RSG fok dit op: Die ‘hulle’ in plaasarbeiders .

In Snotstories deur Chopper Charlie

Dis partykeer nie maklik om Afrikaans te wees nie. Blameer dit op apartheid of op whatever de donner jy wil. Dis partykeer net nie maklik nie. Luister nou maar na Radio Sonder Grense – of RSG in die volksmond.

plaas1 'n Ruk terug praat die lot daar mos met ene Martie Kritzinger van die Kaapse Vroueforum. Man, en dié lot vroue is agtermekaar, laat ek jou vertel. Uit die uitgerekte onderhoud kon ek nie presies agterkom hoekom nie, maar die omroeper was heel ingedruk met die setup.

Wat ek wel kon aflei is dat een van hulle sogenaamde 'projekte' betrekking het op plaasarbeiders in die Kaap. Opheffing en die tipe ding – wat anders? Asof dit nie genoeg is dat Calvinistiese huisvrouens heeldag op hulle dik gatte sit , Huisgenote lees en wag dat Pappa by die huis kom vir sy bord kos en verkleinerings nie moet die mense hulle dan ook in gemeenskapsontwikkeling begewe.

plaas2 Die brein ril.

Seker alles met goeie intensies, maar ons het al gesien in waste ongelooflike kak dit die fokken wereld gekry het. Vat nou maar die Tweede Wereldoorlog, die eighties of Hyundais. Alles goeie intensies, alles met hewige repercussions.

Moet dit altyd so ver gaan?

Een 'been' van dié spesifiek projek word genoem 'Voluit Vrou' en leer die plaasarbeiders se vrouens hoe om met geld te werk, en regte kos te plaas3koop en huiswerkies effektief te doen en dies meer. Goeie bliksem. Dis nou 'n fokken skill wat meer in aanvraag is as MCSE wees, ek's seker.

Mense het nie sulke kak nodig om beter te lewe nie Martie Kritzinger. Hulle kan hierdie 'goedjies' maklik doen as daar geld, facilities en dies meer is om dit mee te doen. 'Ek het nie 'n fokken sent op my naam nie, maar die Here hoor vir my, as ek geld gehad het sou ek dit effektief kon spandeer.'

En dit hou nie hier op nie, o nee. 'Jy weet, hulle wil ook net partykeer praat en ook net bietjie mens wees.' My top blaas dwarsdeur my kar se dak. Hoeveel "hulle" is daar in plaasarbeiders? Hoeveel Martie? wil ek skree terwyl ek alles in my vermoë doen om nie 'n ongeluk te maak nie.

Blind van woede kalmeer ek myself met die gedagte. 'Hulle' vat tien-teen-een die Kaapse tannies virre ride. Ek kry my kar in die regte baan en ry rustig voort.

Hulle het gewen.

Hierdie post is 107 keer in totaal gelees en 1 keer vandag gelees.

Watkykjy staan op 2,235,337 post views in totaal sedert 1 November, 2019.

Share dit faktap
Chopper CharlieRSG fok dit op: Die ‘hulle’ in plaasarbeiders .