bokkom, sou ek wel waag om te vertel.

 13. Zaber koning

  Ek soek sy lang piel im my hol….

 14. Verbaas

  Die knape wat so kla oor Zuma se skildery moes verder in die gallery gaan rond stap en na die ander werke kyk. 
  Die skildery van: ANC – for sale  & ANC – sold,  moes baie meer aandag kry maar dalk verstaan die ANC ondersteuners dit nie. 

 15. Doosdief de Lange

  Fok Zaber koning, jy's nie lekker nie!!

 16. A Daft Scots Lass

  Normal
  0

  false
  false
  false

  EN-ZA
  X-NONE
  X-NONE

  MicrosoftInternetExplorer4

  /* Style Definitions */
  table.MsoNormalTable
  {mso-style-name:”Table Normal”;
  mso-tstyle-rowband-size:0;
  mso-tstyle-colband-size:0;
  mso-style-noshow:yes;
  mso-style-priority:99;
  mso-style-parent:””;
  mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
  mso-para-margin:0cm;
  mso-para-margin-bottom:.0001pt;
  mso-pagination:widow-orphan;
  font-size:10.0pt;
  font-family:”Times New Roman”,”serif”;}

  The controversial painting has now been defaced.

  2 guys (a white & a black) were arrested.

  The ANC’s court case is going ahead on Thursday 24 May to force the gallery to remove the artwork.

  – A 17 year-old mentally challenged girl was gang raped & the video went viral. No one marched.
  – An 8-year-old girl was raped by a 15 year-old boy & her eyes gouged out. No one marched.
  – Entire provinces are without school text books – it’s almost June. No one marched.
  – Our imminent police chief is a gangster & has brought our police service to its knees. No one marched.
  – Our country has one of the highest unemployment rates in the world. No one marched.
  – Our democracy is going down the toilet but no one marches.

  But our country goes hysterical over a painting! We threaten lawsuits, protests & violent reprisals.

  Where are our priorities???

  What are we thinking??????!!!!

  We have now proven beyond doubt that our collective mentality doesn’t rise above the waist.

 17. Prof. Bokdrol

  En nou is die hofsaak "indefinitely" uitgestel – bwaaahahaha! Dis 'n fokken joke in elk geval, en dis  lekker om te sien hoe groot visse in 'n klein dammetjie konte van hulself maak – wat is die goeie Afferkaanse woord vir "megalomania" nou weer? "Fok julle! Ons gaan tolpaaie opsit en julle sal fokken betaal, laaik dit of nie! Wat is jou fokken storie? 'Skuus? Oee..OK..oraait as dit is hoe jy voel dan los ons dit maar." Shortly afterwards: "Fok die Internet! Ons gaan julle ass dagvaar! Ons het 2/3 meerderheid en julle fokken SAL vir ons luister! Wat? O net 2/3 meerderheid in Zef Afrika? Waaaat? Fok wie terug? Nee dis te veel, snik snik…"  Fokken clowns – die piel in die painting is nie die probleem nie, dis die poes waaraan hy hang wat my bekommer…

 18. Author
  griffin

  As ons goue sterre uitgedeel het…

 19. Willem Wikkelspies

  Die gepraat van sterretjies, maak my skoon senuweeagtig. Nou dat ons die voor-aansig gesien het wil ek beslis nie die sterretjie sien nie….(knyp oe toe) NEEEE! 

 20. Jakes

  Ek hoor daar was 'n aanbod vir die PIELneef skildery . Hulle bied blykbaar 'n TRILjoen Rand aan.

 21. Prof. Bokdrol

  My kollega Dr. Onk wil wel so beleefd en so beskeie as moontlik vra of die hipotetiese goue ster vir hom, of ADSL, of iemand anders, bedoel sou wees. Sou Dr. Onk hipoteties die gelukkige wenner wees, wil hy met groot omsigtigheid vra of hy genoemde goue ster dalk kan verruil vir 'n bottel 10 jaar KWV en 'n Nando's extra hot full chicken family meal?

 22. Dirk Diggler Diktros

  Ek het dit a; gese en ek sal dit weer se.  So elke nou en  dan = every now and then someone comes along and rocks my multiple bipolar schizophrenic mind on this site.  I have been a fan for nine years and a stoic supporter of its propensity to parody the facilitation the use of my mother tongue: ist est – Zef Afrikaans.  I have been trying to "blieg" on blog to say my cunstutional say for the past couple of years or so on mostly a daily basis as I find the mindless braindead non compos mentos shit most fascinating and there is usually good stuff relating to the vitally important things in life such as booze, birds and draks.
  But let's not digress – every now and then – a very close second, there is a blog entry longer than my dementia – (she says "longer than your dick").  BUT:  The truth of the matter is, ADSL does not say much, and its always in jest.
  This time its simply ubercool.  Whar she said.  Fuck a single gold star.  A galaxy of stars to her for character and proud strenght in her conviction of her entry.  
  I have posted this in English, the "taal" of the soutpiel so that she and her fans can also understand, so please forgive my poor command of it.  
  Prof, your work is never – usually, wanner dit saakmaak – that of that of a lightweifgt either, so pull in for seven gold stars and a klapsoen from the regulars….
  DDD

 23. Hot Lips

  Ek het laas sterritjies in die Scope en Loslyf gesien wat se shit is dit nie eens die ads op e- tv is gesensor nie. Hell die dae van sterrietjies is verby hulle het geval ne nes Patricia se jou ster het geval Prez toe wil een mentally gefokte outjie die ding trug paint. Ai die nuwe land
   
  Oor en uit

 24. Brakkie

   
   
   
  Wie's nou "counter revolutianary" ? 
  Dis nou nie meer "freedom of expression" soos in 1976 nie, nee dis umm, hauw, eish….
  Jy's reg Griffin – dis okay as Ayanda Mabula iets paint maar laat Brett Murray dit doen, nee dan is dit racism – http://www.news24.com/MyNews24/I-am-a-racist-20120522 – beste artikel wat news24 nog gepublish het. Moenie te veel daaroor sê nie want dis nog nie 2 weke nie…
  My ou as dit ruik soos doos, lyk soos doos, loop, praat en reageer soos doos – wat is dit dan anders as doos ? Soos Prof. Bokdrol so teregtelik geseg het – die piel is nie die probleem nie…
  Maar laat hulle maar 'march for a-piel and dick-nity' ! http://www.news24.com/Multimedia/South-Africa/ANC-march-to-Goodman-Gallery-20120529. Ek sweer jy kan enige iets met 'n cheap poster en 'n shabby tshirt koop deesdae. Hoekom was die tshirts dan nie 'n ander kleur nie…(http://cdn.24.co.za/files/Cms/General/d/1933/d7aa8a2eb6694bedbaff5cf77e563e4d.jpg en http://cdn.24.co.za/files/Cms/General/d/1933/f48f4ad0539c4e8e8556faeabb5a44b0.jpg en http://cdn.24.co.za/files/Cms/General/d/1933/fcf6c1cf42de439e8743b90f16058576.jpg) maar te dom om daai een raak te sien en ek wed jou 'n honnerd zim dollars nie een van daai protestors weet eers wat artistic expression is nie of dat die printers van die tshirts ummm okay ek dink julle kry die prentjie – no punn intended.
  Of wag…. http://cdn.24.co.za/files/Cms/General/d/1933/b5fa99b8976b4dec9a2f3e1048b030c5.jpg – miskien kry die een dan ook 'n poster en 'n tshirt ! 
  Doos a favor stortkop en piss of !
  In die woorde van my oorle oupa 'hou jou ding uit gate, dan hou jy jou gat uit dinge'

 25. Prof. Bokdrol

  So die sensors hou voet by stuk om die Prez Piel Painting 'n ouderdomsbeperking van 16N te gee: http://tinyurl.com/d9mb2ae
  Pla my min, en actually moet hulle dit sommer 100N maak – ek vir een wil sure as fuck nie sy lelike ou fokken tril sien nie.

Gooi Comment