Got-ograaf Fotograaf

In Briewe, Oppikoppi deur Watkykertjie bydrae5 Eiertjies

Wat is dit wat sommige fotograwe die eerste keer laat dink het dat hulle actually in charge is van die show? Is dit pure arrogansie, of is daar meer fout as net dit met hulle?

Die musikant op stage is daar geplaas, op ‘n verhoog, onder intelligente ligte, met fokken drivers, ryders en liasons om dit alles te laat gebeur – vir daai wonderlike mense wat glo in die show. Wat die plan like, wat die bands wat geboek en betaal is ook like. Wat sy bucks gaan trek en in die bar kom indrink. Daai ou. Dis vir hom en haar wat die show is my ou. Nie vir die fokken fotograaf wat in sy faktap mind uitgewerk het dat ons almal so fascinated is met sy super oulike kamera soos hy/sy nie. NOT!

Ons wil die band sien, die kunstenaar, wat sy ballas op die blok sit en sy kuns vir ons gee sonder om te weet of ons dit gaan like of nie. Hy slaap swak voor daai show, hy werk hom op vir dit. Ons wil nie fotograwe op stage sien nie, daar is geen risiko vir jou nie, jou kuns werk nie ‘live’ nie. So, fotograaf, hier is die deal.

Jy is daar om foto’s te neem van wat gebeur. Jy se wat moet gebeur nie, jy record wat spontaan gebeur. Jy staan nie voor die musikant en pan so cool met jou voete in sideways skuifel voor ons verby nie. Ons het betaal om die musikant te sien, nie vir fokken jou nie. Fok van die stage af. As jy moet, kan jy vir jou ‘n band huur om af te neem.
Tot dan, neem af wat ons doen. En hou jouself uit die pad uit.
Poes.

PS: Bookings vir Kreef Hotel is nou oop vir die Oppikoppi Festival op hulle Facebook page. Like hom en volg die rooi krefie. Fok die white rabbit!

Groete,
Chris Kreef.

oppikoppi sweet thing

Hierdie post is 95 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,264,177 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Watkykertjie bydraeGot-ograaf Fotograaf

Comments

 1. Louis

  Yo Kreef, hoop dit gaan goed?Jy klink nogal kwaad, was dit n spesifieke fotograaf of insident ?

 2. Chris Kreef

  Hey Louis. Nee wat, nie kwaad nie. Was maar net ‘n observasie wat ek gemaak het in Oudtshoorn, en ‘n paar ander plekke. Dit gaan goed thanks, en jy?

 3. Koos

  Amen Chris.
  Ek is bly iemand se^ uiteindelik iets hieroor. Dis 'n saak wat my ook pla, as musiek fan en sometime-musiekfotograaf myself.
  Ek het dit gesien in die dae wat ek aktief musiek afgeneem het. Daar is ten minste drie goed/partye by 'n gig/shows/uitvoerings wat way belangriker is as die fotofraaf:
  – die kustenaars
  – die gehoor
  – die tunes
  In my stint as aktiewe musiek fotograaf het ek al hoe meer gesien hoe fotograwe al hoe meer inbreuk gemaak het op op hierdie 3-eeningheid by gigs.
  Fotografie oor die algemeen is gecommoditize met die digitale fotografie revolusie in die 2000s. Die toerusting is glad nie meer 'n "barrier-to-entry" soos dit in die verlede was nie. Dit is nie 'n slegte ding nie, (inteendeel) maar dit het gelei tot 'n toestroming van fotograwe wat musiek, tegnies, kan afneem.
  Onder daardie toestroming is daar ongelukkig talle wat, myn insiens, nie regte musiek aanhangers is nie en nie die aanvoeling het van wanneer hy/sy inmeng met mense se waardering van 'n live act nie.
  Ek het al hoe meer gesien hoe fotograwe in die put staan en bier drink en musiek kyk. Die "pit" was al hoe meer as 'n super VIP golden circle gebruik Aikona. Ek het ouens gesien wat hele gigs lank op die verhoog staan en afneem en misbruik maak van hierdie uiterste voorreg.
  Ek se^ nie musiekfotograwe moet verhinder word om die spasie te gebruik wat in elk geval daar is nie. Dit steek my net dwars in die krop dat ons musiek fotograwe in Suid Afrika bederf was (en steeds is) en nie aanvoeling/respek het vir die mate van steurnis wat hulle veroorsaak nie.
  In die overseas is dit "twee songs"-only en ek wou nie he^ dit moes ook hier geimplimenteer moet word nie. Ek het destyds die spulletjie bekyk en ernstig begin wonder of daar nie 'n gedragskode of iets opgestel moet word nie. Ek het dit nie verder gevoer nie, ek is self nie 'n beroeps-fotograaf nie en dit sou onvanpas wees van my om vir mense wat dit vir 'n lewe doen te probeer.
  Ek was lanklaas agter die lens so ek weet nie hoe dit nou gaan nie, maar ek hoop dat die Got-ograaf wat jou geiriteer het 'n uisondering op die reel was.
  Chz,
  Kuberkoos
  PS: musiekfotograwe is cool people. dit is harde werk en meeste van die tyd is dit lekker werk. die bogenoemde is maar net iets wat my opgeval het destyds. ek wil nie die indruk gee dat ek afgepis was en my goed gevat en gef*kk*f/gequit het daaroor nie, inteendeel, ek wens ek kan meer gigs afneem.

 4. Dirk Diggler Diktros

  Hou op fokken moan.  Wees professionaal for fuck's sake of neem breiwek op.   DDD

Gooi Comment