Easy kalkoen resep vir krismis

In Watkykjy Tips deur griffin13 Eiertjies

Jy vreet soos meeste mense in Suid-Afrika seker ook net eenkeer per jaar jaar kalkoen, so jy kan dit net sowel reg doen. Hier is ‘n redelike straight forward resep wat jy kan probeer. As dit vir jou te next level is, braai ‘n fokken hoender of tjops en braaibroodjies op jou Weber en hou op om verder te lees.

Die stuffing:
6 eetlepels botter (verkieslik nie manbotter nie)
1 eier wat jy moet klits
2 selery stokke (jy moet die kak, pap blare afhaal en hom fyn op chop. Jy behoort selery te ken – dis daai kak wat jy in Bloody Mary’s drink)
1 ui (fyn opgekerf. Jy moet obviously die ui fokken skil ook)
1 koppie chicken stock (mens kry daai Knorr blokkies wat jy in water oplos)
9 eetlepels vars cranberries (cranberries is maybe duur, maar kalkoen ook, so moenie ‘n poes wees nie en kry dit net)
2 koppies broodkrummels (gaan vra sommer by die bure)
1 eetlepel walnut, opgekerf (hierdie is nie moerse belangrik nie, maar iemand gaan jou dalk vra “Wat is daai aangename aroma?”, dan kan jy soos ‘n smug doos klink en tune “Ag, dis net so eetlepel opgekerfde walnut. Ek het daarvan op Watkykjy gelees en dis fokken larney”)
1 eetlepel gekerfde pietersielie
1 teelepel thyme (vir dieselfde rede as die walnut)
Sout en peker na smaak – fokken obviously

Die actual kalkoen
1 kalkoen, so 4-6kg (fokken duh, ons maak kalkoen hierso, mense)
100 gram botter
2 eetlepels paprika
Sout en peker na smaak – (weereens, fokken obviously)

Metode:
Pre-heat jou oond op 160ºC
Moer die botter in ‘n pot saam met die selery en uie en kook dit vir so rukkie tot dit sag is. Bliksem die chicken stock in en roer jou mengel tot dit kook.
Haal die pot van die plaat af en roer jou fancy cranberries en walnut in. Daarna gooi jy al die broodkrummels, die res van die herbs en jou geklitse eier in.
Jy behoort nou met kalkoen stuffing te sit as jy nie iets opgefok het nie. Druk dit met ‘n lepel in die kalkoen se keelgat en hol op. Maak jou kalkoen se bene toe soos ‘n non s’n en bind die drumsticks aan mekaar vas sodat die stuffing nie kan uitfok nie. Sommige kalkoene se bene is klaar toegebind wat dit minder van ‘n mission maak, so jy kan die stuffing in sy keelgat afdruk, die vel toevou en met toothpics vassteek.

stuffing
Smelt die 100g botter in ‘n pot saam met die paprika en smeer dit oor die kalkoen se lyf met een van daai fancy kwassies. Sit sommer Unchained Melody van die Righteous Brothers op terwyl jy die kalkoen besmeer. Verbeel jouself jy is in daai scene van Ghost.
Sit die kalkoen op ‘n roasting tray met sy tiete in die lug, cover hom liggies met foelie (blink kant binne) en looi hom vir so 3 ure in die oond.

Laat ons weet of dit werk.

kalkoen

Deel met jou tjommies!

    griffinEasy kalkoen resep vir krismis

    Comments

    1. Vince

      Smaak my daai kiekie is heel moontlik van 'n verdwaalde hoendertjie. Of dit of julle is kalkoen paedos!
      Merrie Xms ALMAL…

    2. Author
      griffin

      Ek is nou juis besig om dit ‘n probeerslag te gee en het ‘n foto van die stuffing bygesit. Hoop dit nie dit fok uit nie, anders gaan daar huilerige kindertjies wees vandag.

    3. # 1 Pisscat

      Fok nee man !  Kalkoen vreet op krismas is fokken amerikaanse en europees ingevoerde tradisies soos santa fokken claws.
      Ons fokken sa-ners braai of vreet koue vleis en slaai, dis die regte tradisie, since dis gewoonlik fokken 35 grade warm op kersdag….
      Dis, hoe dit is !

    4. mal mike

      ek eet nie sulke lelike goed nie, hel, ek eet nie eers poes nie.

    5. Alta

      Het alles in n pot gebliksem en dit gekook. Het nie die oond stukkie gesien nie; maar nog steeds lekker. Tx

    6. Vlaknaai

      Mike , Mike , Mike , jy is fokken mal om nie poes te eet nie ! Dis die lekkerste finger lickin good – happie wat jy kry ! Hy raak ook nie op nie , net meer en lekkerder ! Gaan eet n lekker steak wat virrie pad kyk , en jy sal so jags raak jy kan beroerte kry . Onthou as jy n briekmerk op jou ken het – dan het jy hom reg ge eet ! 

    7. WilleWortel

      Kalkoen maak is soos seks…….little bit of leg here…..little bit of breast there…and lots of stuffing!!!

    8. JagsJannie

      MM, jou vrou jou dalk gevang toe jy die kalkoen "stop"? Vra maar net

    9. Dirk Diggler Diktros

      Mike. Vra jouself af:  Is ek dalk n anusadder nog in de kas?  Niks is lekkerder as daai snortoffie nie.  Nie eens tydens, wel laat ek dit so stel vir julle roofkykers – n man is nie n man as hy nie in die rooi see geswem het nie.  Sy is jou ewig dankbaar!!!  DDD

    Gooi Comment