Telkom hello how are you?

In Snotstories deur Super Deluxe 300025 Eiertjies

As daar een ding is wat my die poes in maak is dit telemarketers. Fok weet. Werk dit nog om mense te irriteer op die foon? Verkoop hulle actually STOPnog goed so?

Dis gewoonlik as jy by die werk is besig om tyd op Facebook te verwyl wanneer jou foon lui met ‘n “Unknown Number”. Dan antwoord jy maar en soos ‘n poes is daar eers ‘n 4 sekonde stilte voor jou tweede “HELLO!?” interrupt word met: “Hello how are you?”.

Of soos nou die dag toe ek by die huis wegsluimer vir ‘n afternoon nap en die landlyn lui my wakker. Deur die kak staan ek op en antwoord die foon. “Hallo, how are you?” … Stilte. Haal diep asem… “I am fine. How are you? Can I help you?” “I am fine, I am calling from the security company”. Jy ontspan vir ‘n oomblik en vra: “Oh are you calling from ADT?” Want nou dink jy daar is iets heavy fout. En die doos aan die ander kant reply: “Oh do you have ADT? I am wondering if you would be interested in upgrading your security system.” Ek reply nou taamlik moerig: “But if you are calling from ADT you should know that I have just recently upgraded my whole system with ADT.” Die reply: “Oh no sir I am not calling from ADT, I am calling from VriesDoos! Security to find out if you would like to upgrade to our service?” Ek “How did you get my number?”, “Off the internet sir”, “Where on the internet?” vra ek en my bloed begin borrel. “No sir you see we pay for this service from Telkom called Cybertvriesrade and with that service we can access people’s details electronically based on the areas where they live.” Kyk dis net hier waar die gesprek ‘n turn vir Witbank vat en dis nie nodig om verder in detail te gaan nie.

Maar as it turns out het Telkom ‘n service genaamd Cybertrade. En Cybertrade het ‘n produk genaamd CyberTel wat die volgende doen:

“CyberTel is an exclusive service to CyberTrade. This service allows subscribers to gain access to Telkom’s electronic telephone directories and access information on consumer and business customers that are listed in the white pages. Information searches include telephone and fax numbers, toll-free numbers and telex numbers. The service allows for various different ways of searching the database and receiving information on customer particulars.”

http://www.telkom.co.za/products_services/cyber_trade/index.html

En dis presies so databasis wat telemarketers gebruik om jou details te harvest en dan hulle second rate kak aan jou te probeer afsmeer.

Ek kan nie onthou dat ek ooit vir Telkom toestemming gegee het om my details te verkoop aan VriesDoos! Security nie. En dis definitief nie legal om my oor die foon te harass en kak te probeer verkoop nie sonder my toestemming nie.

Ok so check jy kan complaints teen potelese hier lê:
http://www.dmasa.org/dmasa/dma_reply.php

En jy kan ook opt uit die National DMA Database:
http://www.facilities.co.za/dma/dnc.aspx

En as die DMA hulle voete sleep moet ons maar die gereg in eie hande neem. So ek skiem ek gaan companies begin name en shame op WKJ? ‘n Paar A-plusse uitdeel. Consider hierdie jou laaste warning telepoes. Goodbye.

Hierdie post is 218 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 1,198,714 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Super Deluxe 3000Telkom hello how are you?

Comments

 1. FranWilder

  Begin asb sommer met daai idiots wat wireless internet met laptops verkoop. Hulle verstaan nie mooi dat as ek klaar uncapped ADSL het, dat ek nie een of ander kak wireless tos nodig het nie.

 2. kakhuis

  viva vigilantes viva! 
  uit beginsel antwoord ek nooit 'n 'unknown' nommer nie. leave a message of fok jou. dit is nou al aan my bewys dis 99/100 keer 'n poes aan die ander kant – of iemand van accounts, of 'n salesrep of 'n kont wat jou wil harras. as dit vir werk is/persoonlik of dringend is en dit is een van jou mense wat vir jou omgee SAL hulle jou in die hande kry deur die mense wat jou ken. as dit accounts is kan die konte vir jou 'n email of 'n brief stuur want niks is so dringend van accounts af nie.

 3. Poeskop

  Of nog beter Fran, ek het klaar 2 selfone en hulle wil 'n 3de een aan my afsmeer. Ek vra dan hoekom ek 'n 3de een moet he, waarop ge-antwoord word "to save you money, Sir!!" Se ma se poes, jy SPEND meer fokken money, kont!!!

 4. A Daft Scots Lass

  I could give you a few names of service providers that I'd gladly rape per rectum with a handset.  Thing is, they may just laaik it. FUCKERS!
   

 5. Broek

  So nou met telkom se 8ta gan al jou sellnommers seker ook op die databasis? Ek meen hoekom nou nie, dan kan n persoon van Cells 'R' us jou ook bel om n sellfoon aan jou af te smeer : "But listen here, i already have a cellphone, i know this because you are calling me on my cell, i dont want another one, i dont need another one, i like my current phone, leave me alone….please"

 6. Laaitie

  They probably rectum-rape themselves with a handset for team building……

 7. Laaitie

  As mens vir hulle se jy het klaar n fokken mobile, dan tune hulle jou "don't you want to buy 1 for a friend or family member as a present" dink hulle ek is n fokken charity wat selfone sponsor.

 8. MC

  When these telepoese phone you just ask them to hold and leave them on hold until they put the phone down… makes them MAD.. ha ha

 9. Jenny

  Jissis sulke oproepe werk my net op. Asof dit nie klaar erg genoeg is om die oproepe op my selfoon te kry nie, meestal Cell C, AIG en ABSA besluit ons toe 'n ruk teruk om 'n huisfoon te kry. Ons het eintlik net ADSL gesoek, maar ek dog toe kry sommer die foon saam dan kan ek my Ma vir goedkoop bel. Sy is die enigste een wat ek ken wat 'n huisfoon het. Het die foon ingeplug en dit was nie 'n halfuur nie toe kry ons ons 1ste verkoops-oproep. Die einde was toe ek een Sondag oggend 'n oproep kry. Nuwe baba in die huis, baba was hele nag op, en ek het haar net aan die slaap gekry toe word sy wakker gelui. Ek kan nie eers onthou wat hulle wou verkoop nie, maar ek het vir die vrou vertel in watse kak bui ek is. Nadat ek die foon neergegooi het…wat doen sy…bel my terug, skree op my en sy bly my bel. So die foon is uiteplug en nooit weer gebruik nie.
  O, en daardie DMA list werk vir mens se selfoon. Ek het vir 'n jaar niks verkoop oproepe gekry nie, toe koop ons 'n nuwe huis, en kry toe weer 'n klomp oproepe, so ek moet seker weer registreer.

 10. Pops

  Jissie, ek het nou al alle responses met daai jokers probeer. My gunsteling is om die "I'm fine, how are you" op te volg met "You really should get a proper job, Letitia/Lebogang", maar dit werk ook nie, want dan launch hulle net weer in 'n rympie van hoe hulle my 'n guns probeer bewys met hierdie winskopie aanbieding. My ondervinding is die beste lyn is: "I can ABSOLUTELY GUARANTEE you that I am not going to buy anything. We can carry on chatting, but I ABSOLUTELY GUARANTEE you that I am not going to buy anything." Dit word gewoonlik gevolg deur "Koebaai".

 11. Hoerskont

  Sal my selfoon mos lui so 'n paar jaar terug terwyl ek sit en graft vir 'n deadline by die werk. Antwoord … Meneer, jy onthou daardie kompetisie vir die Nissan 1400 bakkie by daardie vulstasie waarvoor jy ingeskryf het. Jy het een gewen, jy moet net … Ek interupt toe maar want ek hoor hierdie meisie ken haar praat. Bring toe liggies onder haar aandag … Dame, hoekoem sal ek vir 'n Nissan 1400 bakkie kompetisie inskryf. Ek ryk 'n fokken Porsche 911. Jy mors my tyd. Fokoff! Nodeloos om te sê sit sy die foon in my oor neer. Hoe het my ou moeder altyd gesê … meng jou met die semels en die varke vreet jou op, of is die 2011 weergawe werk as 'n telle marketer en word geroskam met kru taal!

 12. Laaitie

  n ander comeback is om vir die naaier te se, "someone phoned me from your company with regards to the same thing yesterday" dan se hulle gewoonlik sorry en sit die foon neer…..

 13. W0W

  die fokken poeste op DMA het sopas 5 minute meer as telemarketers van my tyd gemors, ek try my nommer weghou van die etter nasie af en kry toe 'n "error on page" message na ek al my details daar voltooi het….fok hulle

 14. troglodiet

  Ek het die mees befokste manier gekry om van hierdie knieknoppe ontslae te raak, en sommer one time iets vir my volk ook te doen: praat moerse hogerige Afrikaans. Nie een van hierdie knieknoppe kan gewoonlik 'n woord Afrikaans verstaan nie. En wanneer hulle Engels met jou terugpraat, dan kap jy terug met "I is sorry but I cannot verstaan even 'n bietjie Ienglies". (Terloops, ek noem hierdie ouens knieknoppe want hulle is laer as 'n doos).

 15. dirk diggler diktros

  Reken die poes die volgende toe (herhaaldelik soos nodig, weier om enige ander taal te praat: Fabricati diem ,Vulva!!Maak my dag, skaamlip!!

 16. Smee

  Ek love daai oproepe. Dis net mooi dan wat ek die heel grootste bitch kan wees en nie in die minste sleg voel daar oor nie. (Amper soos om in die geel lyn verby te gaan kakhuis.)  

 17. ekke

  dirk diggler diktros ek dink nie jy is op dieselfde onderwerp as die res!!!!!

 18. Prof. Bokdrol

  Die foto is dalk meer akkuraat as wat julle dink – helfte van die tyd kan mens die fokkers glad nie eers verstaan nie, dalk is dit omdat hulle genuine deur hulle hol praat…

 19. Zef-seun

  Hierdie tele-slette vat lelik flak wanneer hulle my ou nommertjie uittraai. Ek was in die begin heel naief om te dink ek het met ordentlike mense te doen aan die ander kant van die lyn. Hierdie benadering – na 'n 90-minute lange redekawel met 'n "Nashua Mobile"-snotslak oor 'n foon wat ek defnitief nie wil he nie – het soos 'n drol in die drein verdwyn. Deesdae, wanneer een van hierdie gifappeltjies my bel, sit ek die foon hier langs my neer, skakel die luidspreker aan en gaan aan met watookal ek besig is… Is nogal interessant om te hoor hoe hierdie sosiale verwerpelinge hulle storietjie aframmel sonder om agter te kom niemand praat eintlik terug nie; in fact, het al talle monoloe gehad wat net so duskant twee minute geduur het voordat die clown agterkom hy't my lankal verloor. Was darem al so nou en dan gelukkig om 'n winderige dag onder lede te he wanneer ek die oproep ter helle kry. Ten minste gesels my hol met hulle want my mond stel nie belang nie. Jinne, van hierdie mense is stomp; party vra sommer om te herhaal wat jy gese het want "die lyn is sleg". Jammer jong, dis nie aldag moontlik om sulke stink sinne te herhaal nie maar gee kans ek sal probeer… Telebemarking is prehistories: hou op met jul faktapgeit asb.; kry 'n lewe (of iets wat jy actually 'n job kan noem)!

 20. Frans

  Ek reken hulle sal sommer jou info ook lift vanaf hulle opt out database. Dis hoekom mens moet register by al hulle kliente as "Johnny Knoxville"… en sien wie jou bel…

Gooi Comment